Sababaraha réaksi ti luar nyanghareupan seuneu tina katedral teh Notre Dame di Paris.

Ditempo ti London: "Dina waktu kitu, naon folly mun pretend yén urang geus henteu kabeh Éropa"
"Pikiran abdi wengi ayeuna aya jeung Perancis sarta jeung jasa darurat anu ngalawan seuneu dahsyat tina katedral Notre Dame"Tweeted menteri Inggris munggaran Theresa Méi, bari Walikota London Sadiq Khan nyatakeun saluran sarua: "London téh di Paris dinten kalayan sedih, sareng silaturahim salawasna" ku evoking nu "Pamandangan Heartbreaking of Notre Dame katedral di seuneu".
Bari seuneu ieu masih raging, anu Archbishop Cibungbulang Justin Welby ngadawuh: "Ieu peuting, urang neneda keur firemen pajoang seuneu tragis of kami Lady jeung ka sakabeh jalma di Perancis atawa nguap nonton jeung nangis geulis tempat suci ieu tempat jutaan jalma geus patepung Yesus Kristus."
Pesen ti Becky Clark, diréktur wangunan tina Garéja of England miharep diimbuhan ku harepan: "Katedral The St Paul urang ancur di Great Seuneu of London jeung Citeureup ancur ku bom. Tembok sadayana diwangun deui, sakapeung béda, reminding kalanggengan sarta jadian nu kapanggih iman Kristen. "
Nempatkeun acara dina konteks Brexit, anu Guardian nulis dina redaksi na: "Urang ngarasa yén haté Perancis sarta sumanget Éropah anu dumadakan cruelly torn. (...) Dina waktu kitu, naon folly mun pretend yén urang geus henteu kabeh Éropa ".
Philippe Bernard, nu susuratan London tina Dunya teh
Kulawarga Pinault unlocks 100 juta pikeun kami Lady of Paris, announces François-Henri Pinault.

"Tragedi ieu panarajangan sadayana Perancis sarta tebih saluareun sakabeh jalma komitmen kana nilai spiritual. Nyanghareupan tragedi sapertos ieu, dulur hayang nyegerkeun pas permata ieu warisan kami, "lulugu tina ngayakeun kulawarga sarta grup méwah Kering.

"Bapa abdi (François Pinault, Ed) jeung Kuring geus mutuskeun rék dipegatkeun ayeuna dana Artemis jumlah € 100 juta pikeun ilubiung dina usaha diperlukeun pikeun ngarengsekeun rekonstruksi Notre Dame" anjeunna cik.