Rugby: Fabien Galthié, palatih kahareup nu XV Perancis dugi 2023

Urut scrum satengah sarta kaptén anu Blues kedah ngarojong, saperti asisten, palatih, Jacques Brunel salila Piala 2019 Dunya. Anjeunna lajeng hasil anjeunna.

Adrien Pécout Diterbitkeun dinten di 07h12

waktu Maca 2 mnt.

A 50 taun, Fabien Galthié ngahijikeun, ti Juni, asah timnas salaku asistén mun Jacques Brunel. Peta Gambar / aksi Gambar

Di dieu tungtungna sumping waktos ka Fabien Galthié. Dina 2007 geus, urut scrum satengah sarta kaptén sangka jadi palatih ti XV Perancis. Lajeng di 2011. Lajeng di 2015. realitas ieu tungtungna bakal nyandak bentukna 2019, koran nu L'Equipe, Kaasup urut pamaén mangrupa salah sahiji konsultan. ngahubungi ku Le MondeSalasa 16 April magrib, nu Perancis Rugby Federation (FFR) teu ngabales.

Ti Juni Fabien Galthié munggaran ngahijikeun asah timnas salaku asistén mun Jacques Brunel. Ngan sanggeus éta Piala Dunya di Jepang, dijadwalkeun ti Séptémber nepi ka Nopémber, bakal nyokot kadali pinuh ku seleksi. mandat na geus sakuduna dituju ngajalankeun kana édisi salajengna, éta tina 2023 Dunya, bisa diayakeun di Perancis.

RBS Kajuaraan Genep Bangsa neken

Dina bulan Pebruari, rumor éta geus nagara kadatangan na di staf ayeuna sakumaha kakuatan tambahan. Dina konferensi pers, Jacques Brunel lajeng assured mun gaduh "Nanaon Kungsi dianggap" sanajan RBS Kajuaraan Genep Bangsa neken sakumaha langka: tempat kaopat goréng jeung, di luhur sadayana, tilu karugian (Wales, Inggris, Irlandia), nu nampi dua palajaran di London jeung Dublin.

A 50 taun, Fabien Galthié tungtungna rék nyandak kantor nalika XV Perancis geus pernah seemed tebih ti bangsa favorit di Piala Dunya. "Kuring geus kungsi kali basa kuring ngadeukeutan ka nominasi ayeuna"Anjeunna dipikawanoh acan dina bulan Séptember 2018 di L'Equipe.

Dina 2007, Fabien Galthié meunang jawara Perancis jeung Parisians panggung Perancis; palatih stasiun tungtungna ragrag ka Marc Lievremont. Dina 2011, sanggeus dua taun mingpin Argéntina Galthié ngahontal final kajawaraan kalawan Montpellier; éta Philippe Saint-Andre anu dijudulan XV Perancis.

Dina 2015, « Kuring kungsi memori pisan nice " Manéhna nyebutkeun. waktos ieu, sidang formal dilaksanakeun pikeun ngadéngé Ngalamar. Stasion lajeng mulih deui ka Guy Noves, anu ahirna kudu ninggalkeun saméméhna ti ekspektasi, ngan dua taun engké dina bulan Désémber 2017, mangka anu dilisensikeun ku Bernard Laporte ngaranna Samentara Presiden tina Rugby Federation Perancis.

Renowned keur kaahlian anak, dikritik pikeun manajemén Hubungan manusa na

Pikeun manggihan waktu ieu pangganti pikeun Jacques Brunel, Bernard Laporte éta pamikiran mimiti hiji palatih asing. Hiji acara nu anjeunna ahirna masihan up sanggeus hiji réferéndum diantara sakabeh klub profesional jeung amatir di nagara éta, antara 9 na 11 April: 59% pamilih dikedalkeun sorangan ngalawan anjeunna, saatos hiji pemilu nu mobilized ngan leuwih satengah tina klub.

Baca ogé klub rugbi nyebutkeun euweuh ka janjian tina hiji palatih asing pikeun XV Perancis

Afterwards, Mr. Laporte ceuk on RMC yén na " pilihan No. 1 " éta Joe Schmidt, anu palatih Selandia Anyar Irlandia ("Kanggo hiji alesan basajan: anjeunna speaks Perancis kawas maneh na kuring"). Teu Warren Gatland, sejen Zealander Anyar tipped, nu ngurus Welsh. Dina Maret, dina hiji wawancara kalawan poean régional kamajuan nuPrésidén tina FFR ngaku geus patepung "Lima peringkat pelatih pangalusna di dunya" nawarkeun éta pakasaban. Tanpa méré ngaran atawa kabangsaan maranéhanana.

Renowned keur kaahlian kaulinan anak, teknis na taktis tapi ogé dikritik ku sababaraha pikeun manajemén Hubungan manusa teuing kasar, Fabien Galthié nasib dua percobaan menyimpulkan on istilah goréng. Tungtung 2014 Montpellier milih pikeun ngilangkeun anjeunna pikeun hasil cukup dianggap. Malah sanggeus Toulon, dina 2018, sanggeus sataun fiskal pondok.

Urut pamuter rugbi geus weruh Jacques Brunel pikeun sanggeus coached di Colomiers. Ieu sateuacan keur ngaranna pamuter pangalusna di dunya, 2002 taun a Grand Slam dina Pasanggiri Kajuaraan Genep Bangsa. The palatih pikeun timnas ieu lajeng ngaranna Bernard Laporte.

Artikel ditangtayungan pikeun palanggan kami Baca ogé Genep bulan saméméh Piala Dunya, anu XV Perancis sanggeus waktu pondok

Adrien Pécout

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lemonde.fr/sport/article/2019/04/17/rugby-fabien-galthie-futur-selectionneur-du-xv-de-france-jusqu-en-2023_5451333_3242.html?xtmc=france&xtcr=1