Mesir: tilu dinten ti referendum konstitusional pikeun Abdel Fattah al-Sissi

Referendum pikeun amandemen konstitusi dimimitian dina Saptu April 20. Ieu kudu ngidinan Abdel Fattah al-Sisi pikeun tetep di kakuatan dugi 2030.

Kalawan nu susuratan urang di KairoAlexander Buccianti,

61 juta pamilih Mesir dipenta pikeun ngajawab kana runtuyan amendments kana konstitusi 2014. Aranjeunna mibanda tilu poé pikeun ngalakukeunana, dimimitian Sabtu ieu (sarta dina Jumaah keur pamilih dina diaspora).

Item pangpentingna bisa milih dina extension tina istilah presiden, sahingga Abdel Fattah al-Sisi pikeun tetep di kakuatan dugi 2030 2022 gantina. The amendments ogé ngadamel tentara nu guarantor konstitusi jeung ngenalkeun kuota mangrupa 25% keur awéwé di parlemen.

« Dinten mimiti voting mancanagara éta nyugemakeun , "Ceuk Mesir Menteri émigrasi tanpa méré inohong partisipasi. Laju partisipasi mangrupa, kanyataanna, tangtangan nyata nyanghareupan pamaréntah Mesir saprak meunangna overwhelming tina "enya" ngarupakeun mamang teu. Tapi coba mun ngalakukeun salaku loba atawa leuwih hade tinimbang dina réferéndum dina konstitusi 2014 nalika 39% tina electorate kungsi milih.

Pikeun ngahontal éta tujuan ieu, urang teu skimp on daya. Advertisements, lagu na klip video nu siaran ampir looped leuwih radio jeung televisi umum jeung swasta. Jalan anu ngaleut tina baliho jeung spanduk nelepon kana Mesir pikeun ngajawab " pikeun stabilitas ". Pekuncén agama Muslim jeung Kristen, kasenian jeung olah raga anu ogé aub.

Artikel Sumber: http://www.rfi.fr/moyen-orient/20190420-egypte-trois-jours-referendum-constitutionnel-abdel-fattah-al-sissi