Kamerun: a wakil-Presiden nu Majelis Nasional sarta s'étripent timbalan préfek di Bangou


Theodore Datouo, 6e Wawakil Présidén tina Lower House DPRD jeung lulugu tanah anu collared ka anjing laut tina chiefdom kana.

Sora Theodore Datouo ton anger: "Kuring datang wengi ayeuna nyaeta siap! Kuring baris ngalakonan perang sareng anjeun! "The CPDM MP Bangou (Highlands Department, West Region) anceman sarta sub-préfek kacamatan, Manu Diguir.


Pikeun jalma anu coba mawa manehna ka alesan, anu oge 6e Wawakil Présidén Majelis Nasional wishes ngaleupaskeun ambiguitas wae: "Abdi moal mabok. Kaula mah talkative, "na renewed nu narajang ti lulugu darat," masihan kalakuan ku nu kapamimpinan anu disegel! ".

Sateuacan, dua lalaki disilihtukeurkeun pleasantries, "Mr. Timbalan préfek nyaeta anjeun troublemaker dieu! Ieu Anjeun anu nahan b **** di kampung abdi! "Accuses Datouo. Jeung sub-préfek Manou Diguir pikeun membela, "anjeun geus dituturkeun pernyataan na? anjeunna nyokot saksi pikeun ngarojong, cenah anjeunna bakal ngalakukeun perang jeung kuring! ".

"Ieu sigana nu malah rék nyabok abdi," Datouo nyarios. "Me? Ngagem leungeun dina anjeun? Presiden, Kami moal sato, "refutes sub-préfek. "Jadi naon leungeun anjeun Sigana mun kuring," miwarang timbalan teh.

Tapi Theodore Datouo teu paduli jeung terus nuduh of quavering sora ngamuk, "sabab geus diamankeun kulawarga Anjeun. Rék maéhan kami saméméh ninggalkeun. Ieu misi anjeun. Ieu moal lumangsung kawas éta. Ieu teuing diturut. Abdi didieu pikeun anjeun ngéléhkeun kuring. Anjeun perencanaan pikeun maéhan kuring. Balik payun! "

Dina pataquès ieu, nu "menak" beuki overwhelming interlocutor na: "Mr. Timbalan préfek cenah teu ngaéksekusi paréntah menteri (tina Administrasi diwengku, Ed) sabab teu ditulis ".

bursa kungsi acan dimimitian kirang dipanaskeun dinten ieu April 13 2019, dina punjul chiefdom Bangou. Unggal wajib coba mun ngeceskeun katuhu na.

Isuk-isuk, sub-préfek ieu informed yén Wawakil Présidén tina timbalan Majelis Nasional sumping ka nyabut anjing laut manéhna ménta sababaraha bulan samemehna.

bursa nyaeta tense. "Ieu kuring anu disegel" nyebutkeun lulugu darat. "Dina kapasitas naon? "Miwarang salah. "Salaku hiji otoritas administratif," retorted nu timbalan préfek. "Geus euweuh yurisdiksi" sengketa Theodore Datouo.

bursa terus jeung tegangan nu naék ka crescendo dugi ka Wawakil Présidén menak ti Majelis Nasional mun divest tenang sarta rel ngalawan sub-préfek, anu bingung, teu bisa kénéh Daun .

Asal tina pasea deui ka awal 2019 sataun lamun dina susuratan ditandatanganan Januari 18 2019, sub-préfek Bangou prohibits arrangements pamakaman sahiji pamimpin luhureun locality éta. Ieu dinten utusan anu lajeng mangka deal. koran ceuk "putusan otoritas administratif anu ngamotivasi ku Patempuran nu kalibet rupa kubu, meunangkeun estate sahiji pamimpin luhur telat maot Bangou di 16 2018 November."

Putusan dina respon kana menak Theodore Datouo yén kaputusan ka larangan nu pamakaman ceuk ieu ogé numbu ka pupusna urut préfek departemen Highlands on January 13 2019. Sajaba ti éta, mintonkeun susuratan ti Sub-préfek Diguir Manou, anu resolusi krisis kieu ayeuna gumantung kana putusan ti "echelons luhur" nyita ku dua sisi.

Dina kapamimpinan ieu kami reproach anggota nu hiji petikan dipaksa, wanting pikeun ngatur pamakaman raja telat sakumaha anjeunna henteu mumpuni. Numutkeun pamingpin tradisional, Theodore Datouo teu ngayakeun hiji anggota kulawarga atawa signifikan pikeun kapamimpinan teh.


Artikel ieu mimiti mecenghul di https://actucameroun.com/2019/04/16/cameroun-un-vice-president-de-lassemblee-nationale-et-un-sous-prefet-setripent-a-bangou/