Perlakuan hépatitis B: naon kitu.

Akut Hépatitis B "basajan" teu alamat. The hépatitis fulminant merlukeun cangkok. Tujuan pengobatan kronis hépatitis B teh suprési réplikasi viral, lamun kamungkinan saméméh panggung Sirosis geus ngahontal. kituna ukur panggung replicative pantes perlakuan husus.

perlakuan boga tujuan pikeun ngabasmi virus, sahingga nu HBS AG di ni'mat anti HBS, gawang jarang attained. Sangkan coba eureun réplikasi viral pikeun ngurangan aktivitas hépatitis kronis sarta ngagancangkeun transisi kana fase gelombang pamawana aktif tina virus. HBe seroconversion (leungitna HBeAg of AG sarta penampilan anti HBe) mangrupa kriteria penting, tapi sakapeung lumangsung telat. Sababaraha obat nu dipaké.

interferon

Peta ngeunaan interferon (IFN) nyaéta antiviral Kahiji, nyegah DNA tina virus jeung énzim aktif antiviral. Éta ogé immunomodulatory, éta ngaronjatkeun aktivitas sél imun tangtu. Perlakuan antiviral geus dikonfirmasi ku panurunan dina viral beban di minggu munggaran. Peta immunomodulatory, éta mindeng hasilna dina kanaékan transaminases (biasana saatos 2 bulan). Ieu nembongkeun réspon imun ngaronjat tur ngaronjatkeun kasempetan ngaleungitkeun virus. Dina tahap ieu, eta bisa jadi aya naékna samentara dina inflamasi hépatik jeung necrosis, alatan ilangna sél ati kainféksi. Nalika perlakuan jalan, anu transas kana normal sanggeus sababaraha bulan sarta ngaronjatkeun ati. éféktivitas téh dikonfirmasi ku negativity of HBe AG sarta penampilan anti HBe. Dina istilah panjang, cageur lengkep dikonfirmasi ku seroconversion saterusna tina HBsAg kalawan penampilan anti HBS antibodi kadangkala diala, éta bisa ditingkatkeun ku perlakuan anu berkepanjangan. Perlakuan anu paling éféktif salila periode réaksi imun. IFN lajeng ngabalukarkeun respon di 50% kasus. Ku kontra, dina prosés kasabaran imun, perlakuan pisan éféktif. Teu kawas ubar lianna, IFN boga Kauntungannana keur dikaluarkeun ngaliwatan periode pondok, teu ngangsonan lalawanan jeung, nalika éféktif, nuju ka hiji seroconversion 80 berkepanjangan nepi 90% pasien. disadvantage utamina anu patali jeung toleransi, efek samping nu penting. Dina 20% kasus, ngurangan dosis, dina 5% kasus, éta bakal eureun ngolah. Sumawona IFN mastikeun contraindicated dina jumlah kasus (Sirosis decompensated, gangguan jiwa, jrrd).

Saméméhna, ukur standar IFN munggaran diajukeun ngalawan kronis hépatitis B, ayeuna, pegylated IFN ieu pikaresep. Gampang ngagunakeun, éta leuwih efisien sarta ngaronjatkeun Chances HBe seroconversion (37% kalawan IFN pepeg ngalawan 25% kalawan baku IFN).

lamivudine

Lamivudine (atawa Zeffix® Epivir® pikeun coinfected HIV) nyaéta antiviral munggaran geus diusulkeun salaku alternatif pikeun IFN. Datang dina formulir tablet sarta ngabogaan sababaraha kaunggulan leuwih IFN. pangaruh antiviral nyaeta gancang (normalisasi of transas, turun aktivitas hépatitis na fibrosis) jeung kasabaran téh alus. Tapi dina stopping treatment, reactivation of hépatitis ampir konstan dina henteuna HBeAg seroconversion. HBe seroconversion odds anu low: 20% sanggeus sataun. Mun urang manjangkeun perlakuan dina harepan lalaki seroconversion ieu ngaronjatkeun risiko ngabalukarkeun mecenghulna galur viral tahan pakait sareng kambuh. Frékuénsi penampilan HBV tahan nya 24% sanggeus sataun perlakuan, manéhna climbs mun 38% sanggeus 2 taun 50% sanggeus 3 taun 67% sanggeus 4 taun.

