A Misi PBB-AU ka "ngeprak" sabudeureun éta perjangjian karapihan Tengah

UN jeung Uni Afrika (AU) disebutna keur mimiti datangna gabungan ka Républik Afrika Tengah, a "mobilisasi sadaya pikeun ngamajukeun gancang palaksanaan tina perjangjian" ditandatanganan karapihan mimiti Pébruari.

"Kecap konci teh mobilisasi sadaya pikeun ngamajukeun gancang palaksanaan perjangjian," ceuk Wakil PBB Sekjen pikeun Operasi Peacekeeping, Jean-Pierre Lacroix, kadatangan na Minggu di Bangui nurutkeun video a dipasang Senén dina jaringan sociax ku pamaréntah mobil.

"Aya jandela tina kasempetan nu penting teu ngantep nutup lantaran lamun hancana reopen bisa jadi teu pas," manehna ditambahkeun.

Dipirig ku Komisaris pikeun Peace na Kaamanan tina AU, Smail Chergui, Mr. Lacroix geus ngadatangan pikeun opat dinten di mobil. Dua lalaki indit Senén di Bambari, puseur kota loba gelut nagara téater saprak awal taun.

A pasamoan tina Grup Rojongan Internasional pikeun Tengah nyandak tempat Rebo di Bangui, anu ogé baris nyokot bagian Diréktur Afrika Uni Éropa (EU), Koen Vervaeke.

A perjangjian karapihan ceuk Khartoum disaluyuan di awal Pébruari di Bangui antara opat belas Grup pakarang jeung otoritas. Disiapkeun ti 2017 ku AU, éta teh kadalapan ditandatanganan saprak awal krisis di 2013.

A pamaréntah anyar diangkat dina hudang perjangjian ieu, lajeng redesigned sanggeus Grup pakarang kaayaan teu satuju.

Lamun tim pamaréntah panungtungan tanggal tetep sakitu legana massana ka satia Présidén Faustin-Archange Touadéra, loba wawakil Grup pakarang, sababaraha anu pamingpin dicutat di LSM ngalaporkeun tanggung jawab ka abuses, anu diangkat.

Sanajan ieu, sababaraha Patempuran lumangsung di nagara éta saprak penandatanganan perjanjian. Dina mimiti April, UN dibuka operasi militer utama ngalawan grup pakarang di nagara barat.

Beunghar sumber daya alam, Républik Afrika Tengah anu torn ku perang, nu kapaksa ampir saparapat ti 4,5 juta jalma ngungsi imahna.

Artikel Sumber: https://www.voaafrique.com/a/une-mission-onu-ua-pour-mobiliser-autour-de-l-accord-de-paix-centrafricain/4875994.html