Kumaha James Holzhauer muterkeun kaulinan dina "Jeopardy!" - jalma

Ku Ramy Zabarah, CNN

James Holzhauer, pamuter olahraga profésional yuswa 34 taun heubeul ti Las Vegas, meunang Jeopardy 9 2019 April, jumlahna aya $ 110 914.

Lamun geus nembe diawaskeun "Jeopardy!" Dupi anjeun kungsi katempo James Holzhauer putus rékaman di buruan acara.

Salila poé 11 nya ku balap, Holzhauer, 34 taun - a olahragawan profésional di Las Vegas bettor The - reaped opat winnings kahiji dina hiji dinten dina sajarah acara, gain pangbadagna na keur $ 131 127 .

Sateuacan Holzhauer, earnings catetan pikeun sapoé éta $ 77 000, ngadegkeun ku Roger Craig 2010.

kumaha teu Holzhauer? Metoda na teu anyar atanapi anyar, tapi pangalaman na di buruan méré hiji kaunggulan considerable.

Indeks tina "Jeopardy!" Dupi ngahaja ditulis pikeun mindahkeun tina kotak ka kotak dina urutan tina kasusah jeung pikeun ngaronjatkeun nilai moneter. Ku kituna, calon umumna wanti pikeun ngotektak unggal kategori luhur ka handap.

Holzhauer, sakumaha sababaraha juara saméméhna tina "Jeopardy!" Ulah maén jalan éta.

It uses metoda kontroversial dipikawanoh salaku kategori kelas luncat "Forrest bounce" na milih Kotak guna dissuade lawan sarta earn duit dina jangka waktu nu moal.

ngarojong saméméhna tina métode déskriptif ngawengku Arthur Chu na tara-Na, Amrik Forrest. 19659004] Forrest bounce, najan éféktif lamun dipaké leres, teu pisan populer di kalangan staf ti séri, kaasup nu host Alex Trebek, anu spoke ngalawan éta métode déskriptif. Anjeunna boga pamadegan yén ieu disturbs Urutan alami acara, para sasterawan anu digawé teuas pikeun nyiapkeun.

Kalawan kayakinan ilaharna diperlukeun keur nyingsieunan lawan-Na dina kaulinan poker atanapi blackjack, Holzhauer muterkeun gancang sarta tanpa ragu. Anjeunna remen interrupts Trebek sarta ngagunakeun formulir pondok mun menta hiji kotak (misalna, "potent Genep", tinimbang "Potable potent pikeun 600").

Salian ngajaga dua pamaén séjén ku reuwas, metoda na ngamungkinkeun anjeunna pikeun moro pikeun Daily Kotak Double disumputkeun, kalayan anu eta nyata bisa ningkatkeun skor na ku tohan gains. Ieu tempat shines Holzhauer.

Nalika eta lemahna dina Double kotak pepegatan, Holzhauer téh biasana jadi jauh dihareupeun pesaing séjénna nu bisa bet jumlahna badag duit, nyaho eta bakal salawasna payun lamun anjeunna leungit alungan-Na. (Ieu biasana leungiteun moal).

Dina babak panungtungan, disebutna Final Jeopardy, Holzhauer mindeng geus diangkat leuwih duit ti dinten rata, mere anjeunna kasempetan gede pikeun bet badag jeung meunang badag.

Total earnings of Holzhauer dina tahap ieu téh $ 771 920, anu nyimpen eta di tempat anu kadua pikeun jumlah pangbadagna gains meunang.

Catetan wadah Ken Jennings geus meunang leuwih ti 2,5 juta dina lomba na - tapi nyandak 74 kaulinan.

The-CNN-Kawat ™ & © 2019, Cable News Network, Inc., nu parusahaan Time Warner. Sadaya hak ditangtayungan.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina mercurynews.com