Aljazair: pengunduran diri ti Tayeb Belaiz, kapribadian kacida dilombakeun ku gerakan populér

j

Dina Aljazair, Présidén Déwan Konstitusi, Tayeb Belaiz, pasrah Salasa 16 April. Anjeunna diantawis personalities ditantang ku gerakan populér.

perangna sejen meunang keur urang Aljazair, tapi perjuangan terus. Tayeb Belaiz ngan cog dina " sistim "Jeung jalan nungtut di miang sadaya pamingpin rezim nu. Kabéh baraya urut Présidén Abdelaziz Bouteflika kudu ajal, ngulang démonstran loop pikeun ampir salapan minggu.

Pengunduran diri tina "3 B"

Sarta rezim eta, utamana "3 B": Belaiz Bedoui na Bensalah. Présidén kahiji Déwan Konstitusi, jadi ngan pasrah. Aya tetep dua sejen, mungguh Perdana Mentri jeung Kepala Nagara interim ad.

Taya rinci salajengna pikeun moment hijina nyaring on miang. Tayeb Belaiz, sorangan, teu ngajelaskeun eta. Ieu di respon kana tungtutan populér? Naha anjeunna gantina ieu kadorong di panto? Hésé nyaho di konteks ieu. Dina surat pengunduran diri, manéhna nulis: " Mungkin Gusti ngajaga Aljazair jeung urang wani na ".

Beunghar emosi

dinten ieu janji atoh beunghar emosi. The Kepala Staf Angkatan Darat geus ngadatangan aréa na, kawas unggal lalampahan sawah, biantara nya ieu eagerly ditunggu. Samentara éta, euweuh sigana ngahalangan nu mobilisasi populér. pamaréntah téh kawas dikurilingan. Beuki euweuh menteri bisa nyieun pintonan umum tanpa nyanghareupan murka ti Algerians. Sumber: http://www.rfi.fr/afrique/20190416-algerie-demission-tayeb-belaiz-le-president-conseil-constitutionnel