Angola: parusahaan Nasional otorisasi ngapung di airspace Éropa - JeuneAfrique.com

Komisi Éropa kaluar Salasa nu Angolan maskapai nasional ti blacklist miboga Airlines. hasilna: éta bakal deui diidinan beroperasi pesawat na di langit ngaliwatan Uni Éropa.

Perusahaan maskapai TAAG Angola Airlines sarta parusahaan dumasar di nagara éta, Heli Malongo, tunduk kana larangan operasi saprak 2008 Nopember, anu dikaluarkeun tina milis, nu eksekutif EU ngumumkeun dina hiji pernyataan.

Dina Airlines total 120 tunduk ka larangan operasi dina Uni Éropa, kaasup 114 16 Certified di nagara, pikeun kurangna pangawasan kaamanan ku otoritas penerbangan nagara ieu. Genep pausahaan séjén anu poko keur "masalah" kaamanan, for jeung sya sorangan: Avior Airlines (Venezuela), Iran Aseman Airlines (Iran), Iraqi Airways (Iraq), Blue Wing Airlines (Suriname), Med -view Airlines (Nigeria) jeung Hawa Zimbabwé (Zimbabwe).

Sajaba ti éta, opat pausahaan séjén anu dugi dina ngagunakeun jinis pesawat dioperasikeun. Ieu 'Afrijet (Gabon), Air Koryo (Démokratik Rahayat Républik Korea), Air Service Comores (Komoro) jeung Iran Air (Iran).

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique