Athletics: taun Kenyan Kiprop 4 ditunda pikeun nambahkeun atawa doping

The Kenyan Asbel Kiprop, jawara Olimpiade 1500 2008 m jeung jawara triple dunya, kungsi eureun opat taun keur nambahkeun atawa doping, ceuk Sabtu teh Athletics Integritas Unit (IAU), hiji badan bebas jawab isu ngeunaan integritas jeung nambahkeun atawa doping di olahraga.

The Kenyan runner 29 taun éta geus handapeun hiji gantung samentara saprak 2018 Pébruari kusabab nguji positif pikeun erythropoietin (EPO), ngadeg di Nopémber 27 2017 nu earned anjeunna teh gantung tina opat taun.

The disiplin tribunal tina Athletics Federation Internasional (IAAF) dugi ka kamajuan irregularities Kiprop pembelaanana.

Dina fatwa na, katempo ku AFP, manehna yakin hususna nu "hypoxia disababkeun ku luhurna jeung latihan fisik sengit teu bisa ngajelaskeun ayana exogenous EPO dina sampel," a garis pertahanan atlet.

Ieu masih bisa daya tarik pikeun Pangadilan of arbitrase pikeun Olahraga (CAS). Na gantung opat taun ngalir ti tanggal gantung samentara Na, February 3 2018, dugi awal 2022 sataun.

nguji éta positif pikeun EPO Kiprop éta niup teuas sejen ka athletics Kenyan. Anjeunna hiji Masters tengah-jarak di taun anyar kalawan tilu judul tina jawara 1500 dunya m (2011, 2013, 2015) jeung hiji meunangna Olimpiade leuwih jarak anu sarua dina 2008 di Beijing handap decommissioning nu Rasyid Ramzi nambahkeun atawa doping.

Dina total atlit 138 Kenyan dites positif salila nambahkeun atawa doping kampanye saprak 2004, Lolobana perkara anu kacatet dina tés dina kompetisi.

Kenya ieu disimpen 2016 dina daptar nagara dina pangawasan ti IAAF. Sarta eta ngan handap nyoko hiji hukum anti nambahkeun atawa doping anyar, ngan méméh Rio Kaulinan dina 2016, nagara ieu dikaluarkeun tina daptar bangsa "nonconforming" tina WADA.

Artikel Sumber: https://www.france24.com/fr/20190420-athletisme-le-kenyan-kiprop-suspendu-4-ans-dopage