Video. Di dieu nu kumaha lobster bakal ngahemat pangeusina tina plastik

tara Leila Driss nu 16 / 04 / 2019 mun 10h03

lobster

© Copyright: DR

Tarung ngalawan sababaraha 500 miliar kantong plastik nu patogén planét tur sagara, ilmuwan geus diajarkeun leyuran mujijat di cangkang lobster.

Kumaha crustacean dirobah jadi tempat méwah mana ogé anjeunna tiasa ngahemat dunya? Masalah leyur ieu dina mimitina, ilmuwan geus acan kapanggih jawaban.

Tés anu dilaksanakeun ku The Shellworks, a Britania mimiti-up, ti kitin dikandung dina cangkang of lobster nu. Sakali giling, peneliti geus ditambahkeun rupa zat, asam dumasar tur somah cuka, ngumpulkeun jeung kieu gaul hiji bahan palastik-kawas tapi ngabogaan karakteristik mahluk biodegradable sarta ngandung sipat antifungal na antibakteri. Mangpaat pikeun nyimpen dahareun.

solusi mujijat Ieu kumaha oge ngakibatkeun pikeun ngumpulkeun bahan baku ti réstoran ngabuktikeun ngajangjikeun. Dina skala mere hiji London ranté distribution lobster, leuwih ti 375 ton carcasses lobster nu dipiceun unggal taun, sarua jeung 125 ton kitin. Naon ngadamel 7,5 juta kantong plastik unggal taun.

Anjeun bakal nyandak deui sababaraha lobster?

tara Leila Driss

Artikel ieu mimiti mecenghul di http://fr.le360.ma/lifestyle/video-voici-comment-le-homard-va-sauver-la-planete-du-plastique-188166