Gerak schoolboy di Gabon: gantung tina beasiswa reformasi jeung kelas ngahanca - JeuneAfrique.com

The Gabonese Menteri Atikan, Michel Menga kuring Essonne, ngumumkeun gantung tina hibah reformasi anu disababkeun mimiti April of demonstrasi sakola di kota utama Gabon, kitu ogé stopping kursus.

The beasiswa reformasi "moal nerapkeun taun (jeung) pamaréntah ngumumkeun resumption sahiji kelas dina Kemis, April 19 2019 sakuliah wewengkon," ceuk Michel Menga Salasa Me Essonne, Menteri Pendidikan , televisi.

Minggu kamari, rébuan mahasiswa nyandak ka jalan kota utama pikeun ngalawan SK mangrupa amending aturan pikeun awarding beasiswa.Celui 19 eta dibereskeun umur maksimum nepi cocog sarta merlukeun sahenteuna rata 12 sakabéh baki bari loba mahasiswa turun balik di studi maranéhanana, anjog di universitas sanggeus 20 taun.

Sanggeus tilu poe ti protes, pamaréntah geus decreed nu panutupanana sadaya sakola "dugi aya bewara salajengna". Éta ogé kungsi diadopsi setting draf SK anyar pikeun 27 taun yuswa maksimum maot baccalaureate teknis na SMK tur meunangkeun beasiswa.

Dina respon kana protes, menteri teh patepung Minggu na Senén, wawakil santri jeung bapa nyoba neangan taneuh umum. Salila consultations ieu, pamangku kapentingan éta antara séjén lamented palaksanaan saharita tina ukuran ieu.

"Prioritas appeasement"

Salasa, Michel Menga kuring Essonne ogé ngumumkeun yén grup bisa dipake bakal nyetél ngeunteung dina "modalitas palaksanaan bertahap tina reformasi".

"Prioritas ieu mawa appeasement, jeung barudak ninggalkeun kelas," direspon Rebo presiden Nasional Federation of asosiasi ti kolot jeung mahasiswa ti Gabon, Rene-Mezui Menie. "Urang ngabagéakeun Pamaréntah dialog muka tur bakal nuluykeun digawekeun ku aranjeunna, hoping nu sipatna reviewing umur tur hartosna," manehna ditambahkeun.

"Sateuacan néangan kaunggulan di barudak urang, urang kudu ngaronjatkeun panarimaan jeung latihan guru," manehna pamadegan. Reforming kaayaan keur awarding hibah diwanohkeun, nurutkeun Pamarentah, ngeunteung "kamajuan ékonomi ayeuna" nagara samentawis Gabon ngalaman krismon profound saprak tumiba harga minyak dina 2014. Hiji paket bantuan keuangan ti monetér internasional (IMF) ieu dibales dina 2017 di Gabon di tukeran pikeun ngurangan di belanja umum.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique