Kongo - tunggakan tina beasiswa: pamaréntah papanggih siswa dina Kuba

A rombongan pamaréntah Congolese ieu diperkirakeun dina sabtu minggu di Kuba, dimana manehna indit papanggih mahasiswa ti Républik Kongo, meunangkeun keur tunggakan bulan beasiswa. Diwangun ku Mentri Luar Negri, Atikan Tinggi jeung pajabat senior, rombongan ngaharepkeun pikeun manggihan taneuh umum kalayan siswa-Na.

Aya sababaraha poé, kaayaan tadi degenerated ka kampus Havana mana mahasiswa sempet loudly nungtut dompet maranéhanana. Dua puluh tujuh bulan persis, maranéhanana ngomong. Klaim geus parah repressed ku pulisi Cuban, injuring opat urang, sakumaha dianggap telenges.

Dina Brazzaville, penguasa ulah mungkir masalah, sabalikna. Sanajan kitu, nu boga wewenang nunjuk kana kaayaan ekonomi ayeuna anu dimimitian dina coffers kaayaan sarta inisiatif mortgaged mun tackle masalah. Jeung hungkul lumangsung kalawan monetér internasional (IMF), Pamarentah pasti miharep pikeun nyanghareupan sagala biaya.

Photograph: Perdana Mentri ti Républik Kongo

sumber: https://fr.africanews.com/2019/04/15/congo-arrieres-de-bourses-le-gouvernement-a-la-rencontre-des-etudiants-a-cuba/