Clampdown rencanana pikeun apotek online

gambar caption

Debbie Headspeath meuli codeine di apoték online.

aturan anyar aimed dina mastikeun kasalametan jalma lamun obat meuli di apotek online geus disebut "hambalan badag maju" ku regulator farmasi Britania.

Ieu lumangsung sanggeus penderita sarta baraya maranéhanana kungsi dikedalkeun perhatian, sarta survey BBC Panorama.

Sang Jenderal Déwan Pharmaceutical dikaluarkeun tungtunan keur suppliers.

Ieu bakal ngabantu ngatur aksés ka ubar tina nyiksa, kawas panawar nyeri kuat.

Duncan Rudkin, Kapala Eksekutif Déwan Pharmaceutical Umum, ngawartoskeun BBC anjeunna ngaharepkeun aturan anyar "ngalakukeun teuing pikeun ngaronjatkeun standar kaamanan sarta perawatan sabar".

Operasi sababaraha situs web ngeunaan apotek online baris ngarobah jeung tés salajengna bakal dilakukeun dina obat.

Ukuran kaamanan tambahan kaasup:

  • Situs teu bisa ngonpigurasi pikeun ngidinan penderita milih resép a wungkul. obat saméméh hiji rundingan online ku profésional kaséhatan
  • safeguards tambahan bakal diwanohkeun ka sababaraha obat, kaasup antibiotik jeung pangobatan merlukeun perhatian atawa manajemén lumangsung
  • Pikeun ubar nu bisa jadi nyiksa, nyalahgunakeun atawa nyiksa, atawa nyiksa Dina hal résiko tina kecanduan, dokter kudu wartosan praktisi umum saméméh ngaluarkeun ordo (jeung aranjeunna dikonfirmasi yen perlakuan éta luyu pikeun sabar jeung ngawaskeun luyu aya dina tempat).
  • Situs web ngeunaan apotek online kedah jelas nunjukkeun identitas jeung / atawa lokasi apotek delivering pesenan

Bapak Rudkin ceuk program Panorama "éta bener mantuan pikeun nyaangan hiji kaamanan IC".

Ieu pisan saperti teu mirip nu dokter sorangan nulis resep obat maranéhanana online.

Pasén ngahubungi sanggeus program Panorama.

gambar caption

Kevin Duggan ceuk adi geus dieksploitasi.

Debbie Headspeath, 41 taun 2017 maot dina Ipswich. lanceukna, Kevin Duggan, ngawartoskeun BBC nu saatosna maranéhna sempet kapanggih dina pernyataan bank manehna sempet meuli codeine di 18 Britania apotek online.

Debbie sempet dimimitian pakasaban anyar kalawan veterans perang jeung awoke kalawan ngilu burih. manehna moal bakal sono karya.

"Manéhna nempatkeun jaket na dompet nya lajeng rubuh luar panto hareup. Ieu kapanggih sababaraha jam engké nalika pasangan na sumping imah tina gawé jeung ieu telat sarta manéhna Isro. Manehna maot. "19659005] Dina 2008, dokter kulawargana kungsi prescribed mun dihydrocodeine, hiji analgesic opiate basis, sanggeus ngamekarkeun deui nyeri.

Saatos sababaraha taun, éta ieu dipikawanoh yén ieu pecandu narkoba. Dokter kulawarga diusahakeun ewean, tapi manehna meuli cicingeun obat prescribed ku dokter na dispensed ku apotek UK tanpa GP nya ieu informed ku pausahaan.

Kevin ngadawuh: "Euweuh justifies naon maranehna ngalakukeun. Abdi hoyong diondang pausahaan nyoba menerkeun laku lampah maranéhna pikeun indung kuring.

"Ti ningali indung kuring di panon jeung ngajelaskeun naha maranéhna diwenangkeun ieu kajadian."

Survey, nu bakal nangtukeun ngabalukarkeun maot bakal dilaksanakeun bulan hareup, tapi lanceukna ngawartoskeun BBC yén manéhna dipercaya codeine kungsi nyumbang ka pupusna.

putrana jadi pecandu narkoba

indungna sejen sabar a ngahubungi BBC. pamajikanana kungsi ngalaman deui nyeri sanggeus kalahiran anak munggaran maranéhanana di 2014.

Dina 2016, anjeunna sadar manéhna addicted mun dihydrocodeine - nu nginum obat sarua prescribed mun Debbie - sarta ménta GP dirina pikeun mantuan manehna meunang ku.

Dina 2017, manéhna manggihan manéhna hamil deui.

"Kuring t Sanajan hamil, manehna ngambil tablet 20 poéan di rusiah.

"Lajeng Jigana manehna sadar, mangka bidan disapih dina laju dalapan mun sapuluh tablet sapoé. Sasuai, anjeun nyaho, putra abdi lahir addicted mun opiates.

"Ka tingali anak anjeun dina marabahaya misalna, mun ningali gerakan jerky; tremor. Ieu hal anu kuring teu hayang saha sangsara hiji poé. "

pamajikanana junun megatkeun bébas tina codeine, tapi geus nembe relapsed. Cenah eta kitu tebih, ubar geus ngarugikeun aranjeunna ampir 25 000 £. [19659005] Mr. Rudkin ngawartoskeun BBC: "Nyaan hayang ngaku sangsara anu sabagian kulawarga geus dipikawanoh sarta yén geus kadang kungsi pakait sareng apotek online.

"Ieu memang Kadé carita mantuan peraturan robah. Kami geus dicokot léngkah pikeun ngurangan résiko ".

Anjeun bisa lalajo Panorama: Dokter Online uncovered on BBC iPlayer.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.bbc.co.uk/news/health-47933346