kanker paru, a jahat tetep kanyahoan

Leuwih ti opat di sapuluh Perancis yakin yén jalma anu kakurangan tina kanker paru nyaéta "jawab jahat maranéhanana" ... Genep dina sapuluh ogé yakin yén pasien ieu téh mindeng dijieun ngarasa kaliru ku masarakat. Dokter, Samentara éta, condong mertimbangkeun yén pasien maranéhanana anu mindeng stigmatized salaku éta. hasil ieu, dibere ka pencét dinten ti survey "dina perspéktif" * nu fokus kana 6 001 437 sawawa Perancis sarta dokter diwawancara dina Maret 2019.

Kalawan leuwih maotna 33 000 tur leuwih 46 000 2018 dina kasus anyar Perancis (Numutkeun inohong tiinca), Kanker Lung teh ngabalukarkeun ngarah pati kanker dina lalaki sarta kadua diantara awéwé. Diantara kiwari dimungkinkeun, mangka terus tumuwuh saprak 1980, nu geus écés numbu ka konsumsi bako. Acan dokter diwawancara (praktisi umum, pulmonologists na oncologists) anu struck ku jahiliah hébat ti Perancis dina subjek. Éta ogé ngaku ka kacenderungan pikeun overestimate tingkat pangaweruh populasi.

Pasti lokasi ieu scares - Perancis pangkat kangker kadua anu paling sieun, tukangeun eta otak, tapi saméméh éta tina pankréas - sarta kasakit anu katarima sakumaha serius mun 61% di antarana. Tapi pamadegan diwawancara boga kanyaho pisan relatif gejala na atanapi malah faktor résiko na ... Ngan hiji dua anu bisa disebatkeun lian ti bako (ieu ngawengku asbés, gas tina haseup solar, Radon, hidrokarbon aromatik polycyclic sarta sababaraha radiasi).

diagnosis telat

gejala nu paling umum digambarkeun ngagabungkeun masalah engapan (batuk, eungap, bronchitis kronis) jeung deterioration unexplained tina kondisi umum, kayaning leungitna napsu atanapi kaayaan kacapean mahiwal. manifestasi ieu nonspecific na diagnosis telat biasana ditanya lamun kasakit geus canggih atawa pisan canggih, nu boga dampak langsung kana ramalan. Laju survival 5 taun téh ukur 16% tapi variasina greatly gumantung kana kumaha canggih (panggung) tina kasakit dina waktu jaga. A katilu Perancis yakin nu kirang ti 10% saluareun éta pigura waktos.

Samping treatment, dioperasi, radiotherapy na kémoterapi geus lila geus hijina pakarang aya. Tapi hiji tipe anyar perlakuan mucunghul, aya kirang ti sapuluh taun pikeun kanker paru sél non-leutik (NSCLC, ngalambangkeun ampir 85% kasus) therapies anu sasaran, jadi disebutna lantaran bakal meungpeuk mékanisme pertumbuhanana sorangan pikeun sél kanker, kawas kémoterapi tradisional nu mangaruhan sakabéh sél ngabagi. Tapi ngan 15% pasien bisa ngabantuan kusabab tumor nu kudu boga mutations genetik husus nu tangtu. Éta kaharti, dina kondisi ieu, anu pesimis anu Perancis, satengah ignores ayana puseur specializing dina pengobatan ieu panyakit.

* Gawé dilakukeun ku parusahaan biopharmaceutical AstraZeneca, dina partnership kalawan Ipsos Institute.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lepoint.fr/editos-du-point/anne-jeanblanc/le-cancer-du-poumon-un-mal-encore-meconnu-15-04-2019-2307786_57.php