Bumi bisa geus pencét ku meteor di 2014 interstellar - BGR

Telat di 2017, dunya astronomi buzzed sabudeureun naon mucunghul jadi nganjang interstellar kahiji kantos katalungtik ku manusa. Ieu hiji objek lisong ngawangun lila eta para pamanggih na disebut Oumuamua tur ngancik jadi gancang sabudeureun Sun kami sarta balik ka spasi interstellar sangkan gancang yén élmuwan geus kungsi scramble pikeun nalungtik.

Ayeuna, sanggeus examining meteors rékaman peneliti Harvard yakin yén Bumi bisa jadi pamanggihna bukti tina meteor interstellar munggaran nganiaya Bumi. Lamun leres, batu éta anjog pangeusina urang lila saméméh Oumuamua.

ti Space.com Harvard élmuwan Avi Loeb sarta Amir Siraj diulik CNEOS data tina Center pikeun Studi on objék nutup ti Bumi, objék handap approaching Bumi jeung batu spasi crumbling .

Aranjeunna kokotéténgan raket dina speed di mana éta objék anu ditalungtik pindah jeung sudut ti mana maranéhna kaanggo Bumi. A utamana meteor nu éta kasampak leuwih Papua Nugini, hiji bangsa Pasifik Kidul, geuwat katarik perhatian maranéhanana.

batu nu ieu pindah di speed breakneck leuwih 130 000 km / h. sudut miboga pendekatan nunjukkeun yen eta bisa datangna tina luar tina sistim tatasurya urang.

Kapanggihna hiji obyék mucunghul dina sistem planet sejen masalah badag, sarta kanyataan yén nabrak didieu di Bumi nyaeta nu leuwih dramatis. Loeb malah nunjukkeun yen acara sapertos bisa jadi jawab nu dispersal tina kahirupan sabudeureun jagat raya.

"Anjeun tiasa ngabayangkeun lamun meteors kasebut ejected ti zone habitable tina béntang anu, aranjeunna bisa mantuan nransfer kahirupan sistem planet ka nu sejen. "Said Loeb Space.com .

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR