Seuneu tina kami Lady: Elizabeth II mun Putin, réaksi tetep datang

Réaksi terus anjog Salasa ngeunaan dunya sanggeus seuneu nu ancur katedral Notre Dame de Paris dina peuting Senén mun Salasa.

- Ratu Elizabeth IISaha oge Kepala Garéja Inggris: "Pangeran Philip sarta kuring éta deeply saddened ningali gambar tina seuneu nu ancur katedral of Notre Dame. pikiran sarta solat kuring nu jeung satia of katedral jeung sakabeh Perancis dina waktu susah kieu "(surat ka Presiden Perancis)

- Paus Francis "Ieu mah asa yén katedral Notre Dame bisa jadi berkat gawé rekonstruksi jeung mobilisasi sadaya, permata ieu geulis di jantung kota, tanda tina iman jalma anu diwangun, church- indung tina diocese anjeun, warisan arsitéktur sarta spiritual tina Paris, Perancis sarta manusa "(telegram ka Archbishop Parigi, Monsignor Michel Aupetit).

musibah teu ukur mangaruhan salah sahiji monumen paling emblematic kota Paris, tapi ogé mangrupa tempat solat jeung tapa keur jutaan satia sabudeureun dunya

- Vladimir Putin, présidén Rusia "Notre Dame mangrupakeun simbol sajarah Perancis, banda dihormat of budaya Éropa sarta dunya sarta salah sahiji ibadah Kristen pangpentingna. Tragedi nu lumangsung wengi anu di Paris nyaéta nyeri dina hate ngeunaan Rusia "(Pesen ka agan Macron).

- Présidén Cina Xi Jinping "Notre-Dame de Paris mangrupa simbol penting peradaban Perancis sarta harta luar biasa tina manusa". Anjeunna yakin Perancis bakal ngalereskeun teh katedral sarta wangunan "baris meunangkeun deui splendor na" (Pesen ka agan Macron).

- Shinzo Abe, perdana mentri Jepang "Kami deeply ngajempolan mun ningali ikon katedral Notre Dame, Paris dianggap ku dunya, ancur ku seuneu. Atas nama Pamaréntah jeung urang Jepang, abdi manjangkeun ucapan milu sedih ikhlas abdi ka jalma Perancis "(Pesen ka Présidén Macron).

- Grand Adipati Henri of Luksemburg jeung pamajikanana Maria Teresa "The gambar tina seuneu Notre-Dame de Paris peupeus hate urang tadi peuting. Dinten ieu kami ngajenan gerakan mobilisasi téh keur dilahirkeun ku kituna puseur ieu peradaban Perancis shines deui di dunya "(surat ka agan Macron).

- Alexander Van der Bellen, sirah Nagara Austria "The empati Éropa sarta dunya nembongkeun pentingna cagar budaya jeung spiritual umum urang ka dulur" (pakeha).

- Heiko Maas, menteri luar nagri Jerman "Presiden Emmanuel Macron geus disebut pikeun pitulung saluareun Perancis pikeun rekonstruksi Notre Dame. Jerman, di silaturahim, éta geus siap. Kami ngahiji dina tunggara. Notre Dame milik patrimony tina manusa jeung mangrupakeun simbol Éropa "(pakeha).

- Jose Guirao, Menteri Spanyol Kebudayaan "Jelas ieu sinyal alarm tur urang leumpang dina review sadaya fasilitas" monumen hébat (radio umum RNE).

- Alice Weidel, hiji resmi ti katuhu Jerman ekstrim "Salila minggu Easter, #NotreDame kaduruk. Dina Maret: gereja kadua panglobana di Saint-Sulpice nundutan. Dina Pébruari: serangan 47 di Perancis. The Observatorium on Intoleransi na diskriminasi ngalawan Kristen di Éropa denounced jadi pinunjul. #NotreDameCathedral "(Twitter).

- Raja Mohammed VI NGAROKO daulat nu dikedalkeun "pikiran heartfelt na ka urang Perancis sakabeh (...) musibah ieu henteu ngan mangaruhan salah sahiji monumen paling emblematic kota Paris, tapi ogé mangrupa tempat solat jeung tapa keur jutaan sadunya satia sakabeh "(pesen tina" rojongan "jeung" solidaritas "pikeun Présidén Macron).

- Andrzej Duda, Présidén Polandia : Polandia "siap nyandak bagian dina polah Éropa tina solidaritas keur nyieun Bait ancur nu mangrupakeun inten identitas urang" (surat ka agan Macron).

- Alassane Ouattara, présidén Ivorian "Kuring dikedalkeun solidaritas urang ku Perancis jeung masarakat Christian sakabeh sanggeus seuneu dahsyat nu ancur Notre Dame de Paris" (Twitter).

- Macky Sall, Présidén Senegalese Notre-Dame de Paris nyaéta "salah sahiji simbol greatest Perancis (...) Dina nami Sénégal, abdi nganyatakeun solidaritas urang ka Perancis jeung ka masarakat Christian sakabéh sakuliah dunya" (Twitter).

sumber: https://fr.africanews.com/2019/04/16/incendie-de-notre-dame-d-elizabeth-ii-a-poutine-les-reactions-continuent-d/