Inggris Krisis: The uskup ngahiji jeung ngajengkeun dialog jeung konsultasi


Ieu dina pernyataan dikaluarkeun dina kasempetan anu Easter panungtungan yén Kaadilan Komisi na Peace tina Episcopal Konférénsi Nasional Kamerun (NECC) milih pilihan ieu pikeun ngajawab krisis di kaler jeung Kulon .

Kusabab puseur Patempuran na kidnappings na geus jadi pasukan di wewengkon kasebut nyebutkeun Anglophones, aya jalma keur saha hirup sapopoé geus jadi pasti. Loba lunta, maotna, turunna ékonomi téh sadayana konsékuansi tina krisis ieu. Hiji bisa maca dina ieu siaran pers anu excerpt handap "Éta ngan ngaliwatan dialog jeung musyawarah nu krisis ayeuna bakal manggihan jawaban éféktif." Anggota nanya ka pihak béda aub dina konflik di eureun tarung jeung mungkas sangsara rahayat. Eusi pinuh ku pesen ieu geus maca di gereja na chapels of Kamerun dina Minggu Easter. Éta ogé nanya ka pasukan kaamanan jeung separatists digawekeun arah appeasement.


Hiji ogé bisa manggihan hasil panalungtikan nu ngambah ka atrocities ngalaman ku jalma dina Diocese of Kumbo di kaler. Ieu leuwih ti imah 750 jeung struktur nya éta dibeuleum ti 2016 tungtung, sababaraha abductions, kasus panyiksaan jeung Mekah tungtutan. Nu panganyarna dina bulan Pebruari 16 2018, anggota 176 Saint Augustine urang College nu 170 santri heubeul umumna kurang ti 18 taun anu diculik, sarta tilu imam anu diwangun dina pengejaran penjahat na dileupaskeun sanggeus 24h. acara ieu anu ngabalukarkeun éta panutupanana tina seminary sarta Saint Augustine urang College. Dina kaséhatan langkung urang maot di imah alatan kurangna aksés ka puskesmas sabab kota maot na bans perjalanan lianna.

Eta tetep ka mudahan yén lampah béda di ditu di dieu pikeun resolusi konflik ieu tega buah pikeun mulang ka normal.

tara salma Amadore | Actucameroun.com


Artikel ieu mimiti mecenghul di https://actucameroun.com/2019/04/25/crise-anglophone-les-eveques-sunissent-et-pronent-le-dialogue-et-la-concertation/