Pedophilia di Garéja nu: Paus Francis nampik ka pengunduran diri ti Cardinal Barbarin

Cardinal Philippe Barbarin tetep tungtungna archbishop of Lyon. Paus Francis, mun saha anjeunna dikintunkeun pengunduran diri na Senén Maret 18 di Roma nampik eta "Invoking nu Anggapan of Innocence", Salaku nyatakeun ku prelate dina pernyataan dikaluarkeun ku ramatloka diocese na on Salasa.

Dicokot pending banding ti dmana tina primacy of Gaul ieu judged, putusan ti pontiff Argentina bisa ngaronjatkeun kabingungan ngeunaan Katolik Perancis nyanghareupan hiji hal anu geus lumangsung tilu satengah, sarta ngajaga mamang dina resolusi Garéja Katolik panawaran kawijakan enol-kasabaran ngalawan offenders kelamin anak jeung uskup nu ngajaga maranéhna.

Cardinal Barbarin kungsi ngumumkeun niat -na pikeun menta bisa lega tina episcopal na sanggeus dihukum genep bulan hukuman panjara, ditunda pikeun gagal ngalaporkeun nyiksa seksual anak lima belas taun ku Pidana Pangadilan Lyons on March 7. Anjeunna disebut pangadilan handap keluhan ku anggota dileupaskeun The Word, diadegkeun ku korban Bernard Preynat imam indicted pikeun narajang seksual di 1970 na 1980 taun on ngora pramuka Sainte-Foy-les-Lyon (Rhône).

Artikel ditangtayungan pikeun palanggan kami Baca ogé Bisi Barbarin: a dmana sajarah sarta assessment pulitik

"Kasalahan The loba teuing"

The rujukan hormat keur Anggapan of Innocence hartina Paus Francis geus dibikeun putusan Cardinal Barbarin mun banding dmana-Na, nu teu acan final. Salasa peuting, ranté KTO, anu prelate Perancis dikonfirmasi nu ahli hukum na sempet ditulis catetan ka Paus di prospek banding urang. "Kuring teu bade nolak balik [Paus The], "manehna slipped.

Dina hal ieu, anu pontiff Argentinian kungsi dikedalkeun kahayang pikeun hayu proses peradilan buka parantosan. Nu ditanya soal nu pengunduran diri mungkin tina Archbishop of Lyon ku koran nu Palang Mungkin 2016, Francis ngawaler: "No, nu bakal janten kontradiksi, imprudence. Ieu gé ningali sanggeus kacindekan tina sidang. Tapi ayeuna eta bakal nyebutkeun kaliru. " Di sirah tina Garéja universal, Paus oge kedah ngadopsi a "kawijakan" berlaku di sadaya nagara mana eta ngoperasikeun, kaasup mana kamerdikaan jaminan yudisial aya kawates.

Tapi di Perancis, ieu argumen moal gangguan mamang keur ngayakin. Sedengkeun pikeun korban, écés. François Devaux, ko-pangadeg pakaitna ngarilis Kecap, disebutna putusan Paus salaku "Kasalahan of teuing". "Kuring pikir lalaki ieu [Paus] bakal sukses dina killing Garéja "Geus anjeunna ngawartoskeun AFP.

Tapi oge bagian tina Katolik. Loba ragaji di pengunduran diri ieu ngumumkeun kamampuhan pikeun ngahurungkeun kaca tina hiji hal anu salila tilu satengah taun, crushes sagala matuh lianna sarta undermines kamampuh Garéja Katolik pikeun nyarita. "Tragedi ieu nu Paus appoints salah tanpa narima éta pengunduran diri ti Mgr Barbarin up panggero "Sarta negeskeun hiji uskup senior aya saminggu ka tukang.

Baca ogé Dmana of Cardinal Barbarin, gelombang shock di Garéja

Ngarareunah dina hirarki Katolik

kaputusan Paus urang kudu jadi loba gangguan ngalirkeun di Lyon, dimana kahirupan diocese kasebut deeply kaganggu ku hal ieu.

"Kusabab Garéja of Lyon ngalaman tilu taun, abdi mutuskeun pikeun nyimpen kuring balik bari jeung ninggalkeun nyetir ka moderator diocese vicar umum, Bapa Yves Baumgarten", Geus ogé dipedar Cardinal Barbarin dina hiji pernyataan. Pikeun sabaraha lila? "Kuring henteu weruh, éta gumantung kana naha prosés banding pisan lila na lasts ukur sababaraha bulan", Cenah on KTO, muka panto ka balik deui bisi ngajadikeun bebas.

Nyanghareupan solusi samentara ieu, teu ngarareunah ieu palpable dina hirarki Katolik. "Kuring reuwas kuring henteu nyangka skenario ieu", Geus direspon presiden Konférénsi nu uskup 'Perancis, Mgr Georges Pontier, anu ngan saukur "Butuh catetan" putusan Paus Francis.

Salila sidang-Na, Cardinal Barbarin geus nyangkut kana garis pertahanan diadopsi saprak awal kasus nu bener. Hal ieu dijumlahkeun up dina frase anu sababaraha kali ditolak: "Ku naon naon ieu kuring dipenta Roma. " Dina wawancara pikeun Palang Mungkin 2016, paus éta seemed ngesahkeun peta ngeunaan Philippe Barbarin: "Dumasar kana inpormasi I gaduh, abdi mikir yén Lyon Cardinal Barbarin nyokot ukuran perlu anjeunna geus dicokot hal di leungeun"Kungsi cenah. Anjeunna ogé sempet nampik dina wayah éta hiji pengunduran diri mimiti nawarkeun primata ti Gauls.

Artikel ditangtayungan pikeun palanggan kami Baca ogé Denis Pelletier: "The Garéja ieu Mayar harga pikeun panolakan pikeun ngarti naon dirobah dina masyarakat urang"

Teuas ngartos di Perancis

prelate nu nulis dina Désémber 2014 nu Jamaah keur Doctrine of teh Iman, organ Vatikan jawab kaayaan kasus pedophilia, menta parentah bisi heubeul ieu tapi aub imam anu salawasna aktif. respons geus narima dina bulan Pebruari 2015, nanyakeun manehna ka "Nulis resep Peta disiplin luyu, bari Ngahindarkeun skandal publik".

Teuas ngartos di Perancis, putusan François tungtungna bisa blur biantara saeutik pontiff nu. Sanajan ngajangjikeun nu konferensi on panangtayungan minors, diayakeun di Roma ti 21 24 PébruariSempet tungtungna ditinggalkeun gambaran dicampur. Kahiji, lantaran euweuh kaputusan beton kungsi ninggalkeun pasamoan sagala presidents tina konferensi episcopal di dunya. Lajeng, sabab ucapan ahir paus éta seemed hoyong éncér tanggung jawab lembaga di urusan pedophilia.

Cecile Chambraud

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lemonde.fr/societe/article/2019/03/19/le-pape-francois-refuse-la-demission-du-cardinal-barbarin-condamne-pour-non-denonciation-d-atteintes-sexuelles_5438316_3224.html?xtmc=pape&xtcr=8