Nalika HBeAg disappears di ni'mat anti HBe, perlakuan anu terus salila di 3 6 bulan minimum pikeun ngurangan résiko reactivation. Dina henteuna HBeAg seroconversion, éta sasaena neruskeun perlakuan salami aya lalawanan viral. Mun lalawanan lumangsung, urang tiasa buka adefovir, respecting hiji jaman tumpang tindihna of 3 bulan.

adefovir

Adefovir dipivoxil (Hepsera) nyaéta dina bentuk papan. HBe seroconversion kalawan adefovir dipivoxil nyaeta episien, 12% wungkul. Ieu ngabalukarkeun, dina satengah kasusna, normalisasi of transas jeung ngaronjatkeun kaayaan ati tur kacida alusna bisa ditolerir. Ieu bisa prescribed on lila sabab ngabalukarkeun saeutik lalawanan. Sanggeus sataun perlakuan, éta teu nyatet pikeun mutant tahan. Saatos 2 taun, résistansi dititénan dina 6% kasus, sanggeus tilu taun: 11%. Sanggeus lima taun, laju mangrupakeun 28%. Éta éféktif ngalawan virus lamivudine-tahan jeung bisa dipaké pikeun ngaganti eta bisi virus mutant tahan. Durasi perlakuan henteu jelas. Mun HBeAg seroconversion, éta sasaena neruskeun perlakuan keur di 3 6 bulan ngurangan resiko tina reactivation dieureunkeun. Dina henteuna HBeAg seroconversion, atawa dina kasus anu négatip pikeun hépatitis HBe AG, mangka dianjurkeun neruskeun perlakuan sabab lamun stopping aya kambuh.

entecavir

Geus otorisasi Amérika Serikat, entecavir (BARACLUDE) diala otorisasina pamasaran EU jeung kudu ditempatkeun dina Perancis pasar 2006 tungtung. dosage mangrupa salah tablet poean tur kasabaran téh alus (ampir euweuh efek samping). Leuwih éféktif batan lamivudine atanapi adefovir, anu viral beban négatip di 90% kasus. Sanajan kitu, eta nyababkeun HBe seroconversion dina minoritas kasus (jeung, exceptionally, HBS seroconversion) jeung perlakuan kudu diperpanjang. Salaku adefovir, entecavir téh éféktif dina hépatitis B tahan ka lamivudine tapi kudu dipaké dina dosis luhur.

Dina naon tahap perlakuan mimiti

Perlakuan anu paling éféktif salila periode réaksi imun (transas beban sedeng viral aktivitas tinggi na lesions ditandaan). Eta geus nembongkeun yen, nalika perlakuan anu dimimitian dina hiji jaman reactivation hépatitis B kronis, odds respon mimiti anu gede (3,5 kali deui, rata-rata), yen lamun di dimimitian ku periode aktivitas low. Tapi respon mimiti dianggap faktor penting for keur ayaan jangka panjang pengobatan hiji.

Waktu idéal pikeun ngamimitian perlakuan bisa dihartikeun ku viral beban sedeng (kirang ti 10 juta éksemplar HBV DNA), transas luhur: (Alt) leuwih gede ti 100 tur sedeng atanapi parna fibrosis (A2 atanapi A3).

virus hépatitis kronis B mutant

Kalawan baku IFN, para ahli nganjurkeun nyampurkeun mutant virus deui hépatitis B (HBeAg négatip pikeun AG) leuwih ti sataun, tinimbang genep bulan. Pegylated interferon teu acan dievaluasi resmi nu leuwih période sataun, jadi rujukan waktu resmi. Pikeun ubar séjén yén boh HBeAg atanapi henteu positif dina awal perlakuan henteu ngarobah tilikan. Kalawan lamivudine, adefovir atanapi entecavir, hasilna ongkos lalawanan téh idéntik dina kronis hépatitis B positif pikeun antigen négatip atanapi HBe

Résistansi perlakuan

Aya teu kudu neruskeun perlakuan generating virus mutant tahan. Urang kudu ngarobah pangobatan sabab resiko hépatitis of kambuh. Mecenghulna lalawanan viral diartikeun ku nambahanana of a 10 faktor (1 log) dina viral beban dibandingkeun jeung viral beban panghandapna kahontal dina mangsa perlakuan. Hal ieu lajeng dianggap yén galur mutant janten dominan sarta saimbang hepatocytes kainfeksi galur ieu geus jadi penting. utamana lalawanan nu bisa muncul lamun viral beban tetep bisa didéteksi. Langka pisan nalika viral beban anu undetectable, sabab lamun ulangan viral bakal diblokir, éta teu bisa mutate. Pikeun genotyping tina virus, urang bisa nempo yén lalawanan kasebut alatan mecenghulna hiji galur viral mutant. lalawanan Ieu bisa ditandaan malah méméh narabas viral lumangsung. Aya jaman latency tina tilu nepi ka genep bulan salila galur mutant bisa ditandaan, nalika viral beban teu ngaronjat. Inpo ieu dipake pikeun ngatur réplikasi tina galur tahan jeung nyegah resiko tina worsening of hépatitis. Nalika lalawanan anu nunjukkeun salila perlakuan jeung lamivudine na salah megatkeun ngagunakeun adefovir, anu tindih duanana perlakuan salila sahenteuna tilu bulan, waktu anu adefovir téh éféktif . Tapi lamun kasakit téh parah (kalawan peringkat fibrosis F3 atanapi F4), éta sasaena neruskeun terapi dual salamina.

Entecavir oge éféktif bisi lalawanan ka lamivudine tapi mangrupakeun saeutik kirang na kudu dipaké dina dosis luhur. éféktivitas anak, bisi lalawanan ka adefovir, tetep ditalungtik.

Molekul anyar sadia pas

Diantara ubar anyar dina evaluasi ngawengku:

  • emtricitabine (Emtriva®), deukeut ka lamivudine, sarta ogé éféktif dina pengobatan inféksi HIV, tapi anu efektivitas teu bener sigana punjul mun lamivudine atanapi adefovir;
  • tenofovir (Viread), ogé dipaké ngalawan HIV, tatangga di adefovir, éta bisa jadi leuwih éféktif batan kiwari dimungkinkeun, kalawan malah kirang lalawanan;
  • telbivudine, anu ngulik mimiti nyarankeun leuwih éféktif batan lamivudine, boh tina segi normalisasi of transaminases atanapi panurunan dina viral beban, percobaan lumangsung salajengna bakal nangtukeun efficacy sarta frékuénsi lalawanan;
  • clevudine, nu sigana éféktif dina ngurangan viral beban kalawan kasabaran alus, tapi studi anu kirang canggih ti keur telbivudine.

Sanajan ieu obat antiviral dipaké dina monotherapy teu boga efficacy pisan punjul mun perlakuan ayeuna, ketersediaan ngawenangkeun ngembangkeun sababaraha therapies tailored ka tiap pasien, sarta bakal nyegah mecenghulna lalawanan. Avenue sejen panalungtikan boh hubungan jeung perang ngalawan virus, tapi dina cara pikeun curb ngembangkeun fibrosis ati (tingali artikel dina antifibrotic Jds No. 187).

Tungtungna, peneliti anu diajar di terapi vaksin. Ieu ngabalukarkeun hiji réspon imun di penderita kronis hépatitis B ku vaccinating ngalawan virus ieu, nu dina teori boh bisa ngagancangkeun respon alam (jeung seroconversion) atanapi ningkatkeun respon kana perlakuan. The terapi vaksin teu dianggo kalayan vaksin ayeuna. The "supervaccins" husus disadiakeun pikeun tujuan ieu, sigana leuwih ngajangjikeun.

Coinfection kalawan hépatitis C

Sabot dua virus anu hadir dina awak, paling sering di hépatitis C nyokot leuwih hépatitis B. The réplikasi kahiji nyaeta tinggi na nu kadua keur leutik. Dina hal ieu, ngarawat coinfection HBV / HCV sakumaha nyampurkeun hépatitis C kronis, ku ngagabungkeun interferon pegylated ka ubar sejen, ribavirin. Sanajan kitu, urang kedah waspada, tur tina mantau évolusi hépatitis B. Komo, ngaleungitkeun hépatitis C paradoxically kami risiko inhibitions hépatitis B, sahingga reactivate hépatitis kronis B. Jarang, sabalikna kajadian jeung réplikasi HBV mendominasi kalayan kuat bari HCV tetep wijaksana jeung réplikasi low. Ieu lajeng diolah sakumaha coinfection kalawan hépatitis B, sareng leuwih sering dipake tinimbang keur interferon pegylated, saprak éta ogé éféktif ngalawan hépatitis C (nu teu kasus lamivudine, adefovir atanapi entecavir).

Coinfection kalayan HIV

Ampir 10% tina jelema kalayan HIV téh kainfeksi HBV. Jeung pamakéan nyebar terapi kombinasi ngalawan AIDS, loba jalma geus junun nyaimbangkeun inféksi HIV maranéhanana, bari hépatitis bisa neruskeun kamajuan. Loba ko-kainféksi anu serius kaancam HBV ti HIV. Perlakuan ngalawan hépatitis B bisa undertaken dina ko-kainféksi anu status imun geus dilestarikan dina perlakuan antiretroviral. Pikeun maranéhanana anu sistim imun geus depresi, perlakuan antiretroviral HIV kudu kahiji, sahingga hiji naékna di tingkat CD4. Perlakuan interferon mungkin, tapi kurang éféktif dina henteuna coinfection. Hasilna alus tiasa didapet kitu, kasusah utama pikeun manggihan kasaimbangan antara kaamanan jeung efisiensi.

