Notre Dame de Paris: nu réaksi sedih jeung solidaritas tributary tina buana Afrika - JeuneAfrique.com

« Tristesse », « catastrophe », « incrédulité » : d’Abidjan, de Dakar, du Caire, ou encore du Vatican, les réactions internationales, et notamment africaines, se sont multipliées dès lundi soir après l’incendie qui a ravagé la cathédrale Notre-Dame de Paris.

"Salah sahiji lambang greatest Perancis, Notre Dame dihurungkeun seuneu pikeun sababaraha jam. Atas nama Sénégal, abdi nganyatakeun solidaritas urang ka Perancis jeung ka masarakat Christian sakabéh sakuliah dunya, "ceuk Présidén Senén 15 April Senegalese Macky Sall on akun Twitter-Na.

Ravaged ku seuneu Senén wengi, katingalina teu kahaja, Notre Dame de Paris ieu disfigured tapi teu sagemblengna rubuh alatan pipilueun sahiji patugas pemadam kebakaran anu disimpen struktur wangunan, presiden Perancis mangrupakeun Emmanuel Macron jangji baris "nyieun". "The awon geus merlukeun dibedah malah lamun perang henteu acan sagemblengna meunang," ceuk kapala nagara dina hareupeun gedong ruksak.

Struktur Lady kami "ieu disimpen na dilestarikan", ngumumkeun telat dina patugas pemadam kebakaran burit. Tapi éta panah nyanghareup ka permata Gothic, tugu paling dilongok di Éropa, jeung jandéla kaca patri abad-lami, teu withstood nu seuneu.

"Solidaritas"

seuneu ngabalukarkeun gelombang shock sarta loba ungkapan internasional pangrojong. "Kuring nganyatakeun solidaritas urang ku Perancis jeung masarakat Christian sakabeh," ceuk Présidén Ivorian Alassane Ouattara.

Ogé di Basisir Gading, urut Présidén Majelis Nasional Guillaume Soro ogé dikedalkeun emosi-Na. "Ti jero di Basisir Gading, Aku komuni hanjelu jeung urang Perancis, wengi ayeuna, sanggeus musibah nu struck nu Notre Dame de Paris" Geus anjeunna ogé ka manéhna dina jaringan sosial.

"Sedih"

Présidén Burkina Faso ogé kasaksian sedih nya. "Kuring dikedalkeun rojongan urang sanggeus seuneu dahsyat nu ancur katedral Notre Dame de Paris, emblematic na bersejarah gem paling dilongok di Éropa," tweeted Roch Marc Christian Kaboré.

Malah samping desolation Madagaskar. "Sedih gede pisan diajar seuneu mangsa Notre Dame na ningali hirup gambar dahsyat tina runtuhna tina booming monumen emblematic ieu warisan Perancis sarta Kristen" ceuk dina Twitter kapala kaayaan, Andry Rajoelina.

"Warisan Dunya"

Kairo dituturkeun "kalawan sedih tur kuciwa" seuneu kami Lady, a "dunya warisan" nurutkeun kana Departemen Luar Negeri Mesir.

Sekretaris Jenderal PBB, Guterres cenah ieu "horrified ku gambar tina seuneu." Dina tweet hiji, urut perdana menteri Portugis ditambahkeun anu nya "pikiran anu ku urang jeung pamaréntah Perancis."

"Kecap gagal kuring jeung sedih sumping leuwih kuring di tetempoan tina seuneu éta ravaged kami Lady of Paris. Dina Minggu Suci pinuh, neneda yén harta ieu Kristen anu disimpen ", pikeun bagian na ceuk Musa Katumbi, urut gubernur propinsi Congolese of Katanga.

"Kaayaan teu percaya" Vatikan

"The Tahta Suci geus diajar kalawan kaayaan teu percaya jeung sedih warta tina seuneu dahsyat nu ancur katedral Notre Dame de Paris, simbol kristen, di Perancis jeung di dunya" direspon Vatikan, keu na "closeness" kalawan Katolik Perancis sarta Parisians.

"Urang nganyatakeun solidaritas urang jeung Garéja Perancis dina periode minggu suci ieu sareng keukeuh we nu pangalusna mun garéja ieu sareng na satia", pikeun bagian na ceuk Garéja Katolik di Tanah Suci, dina hiji pernyataan Yerusalem.

"Salah sahiji khasanah agung dunya"

bencana oge diréaksikeun Présidén AS Donald Trump. "Éta dahsyat keur saksi seuneu badag kieu," tweeted présidén.

miheulaan na, Obama oge geus dipiceun ka karuksakan katedral teh. "Notre Dame mangrupakeun salah sahiji khasanah agung dunya," cenahna. "Ieu di alam kami janten dina tunggara lamun urang leungit sajarah urang - tapi oge di alam kami keur nyieun isukan, sakumaha kuat salaku urang bisa. "

"Keur di Paris ieu (Senen) sore, haté kuring miboga jeung urang Perancis", pikeun bagian-Na, tweeted pamajikanana, Michelle Obama. "Tapi Saha atuh anu Lady kami bakal reueus pisan urang deui."

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique