Sudan pajabat Présidén Omar al-Bashir dibikeun ka panjara, nurutkeun nutup hiji - JeuneAfrique.com

L’ancien chef de l’État soudanais, destitué par l’armée, a été transféré dans la nuit de mardi à mercredi dans une prison de la capitale, Khartoum, a affirmé à la presse l’un de ses proches.

Bashir "kasebut dibikeun tadi peuting panjara Kober di Khartoum," ceuk Rebo 17 1 April anggota kulawarga, diomongkeun dina kaayaan anonymity alesan kaamanan.

Rezim of Omar al-Bashir, nu lumangsung tilu puluhan, ieu overthrown 11 Kemis April ku hirarki militérSanggeus opat bulan ti protes nasional. The démonstran teu kumaha ogé dieureunkeun lampah maranéhanana: nu panitia utama gerakan protés kiwari nungtut disolusi tina déwan militér peralihan.

Nuju extradition?

Salasa sore, Uganda ngumumkeun yén nagara éta bisa nalungtik hiji pamundut suaka Présidén Sunda hayang ku Pangadilan Pidana Internasional. Pangadilan dumasar di Den Haag dikaluarkeun warrants ditewak ngalawan urut PresidenHeubeul 75 taun, keur "kejahatan perang", "kejahatan ngalawan manusa" na genocide di Darfur.


>>> maca - [Tribun] The ICC noose tightens sabudeureun Omar al-Bashir


Déwan Militer sempet ngomong Jumaah yén anjeunna bakal nolak extradite al-Bashir. Tapi Senén wengi, Jendral Syekh Jalaluddin, hiji anggota Déwan Militer, ngomong yén "putusan ka extradite atanapi henteu Bashir mun ICC bakal dicokot ku pamaréntah kapilih populér teu ku déwan militér."

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique