AS: Démokrat Pete Buttigieg ngumumkeun candidacy-Na pikeun Presiden

Heubeul 37 taun, walikota hiji kota industri di Indiana dina Minggu dibuka kampanye na keur pencalonan Démokratik.

Daptar contenders terus tumuwuh. Pete Buttigieg, ngora walikota kabuka homo of a rata kotana AS ngeunaan balong industri, jadi fenomena kampanye presiden mimiti, resmina dibuka candidacy na Minggu pencalonan Démokratik pikeun 2020.

Oge maca >> "Trump wanti Demokrat mun gauchiser"

Dina 37 taun, lulusan Harvard millennial, anu posisi kutang jeung dilayanan di Angkatan Darat AS aya di Afganistan, ngumumkeun ambisi na di pasamoan publik di kota Selatan Bend dislodge Donald Trump White House.

"Urang ngajual hiji mitos keur komunitas désa jeung industri" nu "bisa ngeureunkeun waktos na balik," cenahna diproklamasikeun di hareupeun a riungan cheering, ngarujuk kana slogan Donald Trump hammered pikeun taun: "Jieun hebat pisan di Amérika."

7 juta diangkat

"Mun aya nu hiji hal nu boga Selatan Bend ditémbongkeun téh yén teu aya kawijakan jujur ​​dumasar kana kecap 'acan'," hanacaraka calon pikeun youthful pilari tapi sora jero, ngagem narajang anyar ka presiden Amérika. Dilahirkeun di kota Indiana, Pete Buttigieg ngan eta wewengkon anu swung pamilihan dina ni'mat Donald Trump, anu "Tai hiang Beubeur", nu "karat sabuk" kalér-wétan Amérika Sarikat jeung ruksak ku industri nyirorot.

Oge maca >> Joe Biden, teuing tactile for jaman calon #MeToo?

polyglot Ieu dikumpulkeun 7 juta dina kontribusi, leuwih ti kalolobaan pesaing na, sarta aya dina tempat katilu dina jajal panganyarna pikeun primaries di Iowa sarta New Hampshire, nagara pangheulana ngajawab.

Dina Minggu, sanggeus sababaraha biaya ngalawan Donald Trump jeung Republik, anjeunna ditéang ka Nyiar perdebatan jeung nawiskeun pesen harepanana sarta optimis, presenting sorangan salaku convener. Lamun anjeunna teu nyieun sagala proposal beton, anjeunna recalled nilai nu eta ieu napel: sarua ras na sarua gender, hak atikan jeung kaséhatan, kawijakan migrasi rasional, panyalindungan worker na gelut ngalawan perubahan iklim.

practicing Christian

Sinyalna média consequent eta ngarasakeun Minggu nunjukeun yen Pete Buttigieg, sanajan plunged kana fray caleg 18 keur primér Démokratik, narik perhatian ahli hiji sakabéh nagara. karesep ieu sabagean numbu naon eta bakal mean gabung di White House. Pete Buttigieg bakal jadi bungsu tur mimiti Presiden kabuka homo Amérika Sarikat.

Minggu, anu sacara resmi janten calon pangheulana panganten lalaki presiden ka jalma tina kelamin sarua reiterated yén kaputusan nguntungkeun tina Mahkamah Agung keur nikah pikeun sakabéh (dina 2015) kungsi ditawarkeun anjeunna "kabébasan pangpentingna hirupna ".

"Kuring bisa nyaritakeun yén lamun kanyataan yén kuring éta homo éta pilihan, nya eta hiji pilihan éta dijieun luhur, kacida luhurna", ceuk tadi ieu practicing Kristen, religiously nikah di 2018 mun pendamping Na, Chasten, anu nyandak surname Na.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lexpress.fr/actualite/monde/amerique-nord/etats-unis-le-democrate-pete-buttigieg-annonce-sa-candidature-a-la-presidentielle_2073095.html