SpaceX Ukay beurat geus leungit benefit inti na sagara - BGR

Minggu kamari, SpaceX geus tungtungna dilakonan hal anjeunna ngalaman pernah rengse sateuacan. Anjeunna dibuka dina Ukay beurat dina misi dagang kahiji sarta nalika trio nya ku thrusters balik ka Bumi, anjeunna dipaku tilu touchdowns. Ieu hiji karya endah, tur éta salawasna hal, tapi hanjakalna ibu Alam kagungan rencana sejen pikeun strengthening inti Ukay beurat.

Dina pengumuman yén pausahaan bakal pasti moal kudu masihan, SpaceX wangsit Verge nu booster sentral Ukay beurat geus swallowed ku sagara sanggeus badarat aman dina drone pausahaan.

SpaceX sarta ngagambarkeun acara musibah saperti kieu: Tim recovery éta teu bisa ngamankeun balikna puseur pikeun lalampahan na mulang ka Port Canaveral. Sawaktos kondisi jadi goréng silih musuhan jeung swells dalapan mun sapuluh suku, ngelingan geus dimimitian pikeun ngarobah sarta ahirna éta bisa nangtung. Bari urang miharep geus bisa mawa panginget gembleng, kasalametan tim kami boga salawasna precedence.

Tétéla, pausahaan ieu bisa cageur nu ngelingan sagara, Elon kasturi wangsit on Twitter yén ngelingan mesin seemed "bener", tapi raket bakal mariksa éta [19659008] mesin sigana balik ogé di inspeksi pending

- Elon kasturi (@elonmusk) April 16 2019

Seawater serius tiasa ngaruksak loba komponén rokét sénsitip sarta mastikeun yén sagala unsur bahan sanggeus undergone a dunk anu kakeunaan di handap. Samudra sagemblengna bebas tina korosi wae atanapi akumulasi mangrupakeun tugas hésé.

Sanajan kitu, SpaceX geus ngumumkeun niat -na pikeun maké deui nu Ukay beurat fairings irung peluncuran sejen nyanghareupan ahir taun. The fairings ogé geus splashed kana sagara kukituna gancang pulih ku SpaceX. Sigana nu parusahaan nu geus yakin eta tiasa negate efek tina cai laut on sahenteuna sababaraha patempatan rokét mahal na.

SpaceX geus ampir ngahontal imah total amprok jeung peluncuran kadua Ukay beurat, tapi sigana nu aya kénéh rohangan pikeun perbaikan. Meureun waktu salajengna.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR