Urut Présidén Peruvian Alan Garcia commits bunuh diri saméméh ditewak na

Disangka korupsi di skandal Odebrecht, urut sirah Peruvian nagara Alan Garcia bunuh diri ku firing a bullet dina sirah Rebo nalika pulisi anjog di imahna.

Anjeunna salah sahiji opat urut presidents dina wisata kaadilan Peruvian. Alan Garcia, anu maréntah Peru dua kali, réngsé poé na Rebo 17 April di Cianjur, ngan méméh ditewak na di skandal korupsi Odebrecht.

"Enjing ieu dilaksanakeun kacilakaan tragis ieu: présidén nyieun kaputusan pikeun némbak [dina sirah]," ceuk pengacara na Erasmo Reyna wartawan dikumpulkeun di luar rumah sakit mana Alan Garcia, 69 taun, éta bedah darurat alatan hiji "gunshot tatu pikeun sirah." pupusna diumumkeun ku partéy pulitik, sarta dikonfirmasi ku kulawargana, nurutkeun média lokal.

Opat urut Presiden Peruvian dina crosshairs kaadilan

Taya kurang ti opat urut presidents Peruvian geus sasaran ku panalungtikan korupsi tina hal Odebrecht, nami buta Brasil wangunan Odebrecht ieu disebarkeun pikeun leuwih dékade total 788 juta dina sapuluh nagara peuntas wewengkon meunang kontrak, nurutkeun Departemen AS tina Kaadilan. Pausahaan dicaritakeun sanggeus dibayar 29 juta di suap antara Peru sarta 2005 2014.

>> Baca: Odebrecht, anu skandal anu ngoyagkeun sakabéh Latin America

Rebo panungtungan, ieu urut sirah sejen Nagara Peruvian, Pedro Pablo Kuczynski (2016-2018), anu ieu remanded di kandangan dina sambungan jeung hal anu sarua. Urut Présidén Alan Garcia tadi, Samentara éta, ditéang suaka pulitik di Kedubes Uruguay, anu ieu rek.

Séjén Peruvian urut Presiden disangka, Alejandro Toledo (2001-2006), ngungsi ka Amerika Serikat jeung mangrupa subyek hiji pamundut extradition. Tungtungna Ollanta Humala (2011-2016) ieu jailed pikeun salapan bulan, dugi Juni Sedengkeun pikeun pamimpin oposisi, Keiko Fujimori, manéhna ieu ditempatkeun di kandangan on Oktober 31.

Artikel Sumber: https://www.france24.com/fr/20190417-perou-ex-president-peruvien-alan-garcia-tente-suicide-arrestation-odebrecht