Cybercrime: implants cyber Oranyeu di Maroko - JeuneAfrique.com

Grup Perancis Oranyeu cyber pertahanan nyetél cabangna Afrika na mimiti di Casablanca, kalayan anu eta ngaharepkeun sumebar ka sakuliah buana dimana pausahaan tur lembaga berjuang pikeun curb aksi cybercrime.

Boulet ankle Magribi sarta economies Afrika, Cybercrime mangrupakeun fenomena anu luhung anu berjuang ngabendung. bisi panganyarna: genep belas urang ditéwak Salasa 16 April di sababaraha kota Maroko (Casablanca, Meknes, Khenifra, Oujda, Marrakech sarta El Hajeb) ku Brigade Tengah panalungtikan yudisial. Éta nu disangka tina involvement dina embezzlement dana ti rekening dumasar dina lembaga perbankan internasional kalawan malware.

Rekrutmen lima puluh spesialis

Ku kabeneran, dina dinten anu sami, dina Casablanca, pausahaan Perancis pertahanan cyber jeruk, A spesialis di cybersecurity, dibuka cabangna Maroko na. éntitas ieu grup Oranyeu geus direkrut sarta dilatih ku lima puluh spesialis 2020. The French pangaruh setting group on pasar Afrika kedah ningkatkeun ti 1,33 milyar dina 2017 mun 2,3 2020 miliar dollar, nurutkeun perkiraan sorangan.


>>> maca. [Tribun] The Magribi teu siap nyanghareupan tantangan cybercrime


"Ieu hiji layanan tambahan kami nawiskeun konsumén urang di Britania ngaktipkeun aranjeunna pikeun ngamimitian transformasi digital maranéhanana jeung kapercayaan," ceuk Yves Gauthier, CEO Oranyeu Maroko salila konferensi peluncuran. "Urang ogé bakal investasi dina widang pelatihan jeung lawon akademik Maroko pikeun mastikeun tingkat nu pangluhurna kaahlian," manehna ditambahkeun.

Grup jeruk cyber pertahanan saprak 2016, sagala kagiatan cybersecurity sahiji parusahaan telepon, dedicated ka professional (pausahaan, administrations, otoritas lokal). Ku omzet € 275 2017 juta sarta hiji pertumbuhan taunan leuwih 20%, Cyber ​​Oranyeu nyaéta pamingpin cybersecurity di Perancis sarta salah sahiji pasar Éropa ngarah.

Kalawan leuwih 1300 pagawé, Oranyeu cyber ngarojong organisasi publik sarta swasta di desain strategi kaamanan cyber maranéhanana, palaksanaan na manajemén operasional.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique