Cannes: taun filmmakers Afrika - JeuneAfrique.com

La Franco-Sénégalaise Mati Diop, l’Algérienne Mounia Meddour ou encore la Marocaine Maryam Touzani côtoieront à Cannes Jim Jarmusch, Marco Bellochio et Pedro Almodovar lors d’un festival dont les émissaires africains seront exclusivement des femmes.

Kawas unggal taun, éta gawena kurang ti hiji bulan méméh Festival Film Cannes salaku Presiden anak, urut kapala Terusan +, Pierre Lescure, sarta utusan umum Thierry Fremaux, diumumkeun lolobana seleksi resmi. Sarta hususna ampir kabéh pilem anu gaduh kasempetan, duanana ditéang pikeun ilubiung dina kompetisi keur Palme d'Atawa saha jalma anu bakal diayak salaku bagian tina un hal Tangtu.

A Pilihan nu mere kareueus kana biasa hébat kana Croisette, urang wajib ningali, tapi ogé nepi ka filmmakers awéwé, ngalambangkeun ampir katilu tina total - a munggaran. buana teu keur nanaon saprak boga tilu film fitur Afrika - Sénégal masing-masing Aljazair jeung Maroko - diantawis senang dipilih, anu boga ciri keur sakabeh tilu film direksi; Katiluna ogé, teu pati penting na eta mangrupakeun omen alus keur masa depan, dina film fitur munggaran.

A selingkuhan kulawarga

samping kompetisi, anu Franco-Senegalese Mati Diop anu boga hak husus ti tunggang dina karpét beureum, léngkah kawentar ti Palais des festival keur ngagambarkeun nyalira buana kalawan pilem fitur kahijina, Atlantique. Putri musisi Wasis, kaponakan awewe Djibril Diop Mambéty, The panulis film kultus Touki Bouki Nu manehna geus dedicated a geulis sedeng-panjang (sarébu Suns) Dina 2013, Mati Diop sempet geus dijieun pilem pondok kalawan judul sarua, sahingga heralding nu "panjang" bakal katingal dina Cannes. Nu bakal ngajukeun, jauh ti clichés biasa, carita reminiscent jalan aslina ti ngusahakeun migrasi ilegal ka Éropa ti keur ngora Senegalese.

The Aljazair Mounia Meddour, nu geus dijieun sababaraha taun ka pengker dokumenter a bioskop Aljazair, hirup anyarbaris hadir Papicha di PBB hal Tangtu. Hiji pilem anu Srikandi anu ngaranna Nedjma, kawas novél kawentar ku Kateb Yacine. Hiji murid dina waktu perang sipil, refuses nyerah hiji hirup ngora modern, awéwé emancipated, jangji karir stylist di dunya busana. Hiji sikep anu miheulaan prior apolitical Aljazair manggihan kumaha eta bisa gancang dianggap insurgent anu bakal nyanghareupan percobaan ti nyeri.

Méré sora pikeun awéwé halimunan

Nagara ieu aya di bagian sarua un hal Tangtu urang proyek Adam, Fitur kahiji salaku diréktur aktris jeung panulis Maroko Maryam Touzani. Companion tina filmmakers Maroko pangalusna dipikawanoh, Nabil Ayouch, Manéhna maén dina pilem panungtungan eta, manéhna ko-panulis, salah sahiji kalungguhan kahiji: eta di hiji awéwé bébas tur transgressive, Salima. Tapi oge geus panulis dua documentaries dina nasib PSK Maroko heubeul na leutik, alus di layanan of bourgeoisie kana. Jejer nu patali jeung na "kudu masihan sora pikeun awéwé siluman". AdamDina véna sarua, ngabejaan carita hiji indung tunggal anu intends pikeun ngadopsi anak bayi dirina pikeun manggihan hiji tempat di masarakat.

Ieu tilu direksi bakal parusahaan cemerlang di Cannes mana, taun ieu, aya sanggeus saurang 2018 dipercaya kirang flamboyant, mulang tina ngaran pangbadagna di bioskop di Pilihan resmi. Di antara maranéhanana anu baris berlaga keur Palme d'Atawa, sarta ngawengku Pedro Almodovar, Jim Jarmusch, Marco Bellocchio, Xavier Dolan, Terence Malick atawa teuing langka Erza Suleiman. Teu nyebut filmmakers ieu geus dua kali "webbed" nu bisa sasaran hiji catetan mutlak: Ken Loach jeung baraya Dardenne. Atawa Quentin Tarantino, anu bisa gabung dipilih, maranéhanana ngomong, upami anjeunna rengse dina waktos ngedit na pos-produksi pilem fitur panganyarna na, masih dina kamajuan.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique