Notre Dame de Paris: New dina ngabalukarkeun seuneu

Notre Dame - Kumaha a seuneu anjeunna bisa ngajadikeun amburadul teh Notre-Dame de Paris? Ngawalon patarosan ieu bakal butuh waktu, tapi penyidik ​​geus boga sababaraha ngawujud.

perlu

panalungtikan pikeun nangtukeun ngabalukarkeun seuneu kami Lady of Paris lanjut. The brigade kriminal ti pulisi yudisial di Paris mimiti investigations na geus auditioned tilu puluh urang. Numutkeun informasi Parisienseuneu bakal jadi kaluar tina dasar panah ageung dimana mimiti hiji proyék restorasi utama. agen kaamanan diwawancara dikabarkan ngawartoskeun penyidik ​​éta sumber tina seuneu ieu lokasina di sudut, sisi Seine sahiji panah ka. seuneu bisa geus disababkeun ku sirkuit pondok tina sistem listrik, polisi "keajaiban kaasup elevators nya éta ngawarah pikeun digawé," ceuk hiji hal deukeut koran teh. CEO Éropa Parancah, muatan gawé kasebut, hanacaraka on BFM TV nu "sadaya alat jeung prosedur kaamanan geus dimangfaatkeun". Le Parisien méré informasi penting lianna ngeunaan panalungtikan: mun 18h15 Senén, alarm seuneu flashed dina layar, tapi mangrupa gangguan komputer bakal geus dituduhkeun tempat goréng ka perwira kaamanan. Nalika aranjeunna kapanggih seuneu, ngabogaan meureun leungit sababaraha waktu ningali nu seuneu, maranéhanana éta geus 3m tinggi.

Warta hirup

09: 16 - Anne Hidalgo, sakumaha agan Macron, ngaharepkeun yén Notre Dame ieu diwangun deui dina 5 taun

"Dina 2024 nu, Paris bakal boga imah dunya di Olimpiade jeung Paralympic Kaulinan. Urang kedah ngalakukeun sagalana sangkan nu katedral teh Notre Dame geus pulih sagala kamulyaan na dina kasempetan ieu, "wrote walikota Paris dina siaran pers. Ngelingan yen nurutkeun perkiraan ahli, éta masih aya kacangcayaan éta karya perlu réngsé dina waktu kurang ti 10 taun. Tapi Anne Hidalgo hayang ngagancangkeun hal up, salaku Presiden Republik. "Ieu gé kudu sagala pitulung mungkin, ka sadaya umat goodwill, papanggih tantangan gede pisan ieu," manehna ditambahkeun dina hiji pernyataan.

09: 11 - Geus ampir samilyar euro pikeun rekonstruksi Notre Dame

Stéphane Bern, diwawancara rebo isuk on RMC, tampi nu bencana tina kami Lady geus keuna dina titik ieu Perancis, sarta yén sumbangan tributary pikeun ngabiayaan sistem rekonstruksi. "Kuring nempo ku hasil béda nu ngirim kuring ka satengah jam ku sajam yayasan satengah, sabab mana, eta mana. Ieu ampir 900 juta isuk ieu. Jigana urang moal lulus samilyar tanda dina poé, "cenahna.

09: 03 - Unesco Emmanuel Macron kirang optimistis ngeunaan durasi rekonstruksi éta

Mun presiden Perancis percaya kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngarekonstruksikeun Notre Dame 5 taun, Ernesto Ottone, nimbalan Dirjen UNESCO Budaya ceuk éta "teuing mimiti keur estimasi jumlah karuksakan disababkeun ku seuneu. " Pikeun anjeunna, "eta oge teuing mimiti uninga kumaha lila rekonstruksi bakal nyandak". Anjeunna nambahan, kumaha: "Perancis mangrupakeun hadé disusun ti loba nagara séjénna nu bencana misalna geus lumangsung. Inventories nu diropéa, rékaman anu ayeuna. Ieu naha rekonstruksi mimiti bakal gancang. "

09: 01 - "Ieu mungkin nu urang moal nyaho saha di asal seuneu"

Le Parisien kutipan dina artikel-Na dina kamajuan panalungtikan mangrupa sumber tina panalungtikan nu teu bener optimistis ngeunaan conclusions nu bisa motret pulisi sanggeus panalungtikan. "Ieu mungkin nu urang moal nyaho saha di asal seuneu," laments dinya. Ieu kudu ngomong yén Panalungtikan ngeunaan kahuruan téh paling kompléks.

08: 56 - Kumaha sangkan hiji tutulung keur rekonstruksi tina katedral Notre Dame de Paris?

The Heritage Yayasan geus nempatkeun online platform kanggo sakabeh jalma jeung sakabeh jalma anu hayang nyumbangkeun finansial pikeun rekonstruksi Notre Dame de Paris. Pikeun ilubiung, kantun buka kaca ieu. Dina hiji waktos lamun garis na nu ditulis, koleksi nu geus dikumpulkeun 7 juta.

08: 54 - Sababaraha karya na khasanah of Notre Dame ancur dina seuneu

Mun titilar paling mulia di Lady kami, éta makuta cucuk Kristus jeung tunic of St. Louis, anu disimpen tina seuneu tina katedral teh ku patugas pemadam kebakaran, a tol samentara kira 5 10% tina karya seni anu ngandung wangunan ancur. The inventory karya tina chapels sabudeureun nave, nu mungkin geus ruksak ku haseup jeung cai, kumaha oge, tetep bisa ngadegkeun saprak alesan kaamanan, teu mungkin mun ngakses sakabéh éta nu katedral.

08: 53 - Rebuilding kami Lady lima taun, éta téh bener mungkin?

Dina alamat na televised dina seuneu nu kapangaruhan Notre-Dame de Paris, agan Macron cenah hayang nyieun gedong lima taun. Anne Hidalgo, walikota Paris, ogé ngomong yén sagalana kungsi nerapkeun "kanggo Notre Dame geus regained sadayana splendor na" dina kasempetan anu Olimpiade 2024, anu bakal lumangsung di ibukota. Sababaraha ahli anu kirang optimis, salaku karya rekonstruksi payun considerable. Stéphane Bern pikeun bagian na spoke tina "taun 40" pikeun mungkas renovasi kami Lady. Sutradara Yayasan tina Gawé of kami Lady, Eric Fischer, spoke keur bagéan di "dekade". "Ruksakna bakal jadi considerable. (...) Dibikeun wengkuan disangka gawé, ampir sakabeh trades kudu dihalangan. Aya écés bakal dianggo dina batu, pagawean kayon, metalwork, fasilitas teknis, kayaning listrik, cahaya, panutup ... "ceuk Eric Fischer ka AFP.

08: 47 - penyidik ​​KPK baris ngagunakeun drones mun investigations maranéhna

salaku dilaporkeun Le ParisienPolisi kudu nyandak poto sareng video ti tempat béda mun katedral ka maju panalungtikan. "Keur manajemén operasional tina jasa teknis na logistik Drones bakal ngapung Notre Dame nyieun timuan," ceuk hiji sumber nutup kana panalungtikan kana koran. Gambar nu direbut lajeng bakal model bagian konstruksi dina tilu dimensi, nedunan simulasi lengkep. "Tujuanana nya éta pikeun ngarti kumaha sumebarna seuneu, sarta ku kituna mana manéhna indit," informed hiji Media forensik ahli.

16 / 04 / 19 - 23: 31 - gambar hawa tina Lady kami wangsit extent karuksakan

Ahir langsung - Poto jeung video nu dicandak ku drones dipaké pikeun ngawujudkeun extent tina ruksakna disababkeun ku seuneu nu pencét Notre Dame de Paris dina wengi nu 15 16 April.

Témbongkeun gambar on TwitterTémbongkeun gambar on Twitter

Clement Salviani@ClementSalviani

Masih gambar séjén dicokot drone leuwih Notre Dame kiwari, némbongkeun extent Ruksakna pigura, arches, patri jandéla kaca. Numbu di dieu pikeun lalajo: https://gigarama.ru/notredame/

jalma 76 ngobrol ngeunaan eta

16 / 04 / 19 - 23: 19 - agan Macron spoke na evokes Notre Dame

Emmanuel Macron geus memang diucapkeun ti Elysee wengi sarta dimimitian biantara nya dina musibah tina Notre Dame, tapi teu nyinkahkeun disadiakeun Iklan nu éta dilakukeun wengi ayeuna. "The seuneu tina Notre Dame de Paris ngahontal jero kana pikiran jeung haté nu Perancis sarta dunya," mimiti kapala kaayaan, reminding nuliskeun katedral ancur sarta jadi munggaran katingal "kamampuhan pikeun ngeprak tur ngahiji ka eleh." "Dina sajarah urang, kami geus diwangun dayeuh, palabuhan, gereja. Loba kaduruk, ancur. Unggal waktos, kami geus rekonstruksi éta "recalled Macron. "The seuneu tina kami Lady reminds urang yen sajarah pernah eureun. Urang bakal salawasna kudu nungkulan hardships ".

16 / 04 / 19 - 23: 06 - More 800 juta di sumbangan geus dikumpulkeun

Sumbangan kulawarga jegud, korporasi, komunitas sarta sumbangan malah individual: leuwih ti 800 juta geus kungsi diangkat pikeun rebuilding Notre Dame de Paris, dinten saatos seuneu nu devastated bagéan katedral teh. Apple, L'Oreal, anu Groupe Arnault, Pinault na Total nu diantara nu donor.

16 / 04 / 19 - 22: 58 - lukisan badag tina kami Lady bakal patepung di Louvre

Menteri Kebudayaan, Franck Riester, ngomong yén "lukisan agung kami Lady of Paris teu sangsara ngarugikeun-patali seuneu, tapi rada ka haseup," nambahkeun yén maranéhna "bisa jadi ditarik dimimitian Jumaah tur dipikaresep diangkut aman dina cadangan ti Louvre dimana maranéhna bakal dehumidified tur disimpen ". Aranjeunna baris kituna jadi didukung ku bengkel musium, renowned keur kaahlian maranéhanana di restorasi.

16 / 04 / 19 - 22: 42 - Seuneu of Lady kami ieu Isro ti dasar panah

nurutkeun Le ParisienDua penjaga kaamanan tina katedral, nu ieu kadéngé ku penyidik, bakal outline nu seuneu tinggi kahiji ampir "tilu méter" nu aya dina dasar nu spire of Notre Dame. Aranjeunna bakal lajeng dicandak lift ka buka tingali seuneu, tapi dina seuneu éta geus tinggi na aranjeunna geus dipigawé nanaon. Ogé nurutkeun inpo anu sapopoé urang, alarm seuneu bakal geus dicegah ajen ti 18h15 seuneu, tapi bug komputer maranéhna bakal dituduhkeun ka tempat salah. panalungtikan kudu ngabedakeun masalah ieu geus nyangsang atanapi henteu pipilueun sahiji patugas pemadam kebakaran.

16 / 04 / 19 - 22: 28 - gambar ti karuksakan di Notre Dame

BFM TV geus ngarilis Gambar of kami Lady of Paris dina nu urang tingali karuksakan disababkeun ku seuneu jero katedral teh. Ieu nembongkeun hususna liang jarak di hateup jeung loba lebu strewn di lantai disababkeun ku seuneu.

video study

BFMTV

@BFMTV

Di dieu aya sababaraha gambar ngeunaan karuksakan di jero katedral teh

jalma 82 ngobrol ngeunaan eta

16 / 04 / 19 - 22: 06 - Parisians jeung wisatawan ngumpulkeun dina Tempat Saint-Michel

Loba Parisians jeung wisatawan nu ayeuna ngumpulkeun di Tempat Saint-Michel, nyanghareupan Île de la Cutat mana Notre Dame ieu lokasina, dinten saatos seuneu nu ancur bagian tina katedral teh.

video study

BFMTV

@BFMTV

Notre Dame de Paris: loba Parisians jeung wisatawan ngumpulkeun Tempat Saint-Michel

jalma 123 ngobrol ngeunaan eta

16 / 04 / 19 - 21: 55 - Tilu puluh saksi ku penyidik ​​Salasa

Numutkeun gugatan nu, tilu puluh saksi anu uninga Salasa ku pulisi dina muatan tina panalungtikan seuneu nu peupeus kaluar di katedral Dame di Notre, nu baris nuluykeun Rebo hearings. saksi ieu karyawan parusahaan lumangsung dina situs na staf di muatan tina kaamanan di katedral teh.

16 / 04 / 19 - 21: 46 - Sajarawan tur professional seni ngamuk

Salaku relays Perancis Info Salasa, para sejarahwan seni nu ambek ngalawan naon maranéhna denounced salaku kurangna serius dina pangropéa tina katedral of Notre Dame di Paris. "Urang bisa geus merlukeun dibedah ieu" hakim geuwat Didier Rykner, redaktur majalah Tribun seni. Sarta pikeun nganyatakeun anger na: "Ieu seuneu teuing! (...) Aya geus runtuyan kahuruan misalna. Sarat pikeun gawé dina wangunan bersejarah nya inadequate. Kuring kungsi dipénta hukum sarta tuh nanaon. Lamun lagu janten jelas, éta bakal perlu yen jalma jawab anu pasti. " Alexandre Gady, seni sajarah, nunjuk ramo di sisi séjén kurangna sumberdaya disadiakeun pikeun monumen sajarah. "Urang geus nyebutkeun pikeun taun yén anggaran wangunan bersejarah teuing low, éta dijieun mangrupa variabel adjustment tapi di sawatara titik janten masalah kaamanan serius," anjeunna ulah kitu, nyungsi nu malah lamun Notre Dame de Paris bakal "repaired", "urang leungit".

16 / 04 / 19 - 21: 30 - Perancis bisa kalah ka Stonecutters

Dinten saatos seuneu nu ancur bagian tina Notre Dame de Paris, waktu keur cerminan dina rekonstruksi katedral teh. Lamun sumbangan per juta tributary, Perancis bisa nyanghareupan "hiji kakurangan tanaga gawé (...) ku stonecutters, tukang na roofers," warned Sekretaris Jenderal tina Sahabat tugas Akang -Claude Bellanger, ngawartoskeun AFP. "Kanggo situs rekonstruksi bakal merlukeun yén kami recruit ti Séptémber 100 stonemasons magang, tukang na roofers 150 200," cenahna manehna. patalina jeung masalah nu aya, cenah, "ieu damelan manual anu undervalued tur mikat saeutik."

16 / 04 / 19 - 21: 13 - Hiji kapanggihna endah di ruruntuhan of Notre Dame

Jacques Chanut, Presiden ti Féderasi Perancis of Gedung jeung Présidén Komisi Tumuwuh of MEDEF di Paris ceuk dina akun Twitter na nu salah sahiji anggota tina Persatuan sajarah monumen Pausahaan Meiji kapanggih dina puing tina cock up nu spire of Notre Dame. "Intuisi Nya éta katuhu! Hatur nuhun kana peminat warisan kami tukang pikeun komitmen maranéhanana: The French apal-kumaha dinya, "enthuses Jacques Chanut.

Témbongkeun gambar on TwitterTémbongkeun gambar on Twitter

Jacques CHANUT

@chanutj

Unbelievable! Salah sahiji anggota urang tina @GMHistoriques ieu kapanggih dina puing sahiji hayam jalu luhureun booming di intuisi nya éta katuhu! Hatur nuhun kana peminat warisan kami tukang pikeun komitmen maranéhanana: The French apal-kumaha dinya.

jalma 3 601 ngobrol ngeunaan eta

16 / 04 / 19 - 21: 04 - The organ Notre Dame ravaged?

Diantara Lady kami barang anu geus keuna, jadi aya tilu organ katedral teh, kaasup nu salajengna diwangun ku lima kibor, kaulinan sarta 109 8 000 deukeut pipa. Éta Monseigneur de Benoist Sinety, umum vicar tina Archdiocese Parigi, anu ngomong yén organ ieu "ampir sagemblengna ancur" leuwih 600 taun sanggeus konstruksi na. Tapi Menteri Kebudayaan éta leuwih optimistis on Salasa. Bisa geus disimpen di bagéan, karuksakan signifikan bakal ningali kusabab panas sarta cai discharged ku hoses seuneu.

maca deui

diajar

Ngabalukarkeun tina seuneu di Notre Dame

Ngabalukarkeun pasti tina seuneu di kami Lady of Paris téh kanyahoan di panggung ieu, tapi monumen éta dina karya restorasi nalika seuneu peupeus kaluar, katingalina di eaves of a hateup wangunan, sabudeureun 18h50 Senén April 15 2019. Patugas pemadam kebakaran di Paris anu munggaran ngawartoskeun yén seuneu tina Lady kami bakal berpotensi patali renovations ieu. Ieu ogé naon ieu nyatakeun di kondisional, anu juru carios ngeunaan Notre Dame. Bari hiji panalungtikan dibuka ku jaksa Paris pikeun nangtukeun kaayaan seuneu, sarta dipercayakeun pikeun pulisi, ieu teu kahaja lagu ieu pikaresep. "Kuring jelas pisan yén nanaon dina kaayaan henteu bade di arah kalakuan sukarela", ceuk JPU of Paris on Salasa. seuneu ieu Isro ti Parancah dina hateup atawa spire of katedral teh.

