NASA dikirim kana beurit spasi tur hasil anu ngahaja hilarious - BGR

Dina salah sahiji titik, dina mangsa nu bakal datang moal jadi jauh, NASA jeung grup spasi sejenna di sabudeureun dunya bakal ngawitan kalibet dina misi manusa deeper kana sistim tatasurya urang nu spésiésna kami geus kantos sateuacan. Ieu ngandung harti perjalanan panjang tur ngalegaan tetep di microgravity pikeun astronot anu dewan aranjeunna, anu bisa ngabalukarkeun masalah.

Hatur nuhun ka Stasion Angkasa Internasional, urang nyaho saeutik hadé efek gravitasi dina awak manusa, tapi NASA hayang nyaho leuwih. Ka tungtung ieu, agénsi geus diajarkeun kumaha spésiés séjén junun kalayan graviti low, fokus utamana dina beurit. Hasilna duanana metot sarta pikaseurieun.

Salaku dipedar ku NASA dina pos blog anyar élmuwan geus dikirim modul husus dirancang pikeun habitat mouse kanggo Station Spasi International ogé sababaraha rodénsia furry leutik. alam pawenangan diwenangkeun teh panalungtik pikeun diajar paripolah tina mouse Bumi jauh via stream video, sarta kami ngarasakeun ayeuna.

Salaku mungkin anjeun aya bewara dina video, beurit bener sigana uncomfortable di mimiti percobaan. Aranjeunna giliran, diturunkeun dina confines leutik kandang tur ngalakukeun pangalusna maranéhanana pikeun nangtukeun jalan mana anu nepi, tapi hawa. Sanajan kitu, beurit téh gancang nyieun dirina dipikaharti, adapting estu ogé ka lingkungan anyar maranéhanana sarta malah exploiting kurangna gravitasi jeung kauntungan lamun aranjeunna jostle sabudeureun kandang.

Éta lamun hal ngajalankeun amok, kalawan video ti 11e dinten percobaan, némbongkeun yén mencit teu ukur Nyanghareupan nu robah gravitasi tapi sigana saleresna mikaresep.

peneliti NASA hayang nyaho lamun mencit anu bakal neruskeun nyieun tipe sarua aktivitas saperti observasi di Bumi. nalungtik némbongkeun yén mencit diteundeun loba gembleng tina kabiasaan maranéhanana, kaasup dandan na dahar nalika lapar.

Panalungtikan kawas kieu bisa mantuan NASA hadé nyiapkeun misi kahareup mun Mars ngalaan pikiran jenis parobahan behavioral jeung biologis nu lumangsung dina mamalia kakeunaan microgravity ngalegaan tetep. Ieu sigana ogé ngahasilkeun video endah pisan.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR