Nagara basisir Afrika Kulon difokuskeun panalungtikan ilmiah pikeun merangan erosi

(Ecofin Agénsi) - The nagara basisir Afrika Kulon ngandelkeun panalungtikan ilmiah pikeun nguatkeun resilience maranéhna pikeun erosi basisir. fenomena geus memang ngarugikeun $ 964 juta, 1,3% ti PDB di Bénin, Basisir Gading, Sénégal sarta Togo di 2017. The sateuacanna laut keur 1 5 méter tiap taun di basisir wewengkon alatan global warming.

"Élmu sarta panalungtikan anu fundamental. Mun anjeun teu ngartos teh fenomena nu nyieun anu sateuacanna tina laut, anjeun moal bisa manggihan solusi giat. "Ceuk Delfin Ochou Abe, anu koordinator program manajemen basisir Afrika Kulon (WACA) dina Basisir Gading.

Program Elmuwan geus ngawangun hiji grup kerja nu bakal nguntungkeun ti $ 225 juta sadia ka WACA ku Bank Dunia. grup nu diwangun ku kaahlian multidisciplinary disadiakeun ku nagara milu dina program, ngalaporkeun Commodafrica.

"Kabéh urang kakurangan teh rékayasa basisir, pikeun ngawangun teuas atawa kakuatan lemes jalan ngajaga basisir nu dumasar kana kaayaan anu timbul" ceuk Mr. Abe Ochou.

Gwladys Adang Akinocho

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.agenceecofin.com/gouvernance/1704-65467-les-pays-cotiers-de-l-afrique-de-l-ouest-se-concentrent-sur-la-recherche-scientifique-pour-contrer-l-erosion