Kamerun: a wakil-Presiden nu Majelis Nasional sarta s'étripent timbalan préfek di Bangou


Theodore Datouo, 6e Wapres sahiji pingpinan parlemén handap sareng kapala daratan aya alpagués dina segel ti chieftaincy ieu.

Sora Theodore Datouo ambek: "Kuring sumping wengi wengi siap-siap! Abdi bakal tarung sareng anjeun! MP Rdc ti Bangou (Departemen Highlands, Wewengkon Kulon) anceman sareng sub-préfek kacamatan Manou Diguir.


Pikeun jalma anu ngusahakeun nyawana anjeunna ka jalma, lalaki anu ogé Wapres-Presidentna ti 6 nyaéta Majelis Nasional Pemilab deui pikeun ngaluarkeun patarosan: "Kuring henteu mabok. Kaula mah henteu ngomong, "lajeng mana deui ka timbakan sahiji kapala darat," masihan polah ku anu chieftaincy disegel! ".

Sateuacan, anu dua lalaki disilihtukeurkeun sababaraha omong kosong: "Monsieur sous-préfet, anjeun gaduh gangguan nyalira di dieu! Youta anjeun anu nempatkeun b **** di kampung kuring! "Datouo nuduh. Jeung sous-préfet Manou Diguir pikeun membela diri: "Dupi anjeun nuturkeun pernyataan-Na? anjeunna nyandak bantuan pikeun saksi, cenahna bakal tarung sareng abdi! ".

"Ieu sigana anu rék malah nyabok abdi," nyebutkeun Datouo. "Kuring? Bawa leungeun anjeun? Presiden, Kaula mah sato, "nampik subfek teh. "Jadi leungeun anjeun néangan hal anu aya di payun ka abdi," tanya MP.

Tapi Theodore Datouo teu paduli sareng terus nuduh, rélokkeun dina sora na dina sora na: "sabab anjeun geus ngamankeun kulawarga anjeun. Rék maéhan kami sateuacan ninggalkeun. Ieu misi anjeun. Happenta moal lumangsung kawas éta. Urang diturut teuing. Abdi di dieu pikeun anjeun ngéléhkeun kuring. Anjeun rencanana maéhan kuring. Buka aya! "

Di peringatan ieu, di mana "menak" gaduh pasukarna na: "sub-préféktur nyebutkeun yén anjeunna henteu ngaéksekusi pesenan Menteri (tina Administrasi Territorial, Ed) sabab teu diserat ".

Bursa kitu, dimimitian heula kirang mang rebu-rebu, dinten ieu di 13 April 2019, saencan chieftaincy luhur Bangou. Masing-masing tina dua otoritas nyobian pikeun ngeceskeun nya kan.

Isuk-isuk, sub-préfek kasebut diungkabkeun yén wakil spiker ti Majelis Nasional sumping dicabut segel anu parantos ménta sababaraha bulan samemehna.

Bursa tense. "Kuring disegel," ceuk kapala darat. "Dina kualitas naon? Menta wakil nu kapilih. "Salaku otoritas administratif," balesan tina subfektur. "Anjeun teu gaduh yurisdiksi," kontes Theodore Datouo.

Bursa eta terus jeung tegangan naék dugi ka menak Wapres tina Majelis Nasional nyerah tenang sareng ambek jeung sub-préféktur, anu matak bingung, henteu diwenangkeun mun .

Asal pasea balik deui ka awal taun 2019, nalika aya susuratan dina 18 Januari 2019, sub-préféktur Bangou ngaleungitkeun organisasi pamakaman lulugu punjulna di tempat-tempat ieu. Theta utusan poean anu lajeng mangka kasus nu bener. Numutkeun kana koran, "putusan wewenang administrasi ngamotivasi bentrok antara tenda pangungsian anu béda-béda, nyatakeun suksés kapala eksekutif telat Bangou maot Nopémber 16 2018".

Kaputusan di respon kana The Honore Theodore Datouo yén kaputusan pikeun nyaram kecap pamakaman ogé patali ka pati urut préfek Departemen Highlands 13 Januari 2019. Sajaba ti éta, nunjukkeun kabeneran ti Sub-Prefect Manou Diguir, réspon tina krisis kieu ayeuna gumantung kana putusan ti "luhur hirarki" nyita ku dua sisi.

Dina chieftaincy ieu, aranjeunna ngajalanan timbalan sareng petikan dina gaya, milu ngatur ngatur pamakaman raja telat nalika anjeunna henteu gaduh kualitas. Numutkeun para pajabat tradisional, Theodore Datouo sanés anggota kulawarga sareng pamimpin teu kasohor.


Artikel ieu mimiti mecenghul di https://actucameroun.com/2019/04/16/cameroun-un-vice-president-de-lassemblee-nationale-et-un-sous-prefet-setripent-a-bangou/