The ésénsial nyaéta dina isu lingkungan

1) polusi Taneuh

Tatanén mangrupa cukang lantaran utama polusi taneuh alatan pupuk jeung pestisida anu seep kana taneuh. The resapan pupuk jeung pestisida ngabalukarkeun polusi serius ngeunaan aquifers taneuh taneuh. The kontaminasi taneuh hésé pisan atawa teu mungkin pikeun ngabersihan. Cai teu bisa ngarawat jeung janten unusable.

2) Cai (kakurangan cai jeung kualitas)

Tilu titik anu bahan perhatian husus pikeun cai:. Konsumsi cai na depletion sumberdaya, polusi cai permukaan sarta polusi taneuh: Kusabab cai tawar téh sumberdaya permata, polusi taneuh, nu mangrupa subjék penting cai tawar rélatif murni, jeung situ jeung walungan ieu meureun nu paling pikahariwangeun. polusi tawar nu kapanggih di sagara sarta sagara, daur cai, sarta datangna sarta nganyenyerikeun hate polusi laut. Pamakéan péstisida, pisan produk ngabahayakeun pikeun mahluk hirup, ngabalukarkeun release zat ieu kana lingkungan akuatik, sarta ngabalukarkeun pembunuhan langsung spésiés sato nu tangtu. Polusi minyak, kayaning spills minyak bisa ngawakilan nepi ka 40% tina polusi cai. Polusi jeung logam beurat kayaning kalungguhan, raksa, séng jeung arsén anu digambar runtah sakitu legana industri, aranjeunna henteu biodegradable. Hadir sapanjang ranté dahareun, aranjeunna ngumpulkeun na organisme, sarta anu kituna pohara beracun rengse. Kabéh polusi ieu boga konsekuensi pisan serius dina ekosistem laut.

polusi 3) Air

The "polusi udara" istilah biasana hartina bubuka langsung atanapi teu langsung kana hawa ambient ku lalaki tina sagala zat gampang boga épék ngabahayakeun kana lingkungan sakabéhna. Sedengkeun pikeun cai, polusi udara tiasa alam jeung rupa-rupa tur variatif asalna. Aya tipena béda polusi: ozon nu najan sabenerna sanyawa alami sababaraha lapisan atmosfir, dianggap pollutant kalawan épék ngabahayakeun kana kaséhatan lamun hadir dina atmosfir handap. gas rumah kaca, nu leuwih utama nyaéta karbondioksida, metana, tapi ogé gas fluorinated tangtu tina durukan, angkutan, peternakan, sarta industri. Ieu cukang lantaran utama polusi udara. Dua épék utama polusi ieu mangrupa liang dina lapisan ozon na global warming.

4) bencana lingkungan

Penampilan jenis nu tangtu industri jeung téknologi anyar dina mangsa abad ka geus nyieun kacilakaan atawa lampah kalawan konsekuensi utama dina lalaki sarta dina sababaraha wewengkon lingkungan mungkin, bari narima lokasi leuwih atawa kirang éksténsif. Sababaraha kacilakaan ieu, sababaraha bencana industri utama atanapi sabagian kacilakaan nuklir bisa mangaruhan sakabéh ékosistem sarta ngabalukarkeun éfék serius kana lingkungan.