Dua pelaku bom bunuh diri di Sri Lanka éta putra tycoon nu rempah Colombo, sumber

The baraya Imsath Ilham Ahmed Ibrahim na Ahmed Ibrahim teh putra Mohamed Ibrahim bungbu padagang, ceuk dua sumber informed tina panalungtikan. Mohamed Ibrahim teh pangadeg ékspor Ishana, dumasar dina Colombo, nu ngajelaskeun sorangan salaku "nu Sri Lankan bungbu éksportir panggedena ti 2006".

Mohamed Ibrahim éta diantara puluhan jalma ditewak di handap serangan nu ditelasan 359 jalma sarta luka leuwih ti 500, ceuk sumber ieu CNN. A video nembongkeun Ibrahim keur dibawa kabur ku pulisi. Penguasa teu ngumumkeun sagala biaya ngalawan anjeunna.

The identities sahiji baraya éta diterbitkeun pikeun kahiji kalina ku ku média warta India Firstpost, dumasar sumber kecerdasan di India. CNN teu geus bisa ngahubungan Mohamed Ibrahim atanapi anggota kulawarga séjén pikeun komentar.

The Lankan Mentri Sri Pertahanan, Ruwan Wijewardene, ngawartoskeun pencét pas keur konferensi pers Rebo yén huluna serangan Easter Minggu anu ogé dilatih, ti kulawarga nu kelas menengah luhur jeung bebas finansial . Ieu "faktor pikahariwangeun," cenahna.

A patroli Sri Lankan pulisi luar masjid di Colombo, Sri Lanka.

Numutkeun tatanggana sarta anggota masarakat Muslim di Colombo, anu Ibrahims mangrupakeun salah sahiji kulawarga muslim richest tina modal, jeung sambungan kana bisnis jeung elite pulitik.

Pamuditha Anjana, hiji distrik sabudeureunana tina Dematagoda di Colombo, ngawartoskeun CNN yén kulawarga Ibrahim éta "disambungkeun kacida alusna, pisan euyeub tur disambungkeun sacara politis".

Reyyaz Salley

Reyyaz Salley, masjid Présidén Dewatagaha di Colombo, salah sahiji nu panggedéna jeung pangkolotna kota, geus dinyatakeun "a jalma bener nice, hiji jalma anu boga acumen bisnis jeung exporting rempah. "

"Simkuring terang anjeunna salaku jalma normal tur salaku pangusaha nu," cenahna.

Hilmy Ahamed, Wapres Déwan Muslim tina Sri Lanka terang yen Mohamed Ibrahim éta hiji anggota penting masarakat. Anjeunna digambarkeun salaku "pisan euyeub" na ditambahkeun yén putrana ieu "ogé dididik mancanagara".

Ahamed ragu yén Mohamed Ibrahim éta sagala gagasan naon putra sawawa na foresaw. "Ieu pangusaha sibuk," cenahna. "Anjeunna meureun lengkep dipaliré naon ieu lumangsung di sabudeureun anjeunna. Kuring ragu manéhna pangaweruh ".

bom diangkat séjén

Numutkeun sumber ti Kasalametan Inggris Britania, Abdul Mohamed Jameel Lathief geus diajarkeun di tenggara of England kana 2006 2007. Wijewardene, Menteri Pertahanan Nasional, ceuk penyidik ​​yakin yén salah sahiji pelaku bom bunuh diri kungsi kuliah di UK sarta éta mangrupa murid lulusan di Australia saméméh balik ka Sri Lanka.

Shiral Lakthilaka, panaséhat ka Présidén Srilanka, nangtukeun salah sahiji lalaki anu blew dirina nepi di Shangri-La hotél di handapeun ngaran Inshan Seelavan tur digambarkeun salaku "dalang" anu serangan. pajabat sejenna geus ngaranna hiji group extremist, Zahran Hasyim, sakumaha serangan karakter konci sejen. Simkuring teu terang dimana manehna nyaeta.

Anggota tanaga kaamanan nangtung hansip deukeut kuil St Aom, salah sahiji situs bom tina Minggu Easter.

