Dituduh ngarojong Haftar Marsekal, Perancis reaffirms rojongan na keur Tripoli

Kamentrian Interior Libya dituduh Perancis tina ngarojong Marsekal Khalifa Haftar di karasa militér na ngalawan Tripoli. Paris denies na reiterates rojongan -na pikeun Pamaréntah Talagasari Nasional (GNA).

La Perancis Kemis reaffirmed rojongan na keur Pamaréntah Talagasari Nasional (GNA) sanggeus Libya ngumumkeun Tripoli suspending kerjasama kaamanan jeung Paris di protes ngalawan rojongan disangka -na pikeun Marsekal Khalifa Haftar, Strongman tina Libya wétan.

"Perancis ngarojong pamaréntah sah ti Perdana Mentri Fayez al-Sarraj sarta mediasi PBB kanggo hiji solusi pulitik inklusif Libya"Ceuk hiji sumber di Elysee.

"The pernyataan pangrojong Tripoli na panutup diplomatik jeung Haftar nu lengkep unfounded," anjeunna ogé ngomong hiji resmi di Departemen Luar Perancis.

Saméméhna, Kamentrian Interior di Libya ngumumkeun gantung gawé babarengan militér jeung Perancis, tuduh Paris of ngarojong Marsekal Khalifa Haftar, kaasup Tentara Nasional di Libya (NLA) dibuka dua minggu ka tukang a karasa militér arah ibukota Tripoli.

Sababaraha situs warta dilaporkeun yén Libyans nunjukkeun Salasa 16 April di Tripoli, maké kutang konéng, ngalawan rojongan disangka Perancis kana sirah tina ANL.

nawaran ditewak ngalawan nawaran ditewak

Dina dinten anu sami, anu Militér Jaksa Jenderal GNA dikaluarkeun hiji nawaran ditewak ngalawan Khalifa Haftar, dina respon ka nawaran ditewak dikaluarkeun ku ANL ngalawan Fayez al-Sarraj. The RNG "ngerjakeun peluncuran hiji nawaran ditewak internasional ku Pangadilan International Pidana (ICC)" ngalawan pamingpin Tentara Nasional di Libya, dituduh "kejahatan perang," ceuk juru carios a pamaréntah Tripoli.

Saterusna, utusan PBB ka Libya, Ghassan Salame, warned Kemis ngalawan a "flashover" dina Libya alatan karasa militér neraskeun ngalawan Tripoli, "wanti" cenah ku bagean internasional.

Artikel Sumber: https://www.france24.com/fr/20190418-libye-france-khalifa-haftar-fayez-al-sarraj-paris-reaffirme-soutien-gna