Libya: ANL Khalifa Haftar dituduh kejahatan perang di derna - JeuneAfrique.com

Marsekal Khalifa Haftar mun Marj, kalér-wétaneun Benghazi, Libya, dina Maret 22 2017. © Mohammed El-Sheikhy / AP / SIPA

Salaku tarung raged di Tripoli, testimonies kalikeun dina atrocities komitmen dina eta kota, lila sabalikna Khalifa Haftar. Marsekal defends dirina ku meunangkeun boga "liberated derna, a dear kota ka sadaya Libyans" jeung "bastion panungtungan al-Qaeda." Nyah.

The escalation kekerasan di Libya barat sarta karasa Khalifa Haftar, Mana langsung ngancam ti pamaréntahan kahijian nasional, dibentuk dina aegis tina PBB, nyarankeun krisis kamanusaan gedena PPN jeung Tripoli, nu boga leuwih ti hiji juta jiwa.


>>> maca - Libya: sahenteuna 121 600 maot sarta tatu dina tarung di deukeut Tripoli


The serangan on ibukota Libya téh mung panganyarna dina runtuyan padumukan ku cara nyokot béda ANL, sakapeung dina biaya pelanggaran serius disangka HAM. Malah di Cyrenaica, dimana ANL teu bisa ngadegkeun kadali pinuh leuwih Kota derna dina bulan Pebruari, loba testimonies recount nu abuses, nu bakal neruskeun ti mimiti dikepungna kiwari dimungkinkeun di 2016. Dugi lajeng, hijina kota kaayaan derna sahiji "minyak Crescent" anu saluareun kontrol na. "Ieu hiji obsesi jeung Marsekal," ceuk Kanada-Libya aktivis Gaith al-Sanusi, ti locality nu.

Anjeun ayeuna dihubungkeun (e) ka rekening Jeune Afrique, tapi anjeun teu ngalanggan (e) Young Afrika Digital

Artikel ieu mangrupa sadia pikeun langganan


Ngalanggan ti € 7,99ngakses sadaya item nu taya

Geus palanggan a?

kudu mantuan

palanggan Mangpaat

  1. 1. Unlimited jangkauan ka sadaya artikel dina situs na aplikasi Jeuneafrique.com (ios & Android)
  2. 2. Ngarasakeun sawangan a, jam 24 saméméh ieu publikasi unggal masalah na susunan kaluar Jeune Afrique dina aplikasi Jeune Afrique Magazine (ios & Android)
  3. 3. Meunang ékonomi poean newsletter pikeun palanggan
  4. 4. Ngarasakeun 2 taun Jeune Afrique arsip di penerbitan digital
  5. 5. Langganan tanpa jaman komitmen jeung tawaran bulanan otomatis renewable*

*Service ngan sadia pikeun langganan buka-réngsé.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique