Sumuhun, aya purnama wengi ayeuna, tapi moal jadi pink - BGR

Mun anjeun hiji skywatcher aspiring pilari hiji alesan tetep jagjag sanggeus waktu sare na nonton kosmos, abdi gaduh warta alus: Jumaah 19 April bakal ditandaan ku bulan purnama. Sanajan kitu, lamun kasampak maju ka bulan purnama wengi ayeuna sabab ngasuh nu nickname "Xuping Moon", kuring boga bebeneran dahsyat keur nembongkeun: eta moal bisa pink.

Sakabehna bulan wengi - atawa "Full Xuping Moon" atawa "Xuping Full Moon" atanapi naon nu katingali disebut Web na saluareun - mawa na teu dumasar kana nickname warna sabenerna, tapi kusabab ieu téh bulan purnama kahiji April, nalika kembang pink geulis katelah terestrial ngaran phlox ngawitan mekar.

Rose Moon nuturkeun trend pikeun méré ngaran ka bulan ku timetables tatanén ngadegkeun ku patani mimiti anu dipaké sinyal bulan keur rupa-rupa hal, dumasar kana Almanac patani . 19659005]. Konon siklus lunar geus mantuan patani Asalna Amérika nuturkeun parobahan musiman, najan aya sababaraha kaayaan teu satuju dina suku anu dipaké Konvénsi naon ngaran, sarta kumaha prakna éta nyebar.

ayeuna loba dipaké. Kituna, urang terang sadayana ngeunaan bulan récoltante, bulan lunar, bulan pink, anu Beaver bulan, jeung sajabana

Naon jumlah biasa nu ditugaskeun ka ngaran, bulan purnama wengi ayeuna meureun patut ningali. Kami sababaraha poé perigee, titik dimana Bulan nyaéta pangdeukeutna ka Bumi. kituna eta muncul badag tur caang di langit peuting, sakumaha idin waktos. Ulah nyangka eta janten pink.

sumber gambar: Richard WAINWRIGHT / tépa-Astuti Muhtar / Rex / Shutterstock

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR