Kamerun - Performance Ékonomi: The ADB rusuh ngeunaan Kamerun


The Development Bank Afrika (ADB) nyaéta prihatin yén akumulasi hutang publik, anu deficit of kasaimbangan dagang na kerawanan di sawatara wewengkon négatip mangaruhan tumuwuhna ékonomi di nagara urang.

La awon (Afrika Development Bank) teu bener optimistis ngeunaan kinerja ekonomi Kamerun. Lembaga keuangan, dina laporan na di prospek ékonomi di Afrika di 2019, nembongkeun perhatian sarua keur nagara urang, lamun ramalan dina buana, ngembarkeun tumuwuh projected sahiji produk doméstik kotor (GDP) tina 4,4% dina 2019 na 4,7 2020% dina, hatur nuhun kana aktivitas produksi energi jeung infrastruktur transportasi, tur kebangkitan harga minyak dunya.


"Mun lembaga keuangan Afrika sadar yén di 2018, tumuwuhna GDP nyata ngahontal 3,8% ngalawan 3,5 2017% dina berkat paménta domestik, anu andalan pertumbuhan ékonomi (ngaliwatan pamakéanana sarta investasi), sababaraha faktor ulah nyieun optimistis. Ieu kaasup deficit anggaran terus nampik kana mahluk di 2,6% ti PDB ngalawan 2018 4,9% dina 2017 na 6,2 2016% dina "The catetan mingguan tolok ukur on newsstands April 15 2019.

Numutkeun laporan ti ADB, "Financing proyek infrastruktur dijieunna dina kawijakan mecenghulna nagara ngaliwatan gajian komérsial sarta umum ngabalukarkeun akumulasi tina hutang publik nu, dina 2018 ngahontal 34% ti PDB atanapi 38% kalawan citakan nu Hutang pausahaan badag publik ngalawan 12% dina 2007. Kawijakan moneter nu umum Komunitas Ékonomi jeung Afrika moneter sentral (CEMAC) restrictive 2017 2018 tetep. baki nu deficit akun ayeuna tetep 2018 di kalayan 3,2% ngalawan 2,7 2017% dina ".

ADB nyangka na prospek pertumbuhan anu pasti di Kamerun. "Tingkat of revenues budgetary diperkirakeun dina 2019 téh kacida gumantung fluctuations harga minyak dunya. prospek pertumbuhan ékonomi anu ogé kaancam ku situasi kaamanan deteriorating di wewengkon kaler jeung Kulon, plagued ku krisis sosio-pulitis pengkuh, dimana aya wewengkon badag produksi tatanén sarta agro-industri parusahaan nasional panggedena. Mun krisis kieu persists, éta bisa ngaronjatkeun tingkat belanja, pertahanan jeung kaamanan, kukituna mangaruhan dina perkiraan anggaran 2019 " nyegah donor anu portopolio aya dina Kamerun 1000 miliar FCFA.


Artikel ieu mimiti mecenghul di https://actucameroun.com/2019/04/17/cameroun-performances-economiques-la-bad-inquiete-au-sujet-du-cameroun/