DRC: Pencét review Kinshasa ieu Salasa April 16 2019 - Afrika

- Tegangan di imah handap parlemen mana MPs geus ampir datang ka blows, tempatna kapala kaayaan mun wétan jeung kaputusan dimungkinkeun ngeunaan postponing pamilihan gubernur Sankuru urang téh jejer nu nyieun salah sahiji koran diterbitkeun dinten di Kinshasa.

"Majelis Nasional: paripurna The ditunda lieur". Ieu desolation kamari Senen di sidang paripurna teh MPs nasional Majelis nationale.Les geus sown kabingungan hébat nu geus ampir ngancik ka tawuran di Istana anu Jalma House.

Jadi loba supados presiden kantor interim tina Majelis Nasional overwhelmed Cut Nyak Dien pikeun ngatur tegangan ieu pisan kuat antara deputies, sarta anjeunna pamustunganana numpurkeun rapat, ngalaporkeun L'AVENIR nawarkeun misalna. batur sapagawean urang anu ogé wondered: "Naon balik mess ieu? "Nyebutkeun:" Réaksi tina dua kubu pulitik nunjukkeun yén mayoritas parlemén hayang nyegah validasi of MPs nasional anyar anyar kapilih mandates di Kivu Kalér jeung Ujang Ndombe. Pikeun mayoritas ieu, kudu balik langsung kana pamilihan di kantor définitf baris ngalaksanakeun lka validasi of mandates maranéhanana ".

Pikeun bagian anak, karaharjaan catetan: "The paripurna nutup fishtail! ". Anjeunna catetan: "The poé anu dimimitian ngumpulkeun e dina imah handap parlemen. Dua bulan sanggeus instalasi anak, kantor samentara ti Majelis Nasional teu diayakeun pamilihan mun ngagancangkeun instalasi sahiji anggota ahir kantor. Malah kirang, anjeunna laments, teu jadwal pamilihan ieu komunkasi jeung tempat wawakil kapilih.

Pikeun karaharjaan, "di Pace hal bade, badarat karya mangsa sési husus ieu bisa kompromi pungsionalitas lembaga hébat ieu nagara."

Ngeunaan tetep tina sirah nagara dina wétan nagara, "Tungtung kerawanan: Tshisekedi nyadiakeun parentah jelas", Judul hareup. Dina mondok di Goma, ibukota propinsi North Kivu, kapala kaayaan geus chaired pasamoan kaamanan kamari di mana manéhna masihan parentah jelas nempatkeun hiji tungtung nepi kerawanan langkung tumuwuh di Goma na Beni. A caution ieu dialungkeun ka tempat politikus anu mulasara Grup pakarang, nyebutkeun koran teh.

Ogé di hal ieu, sakumaha karaharjaan THE: "Presiden Félix Tshisekedi maparin jeung deputies Utara Kivu di Goma". batur sapagawean urang nu relays warta Agénsi CONGOLAISE, ngalaporkeun yén "Presiden geus warned politikus nu bakal aya moal kekebalan ngalawan sakur anu dicutat di kolaborasi jeung grup pakarang sabagian anu impunity geus mindeng plagued bagian wétan ti DRC.

"Felix Tshisekedi ditangtukeun pikeun ngeureunkeun kerawanan di Beni na Butembo", Judul Forum DES AS, nu nyepeng éta "The pasamoan kaamanan lumangsung salaku bagian tina penyuluhan pasamoan Déwan punjul Pertahanan diayakeun sababaraha poé saméméhna di Lubumbashi," recalling salajengna nu "Salila kampanye pamilihan-Na, Félix Tshisekedi kagungan balikna karapihan dina wétaneun Républik Démokratik Kongo prioritas. A sumpah anjeunna reiterated salila upacara presentasi poé kahijina 100 program darurat mingpin nagara. "

Dina artikel séjén dina ieu didatangan kapala kaayaan di Wétan dijudulan " Nganjang ti sirah nagara dina Beni dikonfirmasi kiwari "Forum DES AS informasi The datangna Présidén Félix-Antoine Tshisekedi di Beni, propinsi North Kivu, anu dikonfirmasi keur Salasa 16 April, nalika eta asalna dijadwalkeun kamari, Senén, April 15.

Dina Goma, nyerat koran, kapala kaayaan patepung kamari jeung nimbalan Special Wawakil ti Sekjen PBB dina muatan Operasi, David Gressley. dimungkinkeun nyatakeun yén, handap rapet na jeung Presiden yén pamaréntah Congolese na MONUSCO keukeuh pikeun manggihan "definitif" solusi pikeun anceman Démokratik Sekutu Angkatan (ADF).

Ngeunaan putusan panundaan tina pamilihan gubernur Sankuru "Cacophony"Nurutkeun poténsial.

Manéhna nyatet dina artikel nu judulna éta "propinsi Sankuru geus ngagolak." Pemilihan sahiji wakil gubernur jeung propinsi geus robah jadi saga pulitik jeung hukum nu INEC téh rék maksa will na ngalawan wasiat Déwan Nagara saloba MLAs.

Dina mondok di Goma terus poténsi, kapala nagara, Félix Tshisekedi ditanya INEC mun nunda pemilu. Tapi di sagigireun kalawan Lambert Mende Omalanga, hijina calon dina pamilihan gubernur jeung Presiden teh CENI, nu geus vowed ngaliwat kalayan logika maranéhanana, ignoring sagala larangan ti hukum. Ieu cacophony.

"Pilkada di Sankuru: Fatshi" nyiksikan "". Ieu judul nu nawarkeun sakumaha Wasalam Forum DES AS ngabahas margin tegangan handap tina pamilihan Gubernur di Sankuru.

Sanggeus tegangan nu prevailed di Lusambo, sarta leuwih umum di Sankuru sapanjang pamilihan réntétan gubernur propinsi, dagang kejam antara Déwan Nagara jeung Déwan Agung tina Magistracy, posisi uncompromising tina INEC dina pemilu nu gubernur jeung wakil gubernur, kapala kaayaan boga mutuskeun, nyebutkeun koran teh.

Salaku guarantor sahiji fungsi ditangtoskeun tina lembaga, présidén Fatshi ngan mutuskeun nu panundaan teu katangtu tina pamilihan asalna dijadwalkeun kamari lundi15 April alesan kaamanan, nurutkeun Forum DES AS nyebutkeun, citing Wawakil Premier akting keur Interior na Kaamanan, "kapala hakim, anu tinggal di Goma, North Kivu, nangtoskeun kaayaan" pisan serius "di propinsi éta."

Boni Tsala / MMC


(BT / Sumuhun)

Artikel ieu mimiti mecenghul di digital Kongo