Seuneu tina Lady kami: raja Ivorian hayang mantuan nyieun

Raja Krindjabo, ibukota Karajaan Sanwi di tenggara ti Basisir Gading, bakal nyieun tutulung pikeun rekonstruksi tina Notre-Dame de Paris, anu geus dibaptis di 1700 taun, Louis Aniaba a pangeran realm nu.

"Kami di rundingan pinuh ku sesepuh kuring, urang bakal nyieun tutulung pikeun rekonstruksi tugu ieu," ceuk kaAFP Raja Amon N'Douffou V.

"The gambar (tina seuneu) geus kaganggu sare na teu bisa méakkeun peuting, sabab katedral ieu tumbu kuat antara karajaan kuring (nu Sanwi, hiji protéktorat Perancis saprak Juli 1843) jeung Perancis" stressed pangawasa karajaan Akan - etnis panggedena manjang ti Basisir Gading, Togo.

Dina yuswa 15 taun, Pangeran Aniaba, nobleman lokal, dicandak di Perancis di 1687 nu Ksatria of Amon di jangji tina kasatiaan ka Louis XIV. Anjeunna dibaptis ku Bossuet sarta nyandak nami patron na Louis. Manéhna jadi Aniaba Louis, saméméh keur diangkat hiji perwira di Royal resimen kalawan pangkat kaptén.

Louis XIV nu ngabédakeun tina "Order of the Star tina Lady kami" sarta 12 1701 Pébruari, anjeunna narima jeung insignia tina urutan na di Notre Dame saméméh balik ka Basisir Gading.

sumber: https://fr.africanews.com/2019/04/16/incendie-de-notre-dame-un-roi-ivoirien-veut-participer-a-la-reconstruction/