Notre Dame de Paris: rekonstruksi Titanic pikeun

Pamaréntah Perancis mere lima taun keur nyieun nu Notre-Dame de Paris
sebutna AFPPamaréntah Perancis mere lima taun keur nyieun nu Notre-Dame de Paris

Présidén Perancis Emmanuel Macron geus jangji yén kami Lady of Paris bakal diwangun deui "dina lima taun" dina jam 24 sanggeus seuneu utama nu ancur katedral bersejarah. Hiji tugas monumental tapi nu bisa mantuan ku ratusan jutaan euro dikumpulkeun dina sumbangan.

"Urang baris ngawangun deui éta katedral paling geulis deui jeung Abdi hoyong ka réngsé dina lima taun," ceuk présidén dina alamat televised solemn Salasa.

Pamaréntah Perancis mere lima taun keur nyieun nu Notre-Dame de Paris

Reuters
Pamaréntah Perancis mere lima taun keur nyieun nu Notre-Dame de Paris

AFP

pernyataan ieu skeptis, tinangtu skala mammoth di tugas.

saencansaatos

Reuters sebutna
Reuters sebutna

"[Éta] baris 10 mun 20 taun minimum," ditambahkeun Salasa well-dipikawanoh host TV jeung muatan jeung misi warisan ku Pamaréntah Perancis, Stéphane Bern.

The assessment karuksakan, tenders, karya preparatory, sanitasi, konsolidasi, sarta manggihan pausahaan jeung kaahlian pikeun proyék kitu, ieu bisa nyandak sababaraha waktos, nurutkeun para ahli.

hadiah unprecedented

Ieu bisa ngagancangkeun rekonstruksi éta, ieu teh hibah unprecedented ngumumkeun salila poé, kaasup kulawarga wealthiest di Perancis, tapi ogé masarakat.

Di antarana, kulawarga Pinault (anu owns Lagu fashion brand tinggi) jangji 100 juta euro (c $ 151 juta). Hal ieu diteruskeun ku LVMH sarta kulawarga Arnault (Louis Vuitton jeung Christian Dior), nu ngumumkeun hiji tutulung of 200 juta ($ 302 juta bisa), sarta kulawarga Bettencourt Meyers (L'Oreal) ogé dijamin 200 juta euro.

saencansaatos

sebutna AFP
sebutna AFP

Teu kurang ti 800 juta euro (c $ 1,2 milyar) geus dipanén Salasa sore.

Batur pikaresep keur nyumbang bahan saperti insurer Groupama anu owns darat: 1300 Oaks kuna dipikabutuh pikeun hiji rekonstruksi idéntik, dicokot ti leuweung Norman na di kaler nagara.

Donatur nu scrambling keur nyieun Notre Dame

Ngalawan batu heubeul ka lalaki?

Ieu sumbangan hujan dina jangka waktu catetan Drew kritik, sababaraha inohong pulitik jeung rugbi, kitu ogé "jaket konéng", criticizing quickness ka rurusuhan ka bedside of Notre Dame.

Urut "konéng jaket" Ingrid Levavasseur geus blasted nu "inersia" sahiji gorombolan utama nyanghareup "kasangsaraan sosial" bari daptar pikeun kénca radikal Éropa, Manon Aubry, disebutna pausahaan "geus mayar pajeg tinimbang ngembarkeun sumbangan keur pajeg-60%."

Kontroversi "kumuh," jawab kapala organisasi dunungan Perancis 'Geoffroy Roux de Bezieux ". Ngalawan batu heubeul ka lalaki geus ridiculous saprak batu ieu eupan lalaki," ku taun gawé undertaken ku ieu situs mun "batu tukang batu, roofers jeung tukang" nu bakal dianggo aya, salamet Stéphane Bern, "Bapak warisan" ti kapersidenan nu.