Naek HIV inféksi duanana résiko progression ka kronis HBV réplikasi viral B jeung frékuénsi viral reactivation B jawab wabah hépatitis. Ieu accelerates ngembangkeun fibrosis na majorises mortality. Putting HIV on perlakuan antiretroviral bisa hasil alatan restorasi imun, reactivations parna. Éta sami keur shutdown atawa ngagantian obat antiretroviral aktif ngalawan HBV, kaasup lamivudine.

The indikasi perlakuan anti HBV gumantung kana ayana HBsAg, HBeAg / anti HBe AB sarta viral beban HBV dikedalkeun ku test kuantitatif sensitip. Lamun terapi antiretroviral HIV dituduhkeun, éta kudu boga hiji pakaitna aktif ngalawan HBV, lamivudine (Epivir®) atanapi emtricitabine (Emtriva®) + tenofovir (Viread). Dina penderita saméméhna diolah kalayan lamivudine na anu virus geus jadi tahan ka produk ieu, eta kudu diganti ku tenofovir. Nalika perlakuan antiretroviral HIV teu perlu, indikasi perlakuan diarahkeun ngalawan HBV gumantung kana kaayaan ati.

Nu diperlakukeun salaku penderita anu fibrosis skor nyaeta F2. Lamun laju kiriman limfosit CD4 ieu dilestarikan, perlakuan ieu bisa jadi interferon, interferon pegylated atanapi adefovir. Lamun laju nyaéta kirang ti CD4 limfosit 500, perlakuan anti HBV kedah kombinasi lamivudine atanapi tenofovir + emtricitabine. The ANRS dilakukeun multicentre ulikan pilot (ANRS HB 01 EMVIPEG) mengevaluasi efficacy tur kasabaran ti hiji perlakuan aditif kalawan pegylated IFN-alfa 2a dina kombinasi kalayan tenofovir na emtricitabine, dina pengobatan kronis hépatitis B antigen HBe positif di HIV / HBV.

Ngawaskeun salila perlakuan

Ngawas efektivitas treatment, sababaraha indikator anu mangpaat. Munggaran sadaya, kudu diukur transas unggal bulan dina awal perlakuan lajeng unggal tilu bulan. Ngukur viral beban anu leuwih akurat, bisa dijieun unggal tilu bulan atawa leuwih dina Sirosis. Lamun datang ka hépatitis kronis positif pikeun AG-HBe, hal anu penting pikeun ngaidentipikasi hiji seroconversion mungkin. Ieu naha éta sasaena neangan antigen ieu sareng anti HBe, nalika DNA viral geus ditolak sharply dina kadua kalina, upami HBV DNA jeung HBeAg anu négatip, kedah di jalan anu sarua ngawas mungkin HBS seroconversion.

Ngawaskeun réaksi ngarugikeun utamana ngeunaan IFN: tés getih biasa (KBK, TSH, jsb). Tungtungna, ngembangkeun lalawanan galur moal hasil dina kanaékan salajengna di viral beban. Sanggeus stopping spidol ngawaskeun perlakuan biologis na virological dituluykeun kusabab résiko reactivation viral.

Aya hiji "jawaban katuhu" pikeun pengobatan ngalawan hépatitis B, tapi sawatara jenis réspon, pakait jeung hambalan saterusna:

  • waktos 1er, viral beban nurun na, mugia, ragrag di handapeun bangbarung sahiji salinan 100 000 per ml. Respon virological ieu dipirig atawa dituturkeun ku hiji normalisasi of transaminases na panurunan dina aktivitas hépatitis atawa skor fibrosis. Dina tahap ieu, résiko reactivation persists;
  • waktos 2e, HBe seroconversion lumangsung sarta résiko reactivation janten. jenis ieu respon anu umum dianggap dina percobaan pikeun evaluate efektivitas perlakuan;
  • waktos 3e, AG HBS bisa negate, pakait jeung penyembuhan of kronis hépatitis B tanpa résiko tina reactivation. jenis ieu respon geus langka, mindeng telat, kajadian sanggeus discontinuation perlakuan. Leuwih ti éta, sakumaha dina hépatitis C, panurunan signifikan dina viral beban di mimitian pengobatan nyaéta prediksi hiji jawaban hadé engké.

sumber: