Minum cai di Sénégal: panitia menteri confirms meunangna (saheulaanan) ti Suez - JeuneAfrique.com

Komite Evaluasi nawarkeun jeung Departemen Cai jeung sanitasi geus dikonfirmasi pangajén, sanajan saheulaanan, tina pasar pikeun distribusi cai minum di perkotaan Senegalese Perancis Suez, periode lima belas. kaputusan ieu kungsi acan kungsi batal teh 13 Pébruari ku Ngayakeun Public Regulasi Otoritas (PPRA).

Panitia menteri anu malikkeun invalidation nu dijieun publik dina Maret 8. Dua calon dielehkeun of lembut, nu Cai Senegalese (SDE) jeung Veolia, kumaha oge, boga kamungkinan ngawanohkeun banding administrasi ka Departemen Cai jeung sanitasi, handapeun artikel 89 tina Code ngayakeun, méméh sagala banding di litigation jeung Komite resolusi sengketa ngeunaan pangajén kontrak umum disimpen kalayan ARMP handapeun artikel 90 tina Code.

SDE intends ngagunakeun sagala remedies légal

kontrak dealer saprak 1996 sarta saingan utama Suez, SDE cabangna Eranove ceuk nyandak catetan ngeunaan kaputusan jeung di pamakéan sakabéh remedies légal pikeun ménta pembatalan na. SDE na Veolia baris, pamustunganana, ka Mahkamah Agung lamun dikonfirmasi ku meunangna ARMP of Suez. Suffice disebutkeun yen proses masih tebih ti nyaho epilog na.


>>> maca - jasa umum tina cai: nu siap SDE mun tussle kalawan otoritas Senegalese


vonis Ieu episode umpteenth of a opera sabun dimimitian dina Méi 2016. The Oktober 23 2018Ngalawan sagala odds, Departemen Cai jeung sanitasi, kontraktor perdana ti lembut internasional pikeun pasar Senegalese keur sebaran cai minum di perkotaan, kungsi ditunjuk meunangna Suez sanajan tawaran dibanderol panghandapna disadiakeun ku SDE. Jumlah tawaran of Suez mahluk 298,5 FCFA HT (euro 0,45) per méter kubik cai.

Sangkaan korupsi

Mansour Faye, Mentri jawab sektor, kungsi ogé dituduhkeun di 1er Juni sakumaha suplai SDE ieu bidder panghandapna. The Nopémber 5 2018, anu cabangna Eranove dibawa hiji litigation Peta. Menerkeun kaputusan na ka sengketa Resolusi Komite (DRC), nu resmi Senegalese kungsi ngomong yén tawaran ti SDE ieu tainted ku "penting non-minuhan".

Mansour Faye, Menteri Pangwangunan Komunitas, Sosial sarta Equity diwengku saprak 7 April, ieu nembe dicutat ku mingguan satirical Perancis Bebek nu dipasung dina hal korupsi patali jeung pasar cai nginum. Numutkeun judulna, Mansour Faye, ogé walikota kota St. Louis, kungsi narima deui sababaraha bulan ka tukang, dina bagian tina grup Suez, "kado" lima dump tasseuses truk keur kempelan sampah rumah tangga. Hiji hal anu kungsi sparked kontrovérsi di Dakar.

Samentara pursuing sadayana remedies légal sadia pikeun Ngalamar, ngokolakeun cai nginum di Dakar na di perkotaan nagara dijamin dugi Juni 2019 ku SDE, dina hiji penyuluhan mandat na.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique