Gering-gotten gains: sidang di Perancis pikeun Mamang ti Bashar Assad

Di Perancis, nu Paris nalungtik hakim Renaud Van Ruymbeke disebut pangadilan kriminal Rifaat al-Assad. The Mamang ti Bashar Assad bakal judged pikeun band laundering dikelompokeun panipuan pajeg na embezzlement Siria. Anjeunna disangka tina sanggeus fraudulently diwangun hiji kakaisaran real estate di Perancis kira 90 juta.

Pikeun tanggal, pangadilan Perancis dina rebutan dua mansions tina opat puluh apartemen, hara jeung puri a. Dina Spanyol, leuwih ti sipat 500 patut sababaraha ratus juta euro anu ogé nyita.

Dina pertahanan-Na, Rifaat al-Assad geus salawasna dijaga jeung penyidik ​​éta harta na sumping ti largesse tina Saudi karajaan. Tanpa kantos keur sanggup ngabuktikeun eta. Urut pilar tina rezim Siria, anjeunna kapaksa ka pengasingan ti 1984 sanggeus kudéta gagal ngalawan lanceukna, urut Presiden Siria Hafez Assad.

Kana datangna di Éropa, anjeunna geus diwangun dina jangka waktu rékaman sarta hususna di Perancis, mangrupa portopolio sipat impressive. Dugi kaadilan dina kapamimpinan of keluhan a Sherpa anticorruption LSM, Muka di yudisial lima taun ka tukang.

Kusabab dakwaan di 2016, Rifaat al-Assad, 81 taun nunut ka review yudisial, nu ngawatesan gerak na di dunya.

sidang na bakal ka pasini yudisial kadua pikeun gains gering-gotten diayakeun di Perancis, sanggeus éta aya dua taun ti Wapres kiwari Guinéa Khatulistiwa.

Artikel Sumber: http://www.rfi.fr/france/20190417-proces-oncle-assad-biens-mal-acquis-france