Poto tina seuneu di Notre Dame, Gambar impressive

Ti mimiti seuneu di Notre Dame de Paris, anu drama tina gambar sumebar di massa dina jaringan sosial, méméh agénsi warta baris nyokot alih. Kabéh sore, foto tina seuneu di kami Lady of Paris némbongkeun seuneu badag billowing ti hateup wangunan, dina awan kandel haseup. Panguasaan tina spire of Notre Dame dina diri éta episode sejen pinuh gambar dramatis. Salasa, gambar anyar anu diumumkeun ku AFP, poto nu dicandak di jero katedral, dina nu urang tingali extent karuksakan di nave nu. Manggihan sakabeh gambar tina seuneu di kami Lady of Paris.

Saimbang lambar na seuneu korban dina Notre Dame

seuneu éta untungna teu jadi korban serius, dua aparat kapulisian sarta firefighter hiji anu rada tatu, otoritas ulah nyaho ieu Salasa April 16. Seuneu dina kami Lady of Paris spoke dina dinten munggaran tina celebrations tina Minggu Suci ngarah nepi ka Easter, festival Christian utama. Ngeunaan 13 juta didatangan ku wisatawan kami Lady of Paris unggal taun.

Arrow na hateup Notre Dame, karuksakan utama

Numutkeun informasi awal dina karuksakan di Notre Dame di Paris, anu "leuweung", ie teh kayu anu dirojong hateup, ti awal abad katilu belas, ieu tos rengse ancur, salaku spire tina katedral nu s 'ambruk dina éta sorangan. Salah sahiji dua munara ieu pencét jeung seuneu disababkeun ngaruksak jero monumen. panah ieu utamana ditumbuk jero, ninggalkeun hiji liang kabuka dina siling wangunan. The inventory karya tina chapels sabudeureun nave, nu mungkin geus ruksak ku haseup jeung cai, tetep bisa ngadegkeun. Sanajan kitu, dina perbendaharaan katedral, objék suci, nya aman di sacristy nu. The rektor ti katedral of Notre Dame di Paris ceuk dina Senén peuting yén makuta cucuk jeung tunic of St. Louis anu disimpen. Salasa mujijat kami diajar yén cock sahiji panah tina Lady kami ieu kapanggih dina puing teh, ruksak, tapi "restorable". Ieu ngandung titilar dihormat. The Heritage Yayasan dibuka Salasa a "kempelan nasional" pikeun kami Lady of Paris. Kalayan sumbangan ti sababaraha fortunes badag (Pinault, Arnault, Bettencourt), jumlah total diangkat bisa jadi sabudeureun samilyar euro.

Organ ngeunaan Notre Dame ancur ku seuneu

The vicar umum tina Archdiocese Parigi, Archbishop of Sinety Benoist, ceuk organ agung katedral teh, salah sahiji jewels of kami Lady, éta "ampir sakabéhna ancur", tapi Menteri Kebudayaan urang ' éta beuki optimistis. Bisa geus disimpen di bagéan, karuksakan signifikan bakal ningali kusabab panas sarta cai discharged ku hoses seuneu. Ieu masih can écés naon bakal disimpen tina alat nu bisa direnovasi. Ieu objék unik tur spektakuler, ngandung pipa ampir 8000, kibor tur kaulinan 5 109. Versi munggaran balik ti abad fifteenth, sanajan pakakas kungsi ngahontal formulir final na ukur di abad ka.

Pedalaman Notre-Dame de Paris

AFP ditayangkan footage dicokot jero Notre Dame di Paris sanggeus seuneu nu ancur hateupna. Lamun altar miraculously dilestarikan, musibah geus ancur hiji bagian sakabeh nu siling tina nave nu runtuh. Loba jandéla ancur atanapi parah didegradasi, kidul mawar jandela bakal geus gantina geus dilestarikan.

Témbongkeun gambar on TwitterTémbongkeun gambar on TwitterTémbongkeun gambar on Twitter

Agence Perancis-Presse

@afpfr

Gambar tina karuksakan jero Notre Dame di Paris @AFPphoto ????Philippe WOJAZER

jalma 332 ngobrol ngeunaan eta

Paling baca - Notre Dame de Paris: kontrovérsi ngaliwatan seuneu> Témbongkeun wartos

Pilihan Anjeun Logo Online