DRC: Tshisekedi nyanghareupan hydra of kerawanan pikeun wisata kahijina ka nagara


Presiden salila tilu bulan, éta sirah Congolese nagara Félix Tshisekedi on wisata kahijina jero Républik Démokratik Kongo dimana anjeunna questioned ngeunaan topik ampir ekslusif: kaamanan.

Salasa, urut lawan, nu meunangna Pemilu Présidén Désémber 30, anjog di Beni (Sumatera Kivu, wétan), dimana ratusan warga sipil geus dibantai saprak Oktober 2014.


massacres ieu attributed ku otoritas kana milisi pakarang ADF sajarahna Ugandan Muslim pajoang ngalawan Présidén Museveni sarta netep di Kongo wétan ti taun 90.

Tapi hiji perwira Congolese, Jendral Muhindo Akili Mundos, ieu dituduh ku PBB ngeunaan complicity kalawan sub-group ADF nalika anjeunna ditempatkeun di Beni-2014 15.

Rahayat Beni mudahan presiden anyar bakal mulangkeun otoritas State jeung amanah di institusi, kaluar jeung tungtung rezim of miheulaan na Joseph Kabila.

Présidén Républik kedah nguatkeun pengawasan "tentara, pulisi, Badan AKAL Nasional," ceuk hiji juru carios ti pangeusi of Beni, January Kasairyo.

ekspektasi aman geus ditandaan saméméhna dua hambalan Presiden di Goma na Lubumbashi.

"Kalayan karapihan kabeh bakal ogé kalawan karapihan bakal aya duit, kalawan karapihan, bakal aya gawe," dijumlahkeun pikeun AFPTV hiji prajurit demobilized, Manasse Mutabesha, mun datangna Présidén Minggu wengi di Goma.

Senén di Goma, ibukota North Kivu, kapala kaayaan geus dilaksanakeun sababaraha jam pasamoan Déwan Kaamanan kalayan perwira senior (gubernur, pulisi, soldadu, intelegensi).

Propinsi kalér Kivu saprak 25 taun nu stronghold sahiji grup pakarang Congolese na asing, utamana Rwandan Hutu FDLR.

Saprak awal taun, rahayat Goma ogé hariwang ngeunaan wabah kekerasan urban. "Jalma Angkatan asupkeun Goma sarta maéhan warga damai tanpa keur hariwang ku pulisi atawa tentara," nyatet Menteri tina Interior akting Basile Olongo dina menit ti pasamoan.

Tshisekedi teu nyarios hiji kecap ngeunaan jangji kampanye na dijieun katuhu didieu di mimiti Désémber: "Sakali Presiden dipilih, abdi bakal masang staf kaayaan di Goma, nepi ka rengse masalah Grup pakarang kerawanan ".

Salila rapat, peringatan ieu kumaha oge dibuka ngalawan "politikus korup" anu mibanda tumbu kalawan Grup pakarang, ceuk menteri.

- Swapping perwira -

présidén ogé ngumumkeun "nu raising pasukan anu boga panjang" dina North Kivu.

Dina Lubumbashi sabtu minggu panungtungan, Presiden kungsi "kapanggih kurangna glaring tina pengawasan lalaki" tina tentara jeung pulisi.

Lubumbashi mangrupakeun ibukota urut pertambangan utama Katanga (kidul-wétan), wewengkon nu boga toko di basements na lolobana kabeungharan mineral nagara.

Présidén mutuskeun dihapus dina ngerjakeun prajurit, pulisi jeung prajurit ti hansip presiden ti pausahaan pertambangan.

Dina Lubumbashi, Tshisekedi ogé mutuskeun "pikeun lumangsungna jeung changeover bertahap of perwira, pikeun nyaimbangkeun kadar sasmita jeung rotasi pasukan di tentara jeung pulisi."

Ieu teh wisata mimiti di pedalaman Présidén Tshisekedi, nu geus ngaronjat perjalanan mancanagara saprak pelantikan na on January 24.

lalampahan panungtungan di mimiti April ngarah ka Washington, dimana Sekretaris Nagara Mike Pompeo jangji "rojongan pikeun program robah" na di DRC.

Kusabab pelantikan Na, Mr. Tshisekedi teu kabentuk pamaréntah, sarta gawé bareng menteri ti urut tim Présidén Kabila, boh kalayan interim.

Anjeunna geus teu digawe reformasi utama dina aparat kaamanan, iwal parobahan dina sirah tina Badan AKAL Nasional (ANR).

Presiden geus kabeungkeut ku perjangjian pulitik kalawan pro-Kabila anu ngadalikeun parlemen, majelis propinsi, a mayoritas gubernur pos jeung aparat kaamanan.


Artikel ieu mimiti mecenghul di https://actucameroun.com/2019/04/16/rdc-tshisekedi-face-lhydre-de-linscurit-pour-sa-premire-tourne-au-pays/