Situs keur permata ieu seni Gothic, nu éta objek karya penting pikeun sababaraha bulan, Sigana badag, sarta patarosan anu munculna: nyieun identik? Ngagunakeun bahan anu sarua?

Hateup, pigura jeung booming di rubuh, littering jero gundukan katedral uing charred, tapi wangunan, bobogohan deui leuwih 800 taun, tetep ngadeg. Ieu ampir "dina lima belas menit atawa satengah jam," nurutkeun kana otoritas Perancis.

Dua munara iconic tina adul kulon anu luput jeung cock sahiji panah ka ieu kapanggih. Makuta cucuk jeung tunic of St. Louis, dua obyék penting pisan pikeun Katolik, anu disimpen salaku sababaraha karya seni, tapi sabagian teu bisa dipindahkeun sarta diawaskeun raket ku patugas pemadam kebakaran.

kaahlian sukabumi

Tungtungna, pamaréntah Quebec oge geus ditawarkeun rojongan pikeun Perancis pikeun Rekonstruksi, ngaliwatan sora Perdana Mentri François Legault.

"Bisa jadi [salaku] loba bentuk, geus cenahna. Kuring ieu ngawartoskeun yen [dina widang] organ, aya kaahlian didieu yén bisa mantuan dinya. "

Pamaréntah Perancis mere lima taun keur nyieun nu Notre-Dame de Paris

AFP
Pamaréntah Perancis mere lima taun keur nyieun nu Notre-Dame de Paris

AFP

Tangtangan ti rekonstruksi tetep, sarta arsiték kudu nyandak kaputusan penting, kaasup bahan pikeun dipaké. aranjeunna bakal nganggo sami nu ieu dipaké pikeun ngawangun hateup jeung arrow, atawa milih pikeun struktur jeung bahan modéren kawas logam?

datang

The katedral nu hosted ampir 13 juta wisatawan taun ka tukang, kumaha oge, bisa dibuka deui nepi ka datang meureun rada gancang, sabab saling hayu penguasa nyaho.

Ngajéntrékeun salaku "pahlawan" patugas pemadam kebakaran nu perang ngalawan seuneu pikeun lima belas jam, Présidén Macron recalled yén nyalametkeun struktur geus dicoo "saparapat hiji tina sajam, hiji satengah jam" na nu karuksakan bisa geus loba parah, sabab ieu wangsit Sekretaris Nagara keur Interior, Laurent Núñez.

minggu suci

Panalungtikan nu mimiti bari seuneu ieu masih raging, pindah ka arah "lagu teu kahaja," ceuk jaksa Paris, Rémy Heitz. Tilu puluh saksi - pagawe hadir Senén jeung karyawan jawab ngawangun kaamanan - geus uninga jeung nu lianna bakal Rebo.

Salasa sore, ratusan jalma dikumpulkeun pikeun vigil a handapeun patung Saint-Michel di Paris, deukeut ka pamandangan musibah. "Ieu penting keur kuring papanggih abdi, kuring kungsi kudu datang ka dieu, abdi ieu ngajempolan (...) Ieu peryogi neneda kalawan ilaing mah jeung sadulur saukur" nyebutkeun Mathilde, practicing Katolik tina 27 taun.

Pamaréntah Perancis mere lima taun keur nyieun nu Notre-Dame de Paris

AFP

Donald Trump Putin ngaliwatan Presiden Cina Xi Jinping, tragedi nu disababkeun pikagumbiraeun hébat dina dunya.

Di Inggris, nu bells garéja rang Salasa peuting, bari pamadegan cathedrals Perancis tingle Rebo 18H50 "mimitian waktu tina seuneu ka Lady kami," ceuk Konférénsi nu uskup 'Perancis.

seuneu lumangsung dina dinten munggaran tina celebrations tina Minggu Suci ngarah nepi ka Easter, festival Christian utama.

Sourece: www.journaldemontreal.com/2019/04/16/notre-dame-de-paris-reconstruction-titanesque-en-vue