Notre Dame sanggeus seuneu, situs rekonstruksi lila Sigana

Bari pembakaran ti Notre-Dame de Paris - ngalaman sakumaha hiji tragedi internasional - éta sagemblengna kaluar on Salasa dina kursus isuk-isuk, sual rekonstruksi wangunan dimutilasi geus akut.

lagu kahaja ieu pikaresep dina tahap ieu dina panalungtikan tina seuneu nu ancur bagian tina Notre-Dame de Paris. " Kuring jelas pisan yén nanaon dina kaayaan henteu bade di arah kalakuan sukarela, lagu kitu teu kahaja anu pikaresep dina tahap ieu "Said Salasa 16 April, JPU Parigi, Remy Heitz, salila konferensi pers dibikeun di lohor. Anjeunna assured yén sakabéh hartosna bakal dilaksanakeun pikeun nangtukeun ngabalukarkeun seuneu jeung dikonfirmasi yén hearings saksi masih lumangsung.

Dua belas arca monumental rescued

« Sakabéh seuneu téh kaluar. fase ka kiwari kaahlian nu "Ceuk jam awal isuk-isuk, Jibril Tambih Deui, di juru carios ti brigade sahiji patugas pemadam kebakaran di Paris, nambahan yén" seuneu beurat "Kungsi" nyebarkeun gancang ka sakabéh hateup dina 1 000 ngeunaan m2 ". Éta kiwari keur nangkep struktur, gerakan maranéhanana sarta mareuman sagala imah residual, cenah, nu nunjukkeun yén bagian tina hateupna sempet runtuh dina sentral nave sarta patugas pemadam kebakaran 100 " kénéh dina aktipitas tur bakal nuluykeun sadayana dinten »

Ka pikaheraneun teh walkers sumping isuk-isuk nalika langit cahayana up luhureun munara, seuneu éta tungtungna inconspicuous ti lanté luar: jandéla rosette badag ti adul kidul, nyanghareupan Seine nu, nyaeta gembleng. Sanajan kitu, hiji panto jarak nunjukkeun numpuk puing blackened tina balok kayu rubuh, ceuk wartawan ti AFP. Di handap ieu mangrupakeun pintonan hawa nu ngidinan nyandak stock karuksakan, utamana di hateup sakitu legana ancur.

Dua belas arca monumental anu adorned hateup Notre Dame lolos henteuna bencana, anjog minggu panungtungan deukeut Périgueux (kidul-kulon) bisa disimpen, tapi gempungan Gludug kuil cock dilebur saméméh nyandak jalur anu sarua. éta " bahan anu tol dramatis "Warned nu patugas pemadam kebakaran ' sakabéh hateupna geus kapangaruhan, sakabéh pigura geus ancur, bagian tina hateupna ambruk "Said salah sahiji spokesmen maranéhanana, sarta spire nyanghareup ka permata Gothic tina jangkungna miboga 93 méter euweuh aya, rubuh dina malem mimiti di hareup riungan ngabéwarakeun. The tol manusa dilaporkeun tatu serius dilaporkeun diantara jajaran patugas pemadam kebakaran.

Artikel Sumber: http://www.rfi.fr/france/20190416-france-incendie-notre-dame-paris-premiere-etude-reconstruction