Elysée: beungeut anyar tina bale desa

Aula anu Elysee celebrations parobahan ti beureum nepi ka abu

Diresmikeun pikeun 1889 Dunya Expo, anu bale desa balik deui ka kapersidenan Sadi Carnot. Ampir abad engké, dina 1972, Georges Pompidou éta ngajempolan pikeun manggihan leaks dina bulan Agustus Carpets ieu. The tenant tina Elysee megatkeun initiate karya. Aranjeunna teu bisa réngsé kusabab maotna.

Dua istilah engké, Mitterrand didukung. Dina 1984, Sosialis pangheulana settle di 55, Faubourg Saint-Honoré Street nojos sapuluh jandéla Perancis sarta hateupna kaca dina taman mangsa meungkeut hayu di nu caang. Saprak harita, teu Presiden ieu aktipitas repairing pinding. Utamana, taya kungsi wani ngarobah beureum aslina tur emas.

Macron di 2019, sataun sanggeus sanggeus motong jajan, teu sagalana giliran ti beureum nepi ka abu: sababaraha nuansa abu tina bulao ka pérak, sadaya nuansa jelas ayeuna masihan kajelasan jeung kacaangan katingal di rohangan ieu nu sarwa ieu Kemis April 25 2019, biantara presiden dibiruyungan konferensi pers dibikeun saméméh 320 wartawan Perancis sarta asing.

A touch nyata warta di kamar ieu nu pikeun abad geus housed kali di Elysee.