Ahamed na Salley ceuk aranjeunna sababaraha kali diusahakeun ngingetkeun otoritas ngeunaan Hasyim, poto diterbitkeun ku agénsi warta filial kana kaayaan Islam, Salasa. Hasyim, hiji da'wah Islamist radikal, ieu dipikawanoh ka masarakat satempat pikeun pidato ngalawan muslim sedeng sarta Budha.

"Urang dilaporkeun ka jasa kecerdasan nasional aya ngeunaan tilu taun," ceuk Ahamed, nambahan anjeunna ngalaman filmed da'wah ka Hasyim pikeun manajer. | 2018 tungtung dina bulan Désémber, nalika urang tadi krisis anu ruksak patung Budha ku jalma ngora, urang sumping ka kecerdasan sarta masihan aranjeunna sagala informasi urang tadi na ngawartoskeun aranjeunna yen aranjeunna kedah nyobian nyekel. "19659002] Dina hiji video ti Hasyim, diunggah ka YouTube jeung commented ku CNN, da'wah ngomong yén non-Muslim nu nampik pikeun ngarobah Islam kudu tiwas. "Mun manehna geus Kafir, manéhna kudu tiwas luyu jeung syariah. "Geus cenah dina video, hiji interpretasi islam qu'Ahamed geus didadarkeun salaku" extremist "na lepat.

Nyembah neneda di masjid Dewatagaha Colombo, Sri Lanka, April 24 2019.

Ahamed ceuk otoritas geus teu acted dina warnings, tapi kungsi ngomong yén Hasyim teu dicokot teuing serius anjeunna ayeuna regrets putusan éta.

"Urang téh sagemblengna embarrassed salaku masarakat. Salaku masarakat, urang tacan bisa nangkep naon anu lumangsung di backyard urang, "cenah." Kalolobaan ieu pamuda radicalized online. Éta naon worries kuring salaku indungna dua budak ngora. Kami salawasna prihatin ngeunaan gagasan eta aranjeunna bisa radicalized ku internét. "

Ahamed éta teu hijina pamimpin Muslim mun nyobian disada alarem ngeunaan radicalization creeping dina masarakat. Salley, Présidén Dewatagaha masjid, ceuk geus sababaraha kali warned. kagiatan Hasyim.

Lamun nganjang CNN urang ka masjid Rebo dua spanduk ageung erected luar dituduhkeun yén "terorisme na extremism boga tempat dina Islam" jeung nu "kami sareng baraya Kristen di tunggara, anjeun jeung kami. "

Tanda luar masjid Dewatagaha di Colombo, salah sahiji nu panggedéna jeung pangkolotna ibukota Sri Lanka.

"The 11 Pébruari I dikirim video pikeun informasi (Sri Lanka) citing tipe ieu video anjeunna geus dipigawé pikeun ngamajukeun jihad," ceuk Salley. ngalakukeun hal (mun ekstrim) tapi éta b washes hujan ka extent tangtu. "

"Ieu filmed na filmed ngalawan agama jeung grup lianna," manehna ditambahkeun. "Klip pidio anu dibikeun ka pulisi jeung euweuh aksi dicandak."

The juru carios ti pulisi jeung jasa kecerdasan teu ngabales requests pikeun comment dina dugaan warnings Hasyim. pamaréntah geus dicaritakeun jeung apologized keur teu sanggeus direspon jeung warnings of kecerdasan India nurutkeun nu Hasyim jeung ngarojong na anu perencanaan serangan teroris.

"Anjeunna spoke tina jihad," ceuk Salley. "Ieu sadayana pesen pisan bahaya ka nagara. Mimitina jeung foremost, abdi pernah disangka hal mawa musibah, abdi pernah panginten dina kahirupan mah ... Mun pihak otoritas sempet dituturkeun nasehat kami, ieu bisa geus merlukeun dibedah. "

Ingrid Formanek CNN, Nikhil Kumar, Jo Shelley, Will Ripley jeung wartawan Ratnam jeung Prabu Athas nyumbang ka laporan. Nick Paton Walsh CNN geus nyumbang ka laporan ti London.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.cnn.com/2019/04/24/asia/sri-lanka-suicide-bombers-spice-family-intl/index.html