DRC: Agung Pangadilan overturns dmana Musa Katumbi ka tilu taun panjara - JeuneAfrique.com

The Agung Pangadilan overturned dmana Musa Katumbi ka tilu taun panjara, ditumpukeun dina Juni ku pangadilan 2016 karapihan Lubumbashi dina hal maling harta. "Euweuh sabalikna na balik" dina DRC, ceuk pangacara-Na.

Putusan Mahkamah Agung, tanggal April 17 "cancels nu judgment Juni 21 2016 pangadilan karapihan tina Lubumbashi / Kamalongo "Ngalawan Musa Katumbi, anu kungsi dihukum tilu taun panjara. The Cassation hakim ogé dibatalkeun patut hiji juta dollar di Karuksakan anu geus ditumpukeun dina oposisi di pengasingan.

"Urang geus ditanya Pangadilan of Cassation di 2018 pikeun pembatalan sahiji kaputusan éta. Urang ngarasa yén aya irregularity prosedural: lamun pangadilan Kamalondo Peace dijieun kaputusan anak, mertahankeun Musa Katumbi tadi geus ngawanohkeun pamundut pangadilan pikeun ngarobah sabab kami nyangka pangadilan tina Lubumbashi bias. Dina pelafalan kalimah-Na, pangadilan dipaliré pamundut urang. Ieu palanggaran hak mertahankeun ", ngécéskeun Jeune Afrique Jean Joseph Mukendi, pangacara Musa Katumbi.


>>> maca - DRC: naon strategy for Katumbi?


Dina hal ieu, pangadilan di Lubumbashi sempet vindicated Stoupis Alexandros, warga Yunani anu dituduh urut gubernur Katanga of sanggeus dipaké dokumén palsu ka luyu a parsél nu anjeunna ngaku jadi pewaris. bisi bitu dina pasea pinuh antara Joseph Kabila na Musa Katumbi, anu kungsi ngan mundur gubernur jeung Présidén Inter-Federal of Partéi Rahayat keur Rekonstruksi sarta Démokrasi (PPRD). Anjeunna dituduh Kabila of wanting pikeun ngarobah konstitusi tetep dina kakawasaan.

"Euweuh keur blocking mulang Katumbi"

Musa Katumbi, sued bisi sejen pikeun endangering kaamanan Propinsi di handap mangrupa panalungtikan ku JPU on kacurigaan tina recruiting mercenaries, kungsi acan ninggalkeun nagara dina bulan Méi 2016, resmina dudung sorangan.


>>> maca - DRC: Saha anu Yunani misterius ieu anu junun nyered Katumbi na Muyambo kana kaadilan?


Saatos ngajadikeun judgment anak, Présidén pangadilan karapihan Lubumbashi / Kamalondo Chantal Ramazani, nu ditinggalkeun nagara sateuacan alamat surat ka atasan na requesting yén signature na dina judgment ngalawan Musa Katumbi dianggap batal. Manehna ngaku geus pressured ku Kalev Mutond, teras sirah tina Badan AKAL Nasional, pikeun ngahukum Katumbi. Tujuanana éta lajeng, manéhna nyebutkeun, pikeun meunangkeun ineligibility sahiji dimungkinkeun.

Jean-Joseph Mukendi, kalawan judgment ieu Mahkamah Agung, "nanaon opposes balikna Musa Katumbi" dina pengasingan kapaksa saprak 2016. "Aya kasus katelah mercenaries, nu manehna keur prosecuted dina kabebasan, sarta hal nu ayeuna méméh Mahkamah Konstitusi pikeun palanggaran konstitusi," ceuk pengacara teh.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique