Di Afrika Kidul, voting tukang nu ngarojong ANC

Dans le township d’Alexandra durant le meeting du président sud-africain Cyril Ramaphosa, le 11 avril 2019, en campagne pour son élection lors du scrutin du 8 mai.
Dina Township of Alexandra salila pasamoan Présidén Afrika Kidul Cyril Ramaphosa, April 11 2019, dina kampanye pemilu di pemilu on 8 Méi Sumaya Hisham / Reuters

"Kusabab 1994 kami milih pikeun Nelson Mandela pikeun Thabo Mbeki jeung Yakub Zuma, tapi nanaon robah. Anjeun kudu datang ka imah kuring, Anjeun bakal ningali naon ngarojong tur sabaraha sangsara "Sighs, fatalist, Aubrey Kutlawano.

Sabudeureun anjeunna, panggung tina Township of Alexandra, dina haté nu metropolis of Johannesburg, ieu emptied dina flash, 11 April Kemis. The catetan panungtungan biantara nya bieu penerbangan, présidén Afrika Selatan Cyril Ramaphosa ngaliwatan riungan dikurilingan ku pangawalna sarta bergegas jero limousine Na.

Baca ogé Afrika Kidul: korupsi, pagawean jeung daratan kana Program Pemilihan dina Méi 8

Deukeut Gerbang, kids anu scrambling mun meunang majalengka kalayan hideung, konéng sarta héjo dina National Kongrés Afrika (ANC), anu pamingpin sukses dina ngarah nagara saprak tumiba apartheid aya hiji abad ka saparapat.

A 42 taun, Aubrey Kutlawano tos rengse jeung ANC. "Euweuh nu urang ngamotivasi ku karanjingan anu dianggo keur diri, Anjeunna fulminates. waktos Ieu kuring moal ngajawab. "

Pikeun minggu, Cyril Ramaphosa jumps panglawungan di rapat di sakuliah Aprika Kidul nyoba ngayakinkeun 27 juta na pamilih pikeun masihan deui voices maranéhna pikeun pihak di pamilihan umum tina 8 Méi

"Penjahat Lair"

Kabéh jajal masih ngaduga eta hiji mayoritas mutlak. Tapi dina taneuh, urut rugbi dagang deukeut Nelson Mandela boro ngamuat disappointment, sanajan anger ti satia-Na.

Utamana dina Alexandra. Dina gelas na baja munara opulent kacamatan bisnis Sandton urang, Township nu bisa ngarep disaksian nu gagal tina ANC.

Dumps tur kabuka sewers, shacks cramped kalawan roofs beusi corrugated, rusak jalan ... Kalolobaan warga 200 000 cicing, atawa rada salamet, teu listrik, euweuh cai jeung pangangguran.

Artikel ditangtayungan pikeun palanggan kami Baca ogé Afrika Kidul: taneuh bodas, Hideung amoy

"Everybody complains yén Alex mangrupakeun den of penjahat. Tapi éta sabab jalma teu boga pakasaban ", Grumbles salah sahijina, Kgomotso Mosepidi.

"Simkuring kapaksa maok mun hirup"Ceuk bapana dalapan barudak, lulus dina Komputer sarta pangangguran pikeun lima taun.

Di dieu téh scapegoat asing.

"Éta datang ka nagara maranéhanana, manggihan akomodasi tur mayar nanaon. Kuring, warga Afrika Selatan, abdi kudu mayar nyewa abdi, cai mah listrik kuring, Shouts Nana Zweni, indung ti 44 taun pangangguran. nagara teu nanaon pikeun kami, aranjeunna ukur aya nepi ka meunang undian urang. "

Malah ambek, manéhna aya dina manehna masih Tapi ngajawab keur ANC. "Ieu gerakan pembebasan, aranjeunna dijieun kabebasan urang. Sarta Cyril méré urang alesan pikeun harepan, Manéhna nyebutkeun. Hadé Iblis kami nyaho. "

Ieu teh paradoks tina pamilihan ieu. Sanajan skandal korupsi, sanajan pangangguran, anu ANC nahan kapercayaan ngeunaan hiji mayoritas populasi.

Artikel ditangtayungan pikeun palanggan kami Baca ogé Di Afrika Kidul, "malah paus, maranéhanana bakal geus disogok"

A 300 km kiduleun Alexandra, kapala kaayaan eupan teh amoy hareup sarua hadé.

Dina dinten ieu, padumuk Thabong Township, di kota pertambangan of Welkom, riungan kana widang bécék salaku jalan maranéhna pikeun ngabagéakeun kapala ANC.

keluhan disebut loba. "Kusabab kami di démokrasi, euweuh teuing geus robah, Slides tau Mphasa, 54 taun pangangguran pikeun salapan taun. Simkuring masih hirup di shacks, aya anu tetep pajoang pikeun aksés ka jasa dasar. "

Tapi anjeunna oge mutuskeun ka kénéh masihan kasempetan pikeun pihak telat Nelson Mandela. "Tapi ieu panungtungan waktu, Cenahna. Lamun anjeunna henteu tetep janji, abdi gé balik nguap. "

"The tanggung jawab ka batur"

Dina Welkom kuciwa sakumaha pamadegan Johannesburg, Kapala Nagara jangji imah anyar, tablet pikeun barudak maranéhanana sarta "A hirup hadé".

"Urang kudu ngabales nyeri jeung nalangsara jalma kami"Maranéhna manéhna mimitian punctuating pidato na ku"Amandla! " ("Power! ") Keuna dina chorus ku balaréa salaku dina waktu perjuangan revolusi.

Dina Alexandra, Cyril Ramaphosa teu bisa nolak scratching walikota oposisi ti Johannesburg, kota panggedéna nagara.

Cyril Ramaphosa mangga buka pamilihan dina Township of Khayelitsha, deukeut Cape Town on Pébruari 27 2019.
Cyril Ramaphosa mangga buka pamilihan dina Township of Khayelitsha, deukeut Cape Town on Pébruari 27 2019. Sumaya Hisham / Reuters

"Pamaréntah Lokal anu sakuduna dituju pikeun ngajawab masalah anjeun tapi walikota anjeun sieun datang ka dieu, Anjeunna quipped. Ieu waktu pikeun ngajawab ANC! "

Bari ngarojong ngabalukarkeun pihak nu, riungan cheered wildly. Iwal Hormat Nethanani.

Baca ogé Di haté tina Township handapeun apartheid

"Éta nyoba ngalepatkeun situasi ka batur, tapi aranjeunna dina kakuatan pikeun dua puluh lima taun, Chokes ieu pagawean, masih, tina 34 taun. Kuring henteu weruh anu keur ngajawab pikeun tapi meureun leuwih keur ANC. "

"Cyril mangrupakeun bodo alus, Objected Jacob Mpho, hiji pihak incorrigible. Kuring milu ngajawab keur ANC sabab kuring dipercanten anjeunna. Tapi ceurik unggal poe. "

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lemonde.fr/afrique/article/2019/04/16/en-afrique-du-sud-le-vote-a-reculons-des-partisans-de-l-anc_5450872_3212.html?xtmc=afrique&xtcr=1