Wikivoyage présidén: antara Poroshenko na Zelensky, "game is ngagulung"

Bieu keur babak kadua Pilkada présidén di Ukraina, Petro Poroshenko na Volodymyr Zelensky bentrok Jumaah dina perdebatan anu sakuduna henteu tanda tanya meunangna ngumumkeun aktor 41 taun, novice pulitik.

Sedengkeun jalma Ukrania prepares mun milih Minggu 21 April Presiden anyar anak, lalaki hiji nangtung nyalira dina nuju:Volodymyr Zelenskydileupaskeun badag Tien Juara babak kahiji. Le ngalawak 41 taun, novice pulitikMeunang leuwih 30% tina sora éta, dua kali skor lawan utama na, presiden di kantor Petro Poroshenko. A sateuacanna badag masih diperkirakeun ngagancangkeun di babak kadua di jajal.

"Kami buah kasalahan anjeun"

"Kaula mah politisi. I am a lalaki basajan anu sumping ka megatkeun Sistim ieu, "ceuk aktor calon dina lawang televised perdebatan dikelompokeun dina Stadion Olimpiade di Kiev on Jumaah, April 19.

Sateuacan rébuan ngarojong overexcited Volodymyr Zelensky landed korupsi rampart of elites. Sarta diwanohkeun dirina minangka calon modern, jujur ​​tur alam, nyanghareupan anyar nu Ukraina perlu, "I am buah kasalahan anjeun sarta janji anjeun," manéhna mimitian, alamat manehna rival-Na, presiden Poroshenko.

Volodymyr Zelensky Wewengkon ieu baheulana kawanoh salaku pamuter anjog dina serial TV "hamba rahayat." Ieu embodies profesor sajarah anu jumeneng Presiden ngalawan korupsi tina oligarchs. Saprak awal kampanye, anjeunna dicoo up peta ngeunaan karakter-Na, nyerah nami serial pikeun partéy pulitik Na.

Ka nu susuratan Perancis 24 Gulliver Cragg, calon anu mangrupakeun pantulan waktos na: "Ukraina mangrupakeun bagian tina hiji trend global kalawan béntang acara bisnis anu ngasupkeun pulitik, kawas Donald Trump. Volodymyr Zelensky geus dumasar sakabéh kampanye na dina jaringan sosial. Calon séjén lianna dipaksa pikeun adaptasi ".

Mun manéhna meunangkeun leungeun perangna gambar jeung janji tarung ngalawan korupsi, Volodymyr Zelensky boga kumaha oge tetep jauh kana ngalakukeun ka présidentialiser. "Program-Na tetep eces, ngawartoskeun Perancis 24Tatiana Kastouéva Yohanes, hiji panalungtik dina IFRI. Domestically, anjeunna tiasa ngandelkeun dua sockets sahiji pilihan, anu Mentri Keuangan jeung Ekonomi, tapi keur pulitik internasional, nya eta Blur lengkep. "

A Presiden di ragrag bébas

Bari nagara ieu sinking kana krisis ékonomi, présidén di kantor keur lima taun, Petro Poroshenko, nyiptakeun tampikan kuat. Pikeun Galia Ackerman, kapala kantor Rusia dina jurnal Pulitik Cibeureum, sora protés utamana alatan lungsur seukeut dina standar hirup. Sanajan kitu, masalah ieu sakitu legana alatan awak internasional. "Kanggo gajian, EU jeung IMF nungtut yen Ukraina nyata ngaronjatkeun harga hidrokarbon, decrypts Galia Ackerman. Aranjeunna ngatur kuota pisan restrictive pikeun produk Ukraina bari Ukraina geus leungit loba pasar Rusia. Jalma nu considerably poorer ".

Hasilna: Petro Poroshenko dinten crystallizes sagala kritik teh. Lajeng anjeunna jangji tarung ngalawan korupsi, anjeunna kapaksa karung nutup dituduh embezzlement ka bulan ti babak kahiji. Salila debat, Volodymyr Zelensky dirina dibikeun ka haté maranéhna: "Kumaha éta nu salah sahiji nagara poorest ieu dipingpin ku Presiden richest dina sajarah", anjeunna dibuka lawan-Na.

Samentara éta Petro Poroshenko geus ngritik "incompetence lengkep" tina rival Na, saha anjeunna dituduh "maén kalawan nagara." Tapi Florent Parmentier, profésor di Élmu Po sarta diréktur ramatloka Eurasia, hasil pemilu jelas: "cocok ieu narilep. Aya tampikan sapertos jalma dina kakuatan anu malah kaasa-asaan teu némbongan kauntungan présidén ".

Kalangkang Rusia

topik sejen konci debat, konflik jeung Rusia. Presiden Petro Poroshenko geus arisen di ukur bek tina kapentingan Ukraina ngalawan Moscow. "Hiji aktor tanpa pangalaman teu bisa nyieun perang jeung merangan Rusia," manehna warned.

A positioning anu teu dieureunkeun pounding sawaktu kampanye na teh slogan evocative: ". Tentara, basa, iman" Kahareupna Volodymyr Zelensky, Rusia-diomongkeun, ngemutan yén basa Rusia sarta Ukraina kudu bisa narajang sakaligus. A posisi nu cringe di kulon, dimana loba warga tingali kampanye bahasa Ukraina salaku jaminan kadaulatan nagara urang.

Volodymyr Zelensky opts keur basa Rusia keur posisi mediator, ngajangjikeun pikeun ngabalikan deui ceramah kalawan Moscow, ayeuna stalled. Hiji strategi palinter ku Tatiana Kastouéva John: "Anjeunna sabalikna nu retorika perang tina pamaréntah hiji visi pacifying. Tapi prioritas geus robah di Ukraina, rahayat pamenta reformasi utamina ngalawan mahalna harga jeung korupsi. "

Petro Poroshenko ngarojong diusahakeun discredit Volodymyr Zelensky, tuduh teh aktor ti bentrok dipikaresep ku Rusia. Tapi euweuh bukti kongkrit geus jadi jauh mantuan dieceskeun view ieu.

Ujian Nasional législatif

Mun pemilihan of Volodymyr Zelensky sigana hiji kacindekan foregone, sadaya panon anu geus ngarobah kana hambalan hareup, anu législatif dijadwalkeun pikeun Oktober.

"Aya genep bulan di antara dua tanggal, hiji waktu pisan lila di pulitik," nyebutkeun Tatiana Kastouéva Yohanes. "Volodymyr Zelensky kudu tarung keur mayoritas parlemén, atawa sumanget dina eta nyiptakeun résiko ragrag lamun announcements jeung lampah beton teu ngantosan anjeun." Hiji analisis dibagikeun ku Florent Parmentier: "Kaulinan bakal muka anyar. Eta kamungkinan yén pihak Poroshenko nepi kiwari dina kawijakan deui dina Oktober ".

Artikel Sumber: https://www.france24.com/fr/20190419-presidentielle-ukraine-porochenko-zelensky-debat-second-tour