gancang jeung bergizi hayam resep - Ngaronjatkeun Kaséhatan Anjeun

Hayam téh salah sahiji meats panglobana dipaké di gastronomy, berkat harga low anak, rasa euyeub, tékstur lemes sarta kanyataan yén éta gampang dicerna. Sajaba ti éta, éta basajan pikeun masak kadaharan anu tiasa nyiapkeun kalawan naon datang ka kapikiran. Coba salah sahiji rusuh jeung nikmat hayam resep kami!

Hayam geus sampurna pikeun lunches atawa dinners gancang tapi bergizi. Mémang, éta ngandung leuwih ti% protéin 20 tapi low di gajih na karbohidrat. Cai mibanda hiji angka wates sipat gizi nu bisa nyorot:


  • Vitamin A, B1, B2 na B9
  • Mineral (magnésium, kalsium, beusi, seng)

Le hayam oge hiji dahareun idéal pikeun merangsang produksi hormon jeung énzim, kitu ogé pikeun ngamajukeun perbaikan jaringan.

1. Hayam Resep steamed sayuran

Recette de poulet aux légumes vapeur

Hal pangalusna anjeun bisa ngalakukeun ngahurungkeun piring hiji kana hiji hal cageur teh ngagabungkeun jeung sayuran steamed. Téhnik ieu, di sagigireun keur kacida bergizi, bakal méré rasa hadé mun hayam.

Tempo ogé: Mangpaat uap masak


bahan

  • 2 breasts hayam badag
  • 1 tomat badag
  • 1 bawang
  • ½ kebat chives
  • ½ cabé héjo
  • 2 sendok minced peterseli (30 g)
  • 1 séndok uyah (15 g)
  • ½ séndok cabe (8 g)
  • 1 séndok annatto bubuk (15 g)
  • ½ cangkir cai (125 ml)

siap-siapna

  • Motong kuadrat kana breasts hayam. Nempatkeun eta dina hiji wadah ditambah achiote séndok. Buku.
  • Lajeng rendang sayur kana lembar ukuran sedeng sarta nempatkeun eta dina wadah séjén.
  • Lajeng nempatkeun panci badag leuwih panas sedeng jeung nambahkeun hayam. Anjeun oge bisa tumis sareng minyak zaitun saeutik.
  • Lajeng nambahkeun hiji sayuran ku salah, dina urutan sagala, jeung tuang kana cup cai.
  • Nambah séndok tina uyah jeung cabé sateuacan nutupan.
  • Tungtungna, masak sayur steamed. Teras cabut ti panas sarta ngalayanan jeung rojongan rék.

2. resep ayam Salad

persiapan ieu idéal pikeun dahar on. Tapi naon nu sejenna bisa disimpen dina kulkas lajeng didahar tiis.

bahan

  • 2 poitrines de poulet
  • 3 pommes de Terre
  • wortel orok 2
  • ½ gelas kacang (75 g)
  • 3 sendok minyak zaitun (45 ml)
  • ½ séndok uyah (8 g)
  • 1 séndok cabe (15 g)

siap-siapna

  • Heula, kulub hayam ku cai saeutik. Lajeng potong buah na cagar dina kulkas.
  • Lajeng, kulub kentang sarta wortel dugi lembut. Sakali siap, nyabut kulit na potong kuadrat.
  • Lajeng nempatkeun sayur di mangkok jeung nambahkeun hayam. Campur bahan babarengan.
  • Tungtungna, tuang minyak zaitun, uyah jeung cabé.
  • Campur ogé lajeng mikaresep salah sahiji pangalusna resep gancang jeung bergizi pikeun hayam.
hayam salad

3. Hayam Stew kalawan kentang jeung wortel

Ieu resep gancang jeung bergizi nu tiasa nyiapkeun kalawan hayam nu diteundeun dina kulkas Anjeun. Kabéh nu diperlukeun téh ngan sababaraha sayuran nyiapkeun!

Baca ogé: Tips méré rasa nikmat mun sayuran Anjeun

bahan

  • 2 thighs hayam leutik, kulitna dipiceun
  • 1 wortel
  • 2 skinless leutik kentang
  • ½ kebat chives
  • ½ tomat
  • 1 bawang
  • ½ cangkir cai (125 ml)
  • 2 peppers héjo amis
  • 1 séndok uyah (15 g)
  • 1 séndok bubuk achiote (15 g)

siap-siapna

  • Kahiji, campur sayur, iwal kentang jeung wortel.
  • Nunda thighs hayam dina panci badag, tuluy tuang sayuran dicampur sarta cup cai. Masak dina panas sedeng.
  • Motong kentang sarta wortel kana kuadrat tur nambahkeun kana pan jeung hayam.
  • Usum jeung uyah ditambah annatto pikeun warna. Hayu ngurangan rada salila kira dua puluh menit, teras cabut tina panas.
  • Tungtungna, ngawula ku rojongan alus sarta hayam stewed nikmat.


Artikel ieu mimiti mecenghul di https://amelioretasante.com/recette-de-poulet-rapide-et-nutritive/