dokter gigi anjeun moal ngobrol ngeunaan ieu remedies alam ngalawan nyeri huntu - Kaséhatan PLUS MAG

dokter gigi anjeun moal ngobrol ngeunaan ieu remedies alam ngalawan nyeri huntu

Aya leuwih goreng ti nyeri huntu, utamana nalika eta lumangsung peuting sarta kalawan sagala hallmarks tina dunya teu ngaleungit. Najan kitu, urang boga sababaraha pilihan pikeun anjeun pikeun ngubaran nyeri huntu hiji. Ieu trik alam anu nenangkeun nyeri huntu.

Diantara nyababkeun nyeri huntu a, urang manggihan utamana caries, kasakit karét, hiji huntu retak, a dental bisul atawa huntu letusan di barudak ngora. Ieu bisa ngabalukarkeun nyeri huntu anu seukeut, bareuh wewengkon nyeri, lieur sarta malah muriang.

Tarung ngalawan gejala kasebut sarta nyeri huntu, di dieu 10 remedies alam:

  1. Minyak cengkéh

Numutkeun hiji diajar diterbitkeun dina jurnal ilmiah Britania Association of Lisan jeung Maxillofacial Surgeons, eugenol, a hadir sanyawa dina minyak atsiri tina cengkéh, leuwih efektif dina ngurangan nyeri, radang jeung inféksi nu tipe séjén tina painkiller.

Hal ieu umumna Dianjurkeun yén hiji adun minyak kalapa kalawan sababaraha tetes minyak atsiri tina cengkéh jeung nerapkeun eta ku bola katun dina aréa nyeri.

  1. Cayenne Pepper na Jahé

Duanana rempah anu pohara efektif ngalawan nyeri huntu. Campur jumlahna sarua leutik jahé jeung rawit cabé cai. Dip bal katun dina leyuran jeung nerapkeun eta dina aréa anu hurts. ubar Ieu idéal pikeun ngagentos nyeri jeung ngurangan bareuh.

nurutkeun ka diajar dipigawé di Slovénia, rawit mangrupakeun ubar keur nengtremkeun kuat pikeun nyeri. dina diajar dilakukeun dina Iran, jahé némbongkeun sarupa épék anti radang sakumaha ibuprofen.

  1. brine

ieu metode alam, basajan tur éféktif tiasa disinfect nu huntu jeung sungut jeung uyah sahingga pikeun ngeureunkeun nyeri na bareuh. Ngan nambahan séndok a cafe uyah dina cangkir cai nu ngagolak tur dipaké salaku kekemu a.

  1. Minyak tina pepermin

The minyak atsiri tina pepermin eliminates nyeri huntu jeung ngaluarkeun napas goréng.

Numutkeun hiji diajar tina 2013 dipigawé di India, minyak pepermin némbongkeun kuat antibakteri, antifungal, antiviral na analgesic, pikeun ngurangan tur ngagentos pain and inflammation.

  1. myrrh

Myrrh mangrupakeun ubar pikeun radang Rongga lisan. Kantun bilas sungut jeung cai digodog make myrrh.

nurutkeun ka diajarPamakéan myrrh sakumaha mouthwash a promotes penyembuhan sarta perbaikan jaringan ruksak nalika dipaké liwat hiji periode pondok.

  1. kadua

Sanajan ambu kuat na, bawang bodas mangrupa tamba mujarab pikeun nyeri huntu anjeun alatan sipat anti radang na alatan hiji hadir sanyawa dina bawang bodas, allicin, nurutkeun ka diajar dilumangsungkeun di Mexico.

Pikeun ngaleungitkeun nyeri huntu anjeun, naksir hiji cengkeh bawang bodas sarta nempatkeun dina huntu hemeng. Anjeun oge bisa nempatkeun cengkeh di bawang bodas jeung nerapkeun eta dina huntu anu.

  1. turmeric

bungbu ieu anti radang, antibakteri sarta antiviral sipat éndah nu ngaleungitkeun nyeri and inflammation alatan curcumin, a hadir sanyawa dina turmeric, nurutkeun ka diajar AS. Siapkan némpelkeun hiji séndok bubuk turmeric, hiji séndok tina minyak kalapa sarta sababaraha tetes minyak atsiri tina pepermin. Ku brushing huntu anjeun kalawan némpelkeun ieu anjeun disinfect sungut anjeun, whiten huntu anjeun sarta ngeureunkeun nyeri.

  1. es

Ieu mangrupa treatment mujarab pikeun nyeri. Ngan mungkus a gunung es dina lawon rupa jeung nerapkeun eta dina macana deukeut jeung aréa huntu nyeri pikeun éfék instan numbing.

  1. acupressure

téhnik hasilna ieu ubar tradisional Cina téh pikeun mencet titik husus dina leungeun anjeun pikeun ngaleungitkeun nyeri huntu. Dina hal ieu, nerapkeun tekenan dina aréa anu ngabentuk dasar jempol anjeun sarta ramo indéks.

  1. minyak atsiri

minyak atsiri mibanda pasipatan anti radang jeung antibakteri kuat pikeun ngaleungitkeun baktéri sabudeureun gusi, nyeri huntu jeung cabut piagam. alus minyak atsiri nyobian pikeun nyeri huntu ngawengku: Laurel, pepermin atanapi cengkeh.

warnings:

Pamakéan remedies herbal sarta rempah bisa dianjurkeun nalika kakandungan atawa lamun nyandak perlakuan nu tangtu. Mun di mamang, ménta profésional Podomoro.


Artikel ieu mimiti mecenghul di Majalah Kaséhatan MORE