Notre Dame de Paris: a "kempelan nasional" dimimitian keur nyieun

Notre Dame de Paris, 2017. Sabaraha lami deui bakal nyandak sateuacan eta regains splendor na? Poto Jean-Sébastien Evrard / AFP

Notre Dame de Paris, 2017. Sabaraha lami deui bakal nyandak sateuacan eta regains splendor na? Poto Jean-Sébastien Evrard / AFP

The Heritage Yayasan geus meluncurkan "kempelan nasional" pikeun mantuan dana karya dina Notre Dame di Paris, devastated ku seuneu. Ieu bakal kabuka on Salasa nalika tengah poé.

Urang Lady of Paris dina seuneu. gambar indit sabudeureun dunya sarta dibawa teror di Perancis.

Senén wengi, seuneu éta kénéh karyana lamun "kempelan nasional" diumumkeun. Ieu bakal dibuka dina Salasa di beurang dina ramatloka Warisan Yayasan.

The Heritage Wikimedia, organisasi swasta, dirancang safeguard na valorisation sahiji warisan Perancis. Manehna ngomong yen euweuh fee bakal levied.

Sateuacan keur devastated katedral geus diperlukeun gawé. Jumlah leuwih sapuluh taun salajengna, ieu hargana di 60 juta. The panah nu rubuh Senén, kaasup restorasi required. Minggu kamari, hiji bango tinggi 100 méter geus deployed mun turun evangelists sarta rasul anu enthroned dina hateupna.

Dina malem dina Senén peuting, patugas pemadam kebakaran ngumumkeun yén struktur ieu "disimpen na dilestarikan di entirety na," nu ngawengku munara. Tapi rehabilitasi na bakal Jumlah ka ratusan jutaan euro.

Sumber: HTTPS: //www.ledauphine.com/france-monde/2019/04/16/notre-dame-de-paris-une-collecte-nationale-lancee-pour-sa-reconstruction