Messi genius cukup nu Barcelona meunang Liga Champions

Barcelona, ​​Spanyol - Hayu urang geus genep taun tanpa tim a Lionel Messi ou Cristiano Ronaldo meunang Liga Champions sarta lamun ngalaksanakeun survéy hiji dina jarami di Manchester United torn ku pesulap Barcelona dina Nou Camp nalika 3-0 2 eleh final Salasa wengi, sababaraha waleran nyarankeun yén runtuyan bakal mungkas mangsa ieu.

Ronaldo leungit meunangna resounding of AJAX ngalawan Juventus moal jadi di rendezvous nu. Madrid pikeun ahir 1er Juni, tapi Messi, anu ngoleksi dua kali dina opat menit ngalawan Serikat, masih dina lagu pikeun meunang Piala Éropa pikeun waktos kalima, nu sarimbag jeung tally medali tina winners rival hébat na

Liverpool kedah lawan pikeun semifinal di Barcelona - tim ti Jürgen Klopp bakal ngakibatkeun FC Porto 2-0 saméméh kaulinan balik Rebo di Portugal - sarta yakin maranéhna bisa ngalambatkeun juggernaut sahiji klub Catalan jeung nyegah Messi & Co. eur simbolis opean Triumph tina Piala di ibukota Spanyol.

Tapi lamun Barcelona Ernesto Valverde teu di stratosphere sarua salaku 2008-12 vintage pep Guardiola, anu geus meunang dua Champions Leagues, atawa nu meunangna treble 2015 Luis Enrique, ayana Messi hartina éta pakarang pangkuatna tina sagala kubu masih tetep amoy tina kamulyaan musim ieu.

- Notasi di Barcelona: Messi 9 / 10, Coutinho 8 / 10 nu gampang meunangna barca
- Lalaki Serikat undian: De Gea 4 / 10 sanggeus howler ends harepan Serikat

Sajaba ti éta, lalaki hébat nyaéta dina misi pribadi meunang deui, sanggeus ngajangjikeun pikeun fans saméméhna ieu mangsa éta tim ieu ditangtukeun pikeun bounce deui ti kaluar saparapat-final modest usum kamari ngalawan Roma, sanajan kanyataan yén Barcelona kungsi menang leg kahiji di 4 1. "Dina Liga Champions," Messi ceuk ei tukang sababaraha bulan, anu 16 Agustus. "Urang janji nu ieu mangsa urang bakal ngalakukeun sagalana mungkin mawa piala megah ieu di Camp Nou".

Dina acara anu Liverpool bakal nyadiakeun oposisi hareup na

Sumuhun, tim ti Ole Gunnar Solskjær geus dijieun tilu Chances nyetak alus di hareup 10 menit tina cocok ieu, tapi raka Rashford . témbal McTominay et Jesse Lingard gagal mun kiper gangguan Marc-André ter Stegen . Mun kasempetan anu sarua datang deui Mohamed Salah Sadio mane ou Roberto Firmino eta pasti moal jadi jadi dahsyat.

Tapi paduli, Barcelona Messi bakal salawasna jadi mun meunang aranjeunna kaluar tina liang naon. Kituna lalaki Valverde urang bakal paporit pikeun ngahontal jeung meunang peringkat final Wanda Metropolitano Atletico Madrid. Salaku Solskjaer boga hajat ngomong: "Anjeun tiasa nyiapkeun sagala rék tapi lamun masihan anjeunna waktos na spasi (Messi) sabudeureun gawang, eta bakal ditandaan. Ieu pamuter hebat ".

Jadi loba di kanyataan yén Barcelona genius Messi tanda, sarta anjeunna sabenerna réngsé éta patepungan nyanghareupan Serikat dina periode opat menit ngan sanggeus sajam saparapat

. Tujuanana kahijina éta sadayana ngeunaan opportunism, sakumaha anjeunna pounced on kasalahan Ashley Young. maok bola saméméh Fred Blush jeung aing di spasi dina ujung aréa pinalti. Lajeng sumping di kudéta sarta kudéta katempo countless kali dina taun 15 panganyarna: cut jero suku kénca, dituturkeun ku hit surefire di pojok handap.

Sarerea weruh naon datang, tapi taya sahijieun geus bisa eureun. David De Gea ieu keok saloba penjaga saméméh anjeunna.

Moments engké, ieu dua jam, bari Serikat leuwih jawab downfall sorangan. Kahiji, penjaga gagalna sejen di luar diwenangkeun Messi keur capitalize jeung kadua, De Gea geus ditinggalkeun inexplicably ninggalkeun gaya leutik ka dieunakeun dina awakna na kana bersih.

Pikeun ngajaga anu teu nandatanganan kontrak anyar dina Serikat, ieu mah audisi pangalusna pikeun balik deui ka nagarana imahna, Spanyol, dimana reputasi na geus kungsi tarnished ku kinerja internasional tanpa inspirasi. Tujuan mimiti Messi mamang sugan De Gea, anu terkejut nyangka lain nanaon, tapi ieu tetep kasalahan calamitous.

Messi, sanajan, nyaéta leuwih ti gol. Aya genep poe dina Old Trafford, anjeunna subdued sanggeus ngabogaan irung katurunan dina tantangan jeung Chris Smalling tapi didieu anjeunna dicoo kalayan Serikat - Young na Phil Jones hususna - sarta meuntas lapangan salaku lalaki di alam semesta sorangan. Memang hiji kipas ngora ngadeg méja on mana ieu ditulis: "Messi, saméméh balik ka rohangan, bisa kuring gaduh kaos anjeun?"

Méméh balik ka planet sorangan, Messi masih miboga hal nepi ka rengse, sarta lolos panjang pikeun Jordi Alba nu 61e menit mingpin Philippe Curinho nu curler of 20 yard, nu masihan sisi imah tim 3-0 di hareup di wengi na 4-0 agrégat. Tilu menit sanggeusna, Messi éta dina verge of meunangkeun na hat-trik kalawan kick tambahan.

Jieun euweuh kasalahan, anu brilliance tina jimat maranéhna topéng masalah glaring sahiji tim Barcelona ieu - Luis Suarez kurangna mobilitas jeung seukeutna gambar, Sergio Busquets 'Unwise na inconsistent Coutinho bisa jadi mahal - tapi mangrupakeun tancep moyok alus mun boga. mangrupakeun tim ngéléhkeun.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina http://espn.com/soccer/blog/the-match/60/post/3826664/lionel-messis-genius-is-enough-for-barcelona-to-win-the-champions